---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πρακτικά Βουλής - Τι ακριβώς λέχθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ και τι από τους Βουλευτές

 ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ
Η Προεδρεύουσα των Επιτροπών, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε την α΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών των  Επιτροπών.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών): Κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, αρχίζει η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015». (3η συνεδρίαση – ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).    
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μαυροδόπουλος.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιστράτηγος ε.α.-Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού): Κύριοι Πρόεδροι, κυρίες και κύριοι βουλευτές, ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που μου κάνατε να αναφέρω μερικά θέματα τα οποία αφορούν το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Καταρχάς, αισθάνομαι λίγο δύσκολα όταν προλαλήσαντες, όπως οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι έθεσαν τόσο τραγικά τα προβλήματα που εγώ αισθάνομαι ότι δεν έχω τη δύναμη να στηρίξω τόσο πολύ αυτά που θέλω να πω. Τώρα εκπροσωπώ εγώ την ένωση απόστρατων αλλά είμαι και αντιπρόσωπος από την ένωση απόστρατων του Πολεμικού Ναυτικού που έχει το λιμενικό και την Πολεμική Αεροπορία. Η ένωση απόστρατων έχει και την χωροφυλακή και την ελληνική αστυνομία. Το θέμα είναι ότι όσοι συνάδελφοι έφυγαν με αίτησή τους από το στράτευμα και είναι κάτω των 55 ετών, με το νέο νομοσχέδιο, θα μειωθεί η σύνταξή τους κατά 40%. Εάν το δούμε γενικά, μπορεί να είναι σωστά στο νομοσχέδιο αλλά θέλω να λάβετε υπόψη, ότι αυτοί οι συνάδελφοι υπηρέτησαν το στράτευμα 30 έως 45 χρόνια πραγματικά ή μη, διότι η πλειονότητα αυτών ήταν χειριστές F16, αεροσκαφών, χειριστές Απάτσι, χειριστές Σινούκ, βατραχάνθρωποι, ναρκαλιείες. Επικίνδυνα επαγγέλματα στα οποία πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Οι συνθήκες στο στράτευμα, ξέρετε όλοι πολύ καλά, είναι πάρα πολύ δύσκολες. Νυχτερινές ασκήσεις, δεκαπενθήμερα, επιφυλακή συνέχεια και όλα τα άλλα τα οποία μας καταβάλλουν πάρα πολύ και δεν γίνονται σε χώρους οι οποίοι έχουν τη θερμοκρασία, το καλοριφέρ, σε σκηνές και στο περιβάλλον.
Κατόπιν αυτού, θα ήθελα να λάβετε υπόψη ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο όσον αφορά τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν πληρώσει αυτά τα χρήματα για τα οποία ζητούν να συνεχισθεί να έχουν κανονική σύνταξη και αν είδατε σαν ένωση απόστρατων και άλλοι φορείς δεν κάναμε δελτία τύπου να πούμε «Γιατί μας κόψατε το δώρο»; Όλα τα δεχθήκαμε και μετέχουμε όλοι στον πόνο του ελληνικού λαού, αλλά όταν βλέπουμε μια κατηγορία συναδέλφων η οποία τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, επηρεάζει κατά τη γνώμη μας πάρα πολύ και το ηθικό των ενεργών στελεχών του ελληνικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας πιλότος οδηγεί ένα Απάτσι, ένα F16 που κάνει 65 εκατομμύρια ευρώ και παίρνει 2.000 ευρώ και ξέρει ότι σε λίγο αν θα δηλώσει να φύγει θα πάει σε μια σύνταξη κάτω των 1.500 ευρώ, ένα Απάτσι κάνει 40 εκατομμύρια ευρώ, ένα Σινούκ κάνει 26 εκατομμύρια ευρώ. Καταλαβαίνετε τι ευθύνη έχουν αυτοί οι άνθρωποι όταν οδηγούν αυτά τα μέσα. Όλοι αυτοί είναι σε αυτή την κατηγορία τώρα.
Παρακαλώ πολύ την Ελληνική Βουλή να δεχθεί αυτή την παράκληση που κάνουμε, να εξαιρεθούν οι έλληνες συνάδελφοί, οι οποίοι έφυγαν μόνοι τους, δηλαδή, ζήτησαν παραίτηση βάσει νόμων, όχι εθελούσιων εξόδων και στους οποίους αυτή τη στιγμή θα περικοπεί η σύνταξή τους, όταν είναι άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή είναι 45-49 ετών με μεγάλα παιδιά, με ενοίκιο, μερικοί με δάνειο και θα πάνε σε μια κατηγορία συντάξεως γύρω στα 1.000 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Ρήγας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ (Εισηγητής της Πλειοψηφίας): Κύριε Πρόεδρε, εσείς ο ίδιος παραδεχθήκατε και δεν θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά και από την κοινωνική θέση και από την ιδιότητά σας. Έχετε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, επομένως οφείλουμε να δεχτούμε αυτά που είπατε σχετικά με τις δυσκολίες του έργου και με τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.
Γεννιούνται όμως κάποια ερωτηματικά. Δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποιο κριτήριο όσον αφορά τα χρόνια υπηρεσίας; Δηλαδή, μπορώ να καταλάβω κάποιον ο οποίος έφυγε στα 35 χρόνια υπηρεσίας και δεν έχει συμπληρώσει τα 55 χρόνια. Αυτό πράγματι είναι σκληρό, γιατί έκανε 35 χρόνια ο άνθρωπος στις ένοπλες δυνάμεις και είναι άδικο. Σας ρωτάω το εξής. Κάποιος που εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις, πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα γνωρίζοντας τις συνθήκες, όλα τα πράγματα και λέτε ότι του επέτρεπε ο νόμος να φύγει. Εγώ δεν θεωρώ ότι όσοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι διαφορετικής ψυχοσύνθεσης άνθρωποι και να είναι πιο ηρωικοί. Όμως, αφού όντας στις ένοπλες δυνάμεις έκανε την επιλογή σε μικρή ηλικία και με λίγα χρόνια, μολονότι το προέβλεπε ο νόμος να φύγει. Έρχεται λέτε η πολιτεία τώρα και τον τιμωρεί και σας ρωτάω. Σε μια περίοδο δύσκολη, όπου πράγματι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το δημοσιονομικό κόστος και ξέροντας καλύτερα τους συνάδελφους σας αυτούς που έχουν βγει σε μικρή ηλικία, εγώ ξέρω ορισμένα παραδείγματα. Είναι ο τύπος που θα σας περιγράψω; Δηλαδή, ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος με την παρουσία του στις ένοπλες δυνάμεις και γνωριμίες έκανε και κοινωνικό στάτους έχει αποκτήσει και τεχνογνωσία έχει αποκτήσει και είναι επίσης σε μεγάλο ποσοστό ένας εργαζόμενος είτε σε επιχείρηση, είτε δουλεύοντας κάπου αλλού που πιθανόν και να μη δηλώνεται;
Δηλαδή, η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι σε αυτή την ηλικία, είναι σε αυτή την κατάσταση; Μήπως θα πρέπει να υπάρξει και ένα πλαφόν ηλικίας κάτω από το οποίο θα βάζετε αυτό το αίτημα; Δηλαδή, να μην έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που φεύγει με 20, με 15, με 22. Δηλαδή, για τον συγκεκριμένο συμπολίτη μας ο οποίος έχει φύγει νωρίς και παίρνει μειωμένη σύνταξη, η συνεισφορά του στο ασφαλιστικό του Ταμείο, λειτουργεί ανταποδοτικά; Δηλαδή, ο συγκεκριμένος δεν επιβαρύνει πολύ περισσότερο το Ταμείο από τους άλλους συναδέλφους του που πληρώνουν ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ο κύριος Λέγκας έχει το λόγο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Εισηγητής της Μειοψηφίας): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε στοιχεία πώς κατηγοριοποιούνται οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από την συγκεκριμένη ρύθμιση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ο κ. Μαρκάκης έχει το λόγο.
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ (Ειδικός Αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ.): Κύριε Πρόεδρε, αυτά που μας αναλύσατε, εμείς τα είπαμε στην πρωτολογία μας. Είμαστε μαζί σας σε όλη την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήσατε. Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση, μπροστά σε αυτά τα επιχειρήματα που βάλατε και εσείς σήμερα να φέρει τροπολογία. Διότι όλοι νομίζουν, ότι φύγατε μικροί και δεν έχετε συμπληρώσει 35 χρόνια. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν υπερβεί και τα έχουν εξαγοράσει, αυτή η αδικία δεν μπορεί να περάσει έτσι, λέγοντας ότι δεν έχετε συμπληρώσει τα συντάξιμα. Πιστεύω ότι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί με τροπολογία, με αυτή την διατύπωση την οποία βάζετε ότι αποστρατεύθηκαν σύμφωνα με τον ν. 1040/73.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ο κ. Παπαδημούλης έχει το λόγο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (Ειδικός Αγορητής ΣΥΡΙΖΑ): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι προσωπικά δεν είχα καμία αντίρρηση να κληθείτε. Το λέω γιατί κάποιοι προφανώς παραπληροφορημένοι, έγραψαν ότι εξέφρασα σθεναρές αντιρρήσεις στο να εκπροσωπηθείτε. Δεν ήσασταν μέσα στον κατάλογο των φορέων που προτείναμε αλλά δεν υπήρξε αντίρρηση στο να κληθείτε.
Συμμερίζομαι και καταλαβαίνω όλες τις αντιδράσεις και τα προβλήματα που γεννά η δραστική περικοπή συντάξεων όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο. Ζητάτε να εξαιρεθείτε απ’ αυτές τις περικοπές ή θεωρείτε λάθος τις περικοπές για τους συνταξιούχους και ζητάτε να αλλάξει η γενική ρύθμιση; Πρόσφατα, είχατε δύο τοποθετήσεις. Μία έμπρακτη και μια γραπτή. Η γραπτή ήταν ότι η δημιουργία ενός γραφείου στο οποίο θα μπορούσαν οι ένστολοι να απευθύνονται θέτοντας θέματα με την μορφή προτάσεων διαλύει την πειθαρχία στο στράτευμα. Αν δεν κάνω λάθος κάνατε και εσείς μια τέτοια προσωπική δήλωση στην κάμερα. Ο ίδιος, μαζί με άλλους μπήκατε στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εάν το πρώτο καταργεί την πειθαρχία στην Εθνική Άμυνα, το δεύτερο την ενισχύει; Και αν δεν μπαίνατε εσείς και μπαίνανε εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων ή κάποιοι με κόκκινα πανό, θα λέγατε τα ίδια;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ο κ. Μαγκούφης έχει το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θυμάμαι τον μακαρίτη τον πατέρα μου ο οποίος πολέμησε δέκα χρόνια. Πήρε το βραβείο της ανδρείας, και μια θέση εργασίας σε ένα εργοστάσιο το οποίο πτώχευσε και έκλεισε το 1959. Από την πατρίδα δεν πήρε τίποτα αλλά ήταν διαχρονικά πατριώτης. Πιστεύω ότι είστε και εσείς διαχρονικά πατριώτες, και πριν να αποδείξετε τον πατριωτισμό σας αυτή την περίοδο που η χώρα περνά δύσκολη περίοδο.
Αναφερθήκατε στα ζητήματα στα οποία θίγεστε. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πρέπει να δούμε κάποια μέτρα. Υπάρχουν αεροπόροι που βγήκαν σε σύνταξη με 15 – 20 χρόνια. Σαράντα χρονών συνταξιούχοι, θα ζήσει 80 λέμε. Μακάρι να ξεπεράσει τα 100. 20 χρόνια εργασίας, 40 χρόνια σύνταξης. Αυτό πώς θα το μεταφράσουμε σε μια λογική του δικαίου αισθήματος σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Τώρα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη, είναι κάποια ζητήματα τα οποία πρέπει να τα δούμε πρέπει να καταθέσετε πιο συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τα πλαφόν, ως προς τα όρια ηλικίας γιατί τότε εκτιμώ ότι μπορούν να εκτιμηθούν καλύτερα οι προτάσεις σας και ίσως να υιοθετηθούν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ο κ. Πλεύρης έχει το λόγο.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε εύλογα τα αιτήματά σας, θα ήθελα να γίνει κατανοητό διότι έχει δημιουργηθεί η εικόνα ότι όποιος ήθελε στον στρατό έβγαινε νωρίς στην σύνταξη. Να μας πείτε ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες είναι για να καταλάβουμε ποιοι είναι. Γι’ αυτούς που πραγματικά ήταν μάχιμοι και αν έχουν εξαγοράσει τα χρόνια. Είδα την ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ που διόριζε για 30 χρόνια. Ποιος είναι ο μισθός του πιλότου του F16 για να το αντιπαραβάλουμε με τον οδηγό των αστικών συγκοινωνιών που διόριζε το ΠΑΣΟΚ;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Ο κ. Ζώης έχει το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σπεύδω να σας ενημερώσω ότι εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε και με την σειρά σας να μας διαφωτίσετε διότι είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια σύγχυση, μια ομίχλη που καλύπτει την πραγματικότητα και αυτό  που δημιουργείται ως αίσθηση είναι ότι οι στρατιωτικοί μόλις εθίγησαν στα οικονομικά τους, στα συνταξιοδοτικά τους, ξεπέρασαν εαυτούς και έφτασαν να διαμαρτύρονται ακόμη και μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Θέλουμε με απόλυτη σαφήνεια να ενημερώσετε ακόμα και εμάς, που παρ’ ότι Βουλευτές, μπορεί να είμαστε και εμείς σε σύγχυση. Φανταστείτε τι γίνετε έξω από εδώ. Για ποιο πράγμα ακριβώς συζητάμε, όχι μόνο για ποιες κατηγορίες στρατιωτικών αλλά και για ποιο ακριβώς πράγμα συζητάμε. Σε τι αφορά η αντίδρασή σας; Αφορά σε μια οριζόντια περικοπή των συνταξιοδοτικών σας αποδοχών ή αφορά σε κάποια ποινή επιπρόσθετη που επιβάλλεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων σας;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Το λόγο έχει ο κύριος Βορίδης.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Μόνο μια διευκρίνιση. Επειδή από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, μας προκύπτει εδώ μια εξοικονόμηση ενός ποσού 170 εκ. ευρώ από την ρύθμιση του άρθρου 1 παρ. 10, αλλά μέσα στην ρύθμιση αυτή  δεν υπάγονται μόνο οι στρατιωτικοί, είναι και άλλοι. Μήπως ξέρετε τελικά ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος το οποίο μας προκύπτει ειδικώς από αυτό τον περιορισμό;
Το δεύτερο, είναι ότι επειδή εμείς συμμεριζόμαστε απόλυτα το σκεπτικό το οποίο αναπτύχθηκε και ειδικώς ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και επομένως δεν νοείται οι περικοπές να γίνονται από αυτούς και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, σας λέμε από τώρα πέρα από την συγκεκριμένη στάση μας και ενημερώνουμε και τους συναδέλφους ότι αν δεν αλλάξει το συγκεκριμένο θέμα θα θέσουμε ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.
Θα ήθελα, αν το ξέρετε εσείς γιατί δεν μας διαφωτίζει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου να μας πείτε ποιο είναι αυτό το περίφημο δημοσιονομικό όφελος.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Το λόγο έχει ο κύριος Αμοιρίδης.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Ακούγοντας τον κύριο Βορίδη σκέφτομαι ότι έχουν περάσει φορείς και θα περάσουν και άλλοι φορείς και άλλοι που δεν κλήθηκαν.
Θέλω να ρωτήσω αν έχετε κάποια γνώση τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ε.Ε., πόσα χρόνια αυτοί δουλεύουν, οι μάχιμοι, οι πιλότοι και σε πόσα χρόνια παίρνουν σύνταξη και αν χρησιμοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες γιατί δεν το γνωρίζω.
Δεύτερον, θέλω να ρωτήσω επειδή μου έχει μείνει στο μυαλό αν υπάρχουν απόστρατοι οι οποίοι μένουν σε παραμεθόριο περιοχή και παίρνουν κάποιο επίδομα γι’ αυτό. Αποφασίζουν δηλαδή να ζήσουν στην Χίο και παίρνουν κάποιο επίδομα επιπλέον;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Το λόγο έχει ο κύριος Μαυροδόπουλος.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ντιστράτηγος ε.α – Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού): Οι ερωτήσεις είναι 8, θα ήθελα να απαντήσω σε όλους τους κυρίου Βουλευτές.  Θα απαντήσω σε δύο οπωσδήποτε, γιατί η μια ερώτηση έχει και μια προσωπική αιχμή αλλά πιστεύω ότι θα τα καλύψω όλα.
Στο κύριο Ρήγα, πλαφόν πρέπει να μπει αλλά από δω και πέρα να ξέρουν οι συνάδελφοι που θα φύγουν ότι θα έχουν συνέπειες. Αυτοί όμως που έκαναν την υπηρεσίας τους και δεν το ήξεραν τιμωρούνται.
Στο κύριο Λέγκα, για το ποιοι κατηγοριοποιούνται έχω να πω ότι έχουμε αποστράτους οι οποίοι. Θα σας πω ένα παράδειγμα ενός ατόμου το οποίο έφυγε ως Ταξίαρχος εν αποστρατεία, αντισυνταγματάρχης με αίτησή του. φεύγουμε γιατί φτάνουμε στο βαθμό του Συνταγματάρχου, είμαστε περίπου 30 χρόνια πραγματικά στο Στρατό και εκεί η συχνή υπηρεσία μας μεταθέτει κάθε 6 μήνες. Έχουμε ένα παιδί στο πανεπιστήμιο, ένα άλλο κάπου αλλού και έχουμε 3 σπίτια, οπότε αν καθίσουμε διαλύεται η οικογένεια μας. Παραιτούμαστε αφού έχουμε το δικαίωμα και ο νόμος το ορίζει και φεύγουμε γι’ αυτόν τον λόγο.
Άρα αυτοί οι συνάδελφοι δεν πρέπει να τιμωρηθούν. Ο κύριος Χ ταξίαρχος έφυγε στα 51 χρόνια με 32 χρόνια υπηρεσίας και έπαιρνε σύνταξη ακαθάριστη μέχρι χθες 1.900 ευρώ, με κρατήσεις καθαρή σύνταξη 1.540 ευρώ. Με το νέο νόμο που είναι 40% κάτω πηγαίνει στα 1.200 ευρώ. Αυτός ο Συνταγματάρχης ή Ταξίαρχος εν αποστρατεία έχει δύο παιδιά 22 με 23 ετών και τον πάμε στα 1.100 με 1.200 ευρώ. Άντε να ζήσει με ενοίκια κ.λπ..
Πλαφόν να μπει οπωσδήποτε αλλά προσέξετε από εδώ και πέρα, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι συνάδελφοι οι οποίοι κοιτάζουν να φύγουν και εκμεταλλεύονται την υπηρεσία.  Δεν το αποκλείουμε αλλά είναι λίγοι αυτοί.
Στο κύριο Μαρκάκη, που λέει ότι υπάρχουν άτομα που δεν έχουν συντάξιμα χρόνια ανάλογα. Υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν τα συντάξιμα χρόνια που πρέπει, απλώς με το νόμο στα 25 χρόνια φεύγουν. Θα πάρουν μια σύνταξη για 25 χρόνια πολύ περιορισμένη, κάτω από 1.000 ευρώ.
Στον κύριο Παπαδημούλη, για την οργάνωση αυτή που την έκαναν 11 φορείς, μεταξύ αυτών η Ένωση Αποστράτων και η Ένωση Πολεμικού Ναυτικού κ.λπ.. Είχαμε  γραπτά μηνύματα ότι δεν θα κλείσουμε τους δρόμους, δεν θα κάνουμε τίποτα το οποίο προσβάλει την αξιοπρέπεια μας.
 Παρά ταύτα υπήρξαν στα 1.800 με 2.000 άτομα σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση, άτομα τα οποία ήθελαν να εισβάλλουν μέσα επειδή ο κύριος Υπουργός δεν ήταν παρών να παραλάβει το ψήφισμα. Δεν το δέχτηκε κανείς από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι είχαν φαίνεται εντολή από τον κύριο Υπουργό να μην πάει κανένας και μπήκαν από τις εισόδους, τηλεφώνησα στον αρχηγό του Γ.Ε.Σ. και του είπα ως παράκληση να κατέβει να πάρει το ψήφισμα, γιατί είδα ότι τα πράγματα οξύνονταν. Περίμενα τηλεφώνημα από τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ. στο κινητό μου. Ο κύριος Αρχηγός δεν απάντησε στα επόμενα 20 λεπτά, οι άλλοι έξω είχαν αγριέψει και ήθελαν αν δουν κάποιον. Ένας από αυτούς που μπήκε μέσα, έχει παιδί με αιμοκάθαρση και αυτή την στιγμή δεν έχει λεφτά να πληρώσει. Ήταν μαζί του και 5 – 6 άλλοι που ήταν θερμόαιμοι, δεν ξέρω αν ήταν και κάποιος άλλος με άλλους σκοπούς. Μπήκαν τα 5 άτομα ενώ εγώ έκανα αγώνα να μην μπει κανένας μέσα. Το καταδικάζω τώρα και το καταδίκασα και γραπτά και σε κανάλια που με κάλεσαν. Άρα καταδικάζουμε την βία αλλά να σκεφτούμε γιατί αυτοί όι άνθρωποι έφτασαν εκεί, να μπαίνουν μέσα.
Παρακαλώ ο συνάδελφος Συνταγματάρχης να μην τιμωρηθεί από την υπηρεσία, γιατί γίνεται προανάκριση εις βάρους του. Όταν ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. μου λέει: «κύριε Μαυροδόπουλε, εμείς δεν φέραμε ΜΑΤ γιατί πιστεύομε ότι θα τηρήσετε την τάξη» και του λέω: «πολύ καλά κάνετε κύριε Αρχηγέ».  Αν βρέθηκαν 3 θερμόαιμοι και παρακάλεσαν και μπήκαν και άλλοι 150 μέσα τι να κάνουμε; Σπάσανε δύο τζάμια και έσπρωξαν λίγο τον Ταγματάρχη.  Να υποστούν ποινές όλοι αυτοί οι συνάδελφοι;
Αυτό είναι κύριε Παπαδημούλη το ιστορικό. Δεν κάναμε καμία βιαιοπραγία, τίποτα αναρχικό και οι συνάδελφοι έδρασαν ενδεχομένως λίγο πιο ελαστικά, επειδή είδαν συναδέλφους και πίστευαν ότι θα κάνουν κάτι καλό.
Στο κύριο Μαγκούφη, ο πατέρας σας πολέμησε  όπως και ο δικός μου πολέμησε 10 χρόνια αλλά είναι περιορισμένα τα άτομα που έκαναν 20 χρόνια. Αν φύγει κάποιος στα 20 χρόνια και ζήσει μέχρι τα 70 ή τα 80, θα παίρνει περιορισμένη σύνταξη η οποία είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ. Φυσικά δεν είναι δίκαιο να πληρώνεις 20 χρόνια και να παίρνεις σύνταξη για 40. Μην νομίζετε, οι στρατηγοί είμαστε 5 με 10%. Η μάζα είναι οι συνταγματάρχες, οι ταξίαρχοι και οι άλλοι λοχαγοί ή ταγματάρχες.
Ο κ. Πλεύρης είπε για τον μισθό των πιλότων. Δεν μας ενδιαφέρει να μας τιμωρήσει η πολιτεία. Θα υπηρετούμε την πατρίδα, θα πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, και θα είμαστε πρώτοι. Μέχρι τα 62 μας χρόνια παίρνουμε φάκελο Γ και πηγαίνουμε σε Μονάδες και επιτελείο για να υπηρετήσουμε. Αυτή τη στιγμή, αν μου βγάλει η υπηρεσία ένα χαρτί, έφυγα και πήγα σε μία Μονάδα για να κάνω έργο. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα ακόμη, πολεμάμε και θα πολεμήσουμε, ασχέτως αν παίρνουμε 0 χρήματα. Δεν έχουμε θέμα πατριωτισμού και αν δεν μας δίνει χρήματα η πατρίδα, να την τιμωρήσουμε.. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά είμαστε όλοι πατριώτες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ: Υπάρχει μια σύγχυση ακόμη και εντός της αιθούσης. Σε τι δεν συμφωνείτε; Σας ζήτησα να μας δώσετε ένα στοιχείο, όχι μόνο ποιούς περιλαμβάνουν ρυθμίσεις, δηλαδή αν είναι βατραχάνθρωποι ή πιλότοι, αλλά αν στερηθούν κάτι επιπλέον από αυτό που στερούνται όλοι οι απόστρατοι κάτω των 55 ετών, διότι υπάρχει σύγχυση εντός και εκτός αιθούσης.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ: Υπολογίζω ότι τα άτομα που είναι κάτω από 55 ετών είναι περίπου 3000.
Στην ερώτηση του κ. Βορίδη για το γενικό λογιστήριο πρέπει να είναι περίπου δύο εκατομμύρια με 3 εκατ. € το μήνα. Το λέω με μεγάλη επισφάλεια.
Στην ερώτηση του κ. Αμοιρίδη για τις άλλες χώρες, δεν έχω εικόνα, ξέρω μόνο από την Αμερική, όπου σπούδασα ένα διάστημα, ότι οι αμοιβές των εφέδρων αξιωματικών, διότι κάνουν υπογραφή για είκοσι χρόνια, είναι αρκετά ικανοποιητικές, φεύγουν και ισχύουν οι νόμοι.
Όσον αφορά το παραμεθόριο, δεν παίρνουν τίποτε, έχουν μόνο μια φορολογική απαλλαγή, όπως έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, επειδή ζουν στη Σάμο, στη Χίο κ.λπ..
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ(Προεδρεύων των Επιτροπών): Λύεται η συνεδρίαση μας.
  Η ΠΡΟΕΔΡΕΟΥΣΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
                                              ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

22 σχόλια:

Βασίλης Δούλης είπε...

Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα πραγματικά λεγόμενα στη Βουλή, απο αυτά που αναρτήθηκαν στο on alert, κυρίως σε οτι έχει να κάνει με τις ερωτήσεις του κ. Ζώη.
Το γενικό συμπέρασμα όμως παραμένει το ίδιο: Η ''υπερασπιστική γραμμή'' που επέλεξε ο Πρόεδρος ήταν παντελώς λάνθασμένη.
Παρακαλούσε τους βουλευτές να μας λυπηθούν γιατί εργασθήκαμε σε δύσκολες συνθήκες, ενώ δεν απαίτησε την εφαρμογή των νόμων και την ισονομία για όλους.
Δεν τους έδωσε να καταλάβουν οτι το πρόβλημά μας δεν είναι η περικοπή των συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά η διαφορετική συμπεριφορά σε αυτούς που είναι κάτω απο κάποια ηλικία και αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους.
θα μπορούσε να επικαλεσθεί ανάλογο παράδειγμα γενικής περικοπής σύνταξης στους συνταξιούχους βουλευτές, εκτός αυτών που είναι κάτω απο κάποια ηλικία, στους οποίους η σύνταξη θα περικόπτονταν σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Γενικά νομίζω οτι λίγα πετύχαμε.
Προσωπικά πιστεύω οτι θα υπάρξει μια μικρή διόρθωση στο νομοσχέδιο (π.χ απαλλαγή όσων έχουν 35 συντάξιμα ή όσων είναι ανω των 53 ετών ή περικοπή 40% για ποσό άνω των 1.200 ή 1.500€).
Πιστεύω όμως οτι τα χρήματα αυτά θα μας τα πάρουν με κάποιο άλλο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση κ.Χρήστου Μαγκούφη:
"20 χρόνια εργασίας, 40 χρόνια σύνταξης. Αυτό πώς θα το μεταφράσουμε σε μια λογική του δικαίου αισθήματος σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους;"

Απάντηση Αναστασίου Φαραντάτου:
"Όπως θα το μεταφράσετε με τους συνταξιούχους βουλευτές που με 8 χρόνια εργασίας έχουν 40 χρόνια σύνταξης και μάλιστα πολλαπλάσιας. Είναι απλό κ.Μαγκούφη"

Σταμάτης Λαζάρου είπε...

Συμφωνω με τον Τασο.Ετσι οπως παρουσιαστηκε το ζητημα φανηκε οτι το χανουμε. μαλον ηθελε πιο πολυ προετοιμασια

Απόστολος Δουδακμάνης είπε...

Όντος, το άρθρο του onalert δεν απέδωσε την ακρίβεια της συζήτησης και οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα.
Το λυπηρό στην όλη διαδικασία είναι ότι η συζήτηση σύρθηκε σε λογιστικές πρακτικές συνθλίβοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Δεν αναφέρθηκε πουθενά το θέμα της αντισυνταγματικότητας, όπου όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και κάθε διάκριση είναι αντισυνταγματική.
Στο θέμα της συνεισφοράς μας στην κρίση, δεν νομίζω ότι το αρνήθηκε κανείς αλλά, όλοι με το ίδιο ποσοστό και χωρίς εξαιρέσεις χρωματικές ή άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για την εκπροσώπησή μου σαν αξιωματικού της Π.Α.
Οι συνάδελφοι που αποστρατεύτηκαν τη αίτησή τους αποστρατεύτηκαν βάσει κάποιων νόμων που ισχύουν και σήμερα ακόμη.
Εάν έχουμε μάθει στην ελλάδα που ζούμε να έχουμε νομους αλλά να μην τους εφαρμόζουμε, πρέπει να τα μάσουμε και να φύγουμε για άλλα μέρη και άλλες πατρίδες.
Λυπάμαι αλλά τέτοια κάνουμε και μας έχουν πάρει στη κοροιδία όλοι οι ξένοι.
ΕΛΕΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ Η ΟΧΙ;
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ;
ΕΛΕΟΣ Ο Ν.3865/2010 ΑΡΘΡΟ 20 ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ;
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΩΡΕ Η ΟΧΙ ΑΝΤΕ ΣΙΧΤΙΡ...............

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(Π.Α.)

Ιωάννης Ελαφρός είπε...

Όντως, και εγώ συμφωνώ ότι χρειαζόταν περισσότερη προετοιμασία για παράθεση επιχειρημάτων όταν μιλάς σε τέτοιο κοινό (τόσο προκατειλημμένο). Γενικά πιστεύω όμως ότι η λογική του κάνεις κάποιον να σε λυπηθεί όταν όλοι οι νόμοι είναι με μέρος σου, είναι πέρα για πέρα λάθος. Έπρεπε να απαριθμήσει και έναν-έναν τους νόμους που οι ίδιοι ή προκάτοχοί τους ψήφισαν και που ισχύουν μέχρι σήμερα. Στο τέλος θα μπορούσε να κάνει και εκείνος μια ερώτηση για το πιο είναι το ισχύον καθεστώς συνταξιοδότησης των βουλευτών καθώς και το ποσό αυτής, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση αμφίδρομη μεταξύ των πολιτών της χώρας...

Stelios Manousos είπε...

Το ερώτημα που γεννάται σε μένα, μετά από την ανάγνωση των πρακτικών έχει δύο σκέλη. Γνώριζε ο κ. Μαυροδόπουλος για ποιό λόγο βρέθηκε στη βουλή? (σε ποιά ενέργεια το χρωστάει?
και ότι του την είχαν στημένη για να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε?) Το θέμα δεν είναι αν αυτός δεν ήταν κατάληλα προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, αλλά μήπως εξ' αρχής μπήκε με αυτό το σκοπό? Επειδή όλοι γνωρίζουμε πως δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία! Μήπως βρέθηκε εκεί για να την κάψει? Διότι τόσον καιρό όλοι βλέπουμε δημοσιεύσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως απαντήσεις ενός θιγόμενου κλάδου και οιοποίες είναι πλήρως αιτιολογημένες και στέκουν σε μια τέτοια αίθουσα. Η ΕΑΑΣ δεν τις είδε? Στρατηγέ ητηθήκαμε!!!!

Βασίλης Οικονομόπουλος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, με όλο τον σεβασμό μου στον Στρατηγό, την μάχη που προσπάθησε να δώσει, την έχασε από την αρχή εξ αιτίας της δομής και του βάθους της αρχικής τοποθέτησης-επιχειρηματολογίας του!
Δεν ξέρω ποια σχολεία και σε τι θέσεις έχει υπηρετήσει εντός κι εκτός στρατεύματος, όπως επίσης και κατα πόσο έχει εμπεδώσει (αν έχει διδαχθεί) μαθήματα επικοινωνίας, αλλά η εισαγωγή με τη δήλωσή του ότι " αισθάνομαι ότι δεν έχω τη δύναμη να στηρίξω τόσο πολύ αυτά που θέλω να πω " είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ως Στρατηγός σε μία συγκέντρωση Αξ/κων και Υπαξ/κων του το να απευθυνεί στο συναίσθημα τους (ως μέθοδος πειθούς) θα είχε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, εκεί όμως που βρέθηκε ήξερε με τι είχε να κάνει... ή νόμιζε ότι ήταν σε αίθουσα επιχειρήσεων με τους επιτελείς του?
(Το σχόλιο του συναδέλφου Στ Μανούσου είναι αρκετά εύστοχο και κάποιες από τις ερωτήσεις του εντελώς δικαιολογημένες). Τέλος αν μπορεί κάποιος να μου πει, ποιοί έφεδροι πολέμησαν 10 χρόνια από τους πατεράδες μας ?

pantelis skrivamos είπε...

Πολύ ωραία. Αποστρατευόμαστε σύμφωνα με τους νόμους , πληρώνουμε τις εισφορές και τελικά τι μας λένε; Ότι δεν μπορεί να αποστρατευόμαστε νόμιμα με 25 ή 30 χρόνια υπηρεσίας 45- 47 ετών και να ζούμε μέχρι τα 80 ως συνταξιούχοι. Παρακαλάμε τους ξεφτιλισμένους βουλευτές για τι πράγμα; Ότι είμαστε νόμιμοι; Ότι έχουμε πληρώσει τα ίδια; Ωραίος ο κος ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ. Αντί να τους πει ότι είναι αλήτες, κλέφτες παράνομοι και προδότες τους παρακαλάει για τα νόμιμα. Πάρτον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Oργισμένη αντίδραση Χρήστου Ζώη για δημοσιεύματα με δήθεν δηλώσεις του

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/o_13.html

Aπό τα πρακτικά προκύπτει ότι ο κ. πρόεδρος, δεν απάντησε αφενός σε όλες τις ερωτήσεις, ορισμένες από τις οποίες ήταν καίριες,και αφετέρου κατά την άποψή μου δεν υποστήριξε με επιχειρήματα τις θέσεις μας που είναι ξεκάθαρες και καταγεγραμένες με σαφήνεια.
Το πιο σημαντικό επιχείρημα είναι ότι δεν κάναμε τίποτα παράνομο, δεν συγκρινόμαστε με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους κάτω των 55 και τέλος ότι το ελεγκτικό συνέδριο θεωρεί ότι η απόφαση αυτή (για τους κάτω των 55)είναι στα όρια της συνταγματικότητας και αν προσβληθεί δικαστικά θα καταπέσει.
Παρόλα αυτά δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια μας σε καμιά περίπτωση.
Χαρ. Παπασπύρος
Ταξχος ε.α

Κωνσταντίνος είπε...

Ο ΑΝΣΚ ήταν συγκεκριμένος και σαφής. Να πειστεί η επιτροπή με στοιχεία, ότι ούτε νόμιμο ούτε συνταγματικό αλλά ούτε και ηθικό είναι να τιμωρούνται με ηλικιακά κριτήρια οι στρατιωτικοί που αποστρατεύτηκαν με αίτηση αποστρατείας, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους. Για την επίτευξη του ΑΝΣΚ απαιτούνταν, γνώση του αντικειμένου, πίστη στο δίκαιο του αιτήματος και προσήλωση στον ΑΝΣΚ. Ο ΑΝΣΚ αν και ήταν ζωτικός για την ζωή και την επιβίωση πολλών συναδέλφων, δεν επετευχθεί. Ο νοών νοείτω. Σταματώ εδώ διότι ο αγώνας συνεχίζεται και εκτιμώ ότι πριν την τελική του έκβαση, οι γρίνιες δεν βοηθούν.

Βασίλης Δούλης είπε...

Καμία αλλαγή που να μας αφορά, στο πολυνομοσχέδιο. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=425137

Κώστας Λιούτας είπε...

Προχειρότητα στην ενημέρωση ακόμα και όταν αυτή αφορούσε την αρχική τοποθέτηση που κανονικά θα έπρεπε να είναι λιτή, τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη.
Παραδέχεται (λάθος) ότι γενικά το νομοσχέδιο είναι σωστό και αναφέρεται στις ειδικές κατηγορίες καθώς και στις ιδιαίτερες συνθήκες του επαγγέλματος για να υποστηρίξει το άδικο της ρύθμισης ενώ τα επιχειρήματα είναι τόσα πολλά και στηρίζονται σε νόμους που έχει θεσπίσει η Ελληνική πολιτεία. Ο στρατηγός αγνοούσε ακόμα και αυτά τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν με πολλή σαφήνεια τελευταία από τους συναδέλφους.
Ενώ εμείς ουδέποτε δεχτήκαμε την εις βάρος μας μεταχείριση με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και είμαστε σε αναζήτηση δικηγόρου για την κατάθεση αγωγής, ο στρατηγός λέει ότι οι ενώσεις δεν διαμαρτυρηθήκαν για την περικοπή του δώρου καθώς μετέχουμε όλοι στον πόνο του ελληνικού λαού.
Ανακριβής ισχυρισμός, καθώς ο στρατηγός και η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΣ των ενώσεων συνεχίζουν, και σωστά, να λαμβάνουν το εναπομείναν δώρο, μόνο που εμείς πρέπει να το διεκδικήσουμε στις δικαστικές αίθουσες.
Στον κ. Παπαδημούλη απάντησε με ύφος απολογητικό και ανάλωσε πολύ χρόνο από την δευτερολογία του σε λεπτομέρειες που δεν ήταν το αντικείμενο της κλήσης του στη βουλή. (θα μπορούσε να εκφράσει τη λύπη του και να αποδοκιμάσει το συμβάν απλά).
Στον κ. Μαγκούφη, και ειδικά για του αεροπόρους, απαντά “Φυσικά δεν είναι δίκαιο να πληρώνεις 20 χρόνια και να παίρνεις σύνταξη για 40”. Θα μπορούσε να του πει ότι, ο Ηλιάκης, Αναστασάκης, Μπαλατσούκας , δεν θα χρειαστεί να πείσουν κανένα κύριο Μαγκούφη, για άδικη μεταχείριση εις βάρος τους εκ μέρους της πολιτείας, έκαναν το χρέος τους και μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων γιατί ακριβώς ήταν διαφορετικής ψυχοσύνθεσης άνθρωποι και δεν επεδίωξαν μια θεσούλα σε ΔΕΚΟ που θα τους εξασφάλιζε οικογενειακή και προσωπική θαλπωρή.
Ενώ ο κ. Ζώης του ζητάει επίμονα να διευκρινήσει στο που συνίσταται η αδικία, δηλ αν στερηθούν κάτι επιπλέον από αυτό που στερούνται όλοι οι απόστρατοι κάτω των 55 ετών καθώς υπάρχει σύγχυση, αδυνατεί να απαντήσει και δείχνει σαν να μην αντιλαμβάνεται την ερώτηση.
Λέει, “υπάρχουν και τέτοιοι συνάδελφοι οι οποίοι κοιτάζουν να φύγουν και εκμεταλλεύονται την υπηρεσία” τέτοια τοποθέτηση δεν υπήρξε ποτέ και από κανέναν, σε ποιους αναφέρεται όταν λέει εκμεταλλεύονται την υπηρεσία;
Λέει, “η μάζα είναι οι συνταγματάρχες, οι ταξίαρχοι και οι άλλοι λοχαγοί ή ταγματάρχες” Δεν υπάρχουν άλλοι στρατηγέ, είμαστε εμείς και πορευόμαστε με κοινό σκοπό και στόχο. Είστε πρόεδρος της ΕΑΑΣ και όχι των, εμείς και οι άλλοι.
Βατερλό!!!

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι Αποστόλη, διότι πιστεύω ότι με την μη ανάρτηση των ανώνυμων σχολίων καλύπτεις την ανικανότητα του προέδρου της ΕΑΑΣ κ. Μαυροδόπουλου. Πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου έστω και ανώνυμα είναι δημοκρατία. Βλέπε εδώ:http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8963 τι "σέρνουν" στον Μαυροδόπουλο. Πιστεύω να τα διαβάσει και να υποβάλλει χθες την παραίτησή του.

Μάνος Δαγκόπουλος (Π.Ν.)

Apostolos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΟΧΟ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ?
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ?
ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ?
ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΥς ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕ ΣΦΥΡΙΞΕ ΑΚΟΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κ. συνάδελφοι,
έχω την άποψη ότι, κάποιοι πολιτικοί λένε ότι λένε και κάνουν ότι κάνουν, όχι επειδή δεν γνωρίζουν ότι είμαστε απόλυτα νόμιμοι αλλά, επειδή δεν έγινε σωστή διαχείριση στα οικονομικά του Κράτους κατά το παρελθόν, για να έχουν εξασφαλισθεί αυτά που οφείλει το Δημόσιο (ως τίμιος εργοδότης) στον κάθε ένα νόμιμο υπάλληλό του.
Προφανώς, όταν κάποιοι παλαιότεροι πολιτικοί έφτιαξαν το νόμο για τα 25 έτη στον ΣΞ (κι ακόμη λιγότερα στην ΠΑ), ήξεραν πολύ καλά να κάνουν την πρόσθεση 18+25. Απλά συνυπολόγισαν τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της κάθε εργασίας.
Απ' εκεί και πέρα αν ήθελαν κάποιοι άλλοι αργότερα να αυξήσουν τα χρόνια υπηρεσίας, διότι πολύ απλά έβλεπαν τα επικείμενα δημοσιονομικά προβλήματα, ποιος θα τους εμπόδιζε να το κάνουν ;
Μήπως θα απεργούσε κανείς απο μας ; (Εδώ γελάνε μέχρι δακρύων......)
ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Τη δουλειά μας θα κάναμε πάλι χωρίς αντιρρήσεις και χωρίς σχόλια.
Απλά θα αποστρατευόμασταν αργότερα, όπως ο νόμος θα όριζε.

Σεβαστέ Στρατηγέ,
τώρα που έχουμε φύγει, δεν θα έπρεπε να ζητάνε από εμάς καμία απολύτως ευθύνη,για τα δικά τους ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ σφάλματα.
Διότι, κάποιοι από εμάς έχουμε δικαιολογημένα και όχι αδικαιολόγητα εμπλακεί με δάνεια ,σπίτια, άλλα προβλήματα παιδιών κλπ.
Τώρα θα πρέπει να υποφέρουμε για τα δικά τους σφάλματα, όπως βέβαια υποφέρει κι ολόκληρη η Χώρα.

Φανούριος Αττάρδ
Σχης (ΤΘ) ε.α.

Δήμος Σπυρόπουλος είπε...

Συνάδελφοι ψύχραιμα και σεβασμός στον άνθρωπο που μας εκπροσώπησε έστω και εν αγνοία μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι, ότι γίνεται είναι για τα μάτια του κόσμου. Συνειδητοποιήστε το, δεν ανήκουμε στην πελατεία του συστήματος, καθόσον δεν μας διόρισε κανείς από τους πατερούληδες του Έθνους.
Ενότητα και συνέχιση του αγώνα όχι μόνο για τα θέματά μας αλλά και για όλη τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Πρέπει να αγωνιζόμαστε για ότι άδικο προτείνεται και εφαρμόζεται από τους, προσωρινά θέλω να πιστεύω, κυβερνώντες.

Δήμος Σπυρόπουλος

Λαφτσόπουλος Σταύρος είπε...

Αγαπητέ Απόστολε, δυστυχώς βούτυρο στο ψωμί τους είναι αυτά που ειπώθηκαν στην πρωινή συνεδρίαση και οι δυσμενέστατες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.
Γνωρίζεις ότι στηρίζω τον αγώνα με πάθος γιατί πιστεύω πως είναι πέρα από δίκαιος και ηθικός.
Με προβλημάτισε όμως μέγιστα και με πίκρανε αφάνταστα το γεγονός ότι δεν «άκουσα» ένα ξεκάθαρο και απλό μήνυμα:
"ΝΑΙ" στις Θυσίες απ' όλους..."ΟΧΙ" στην εκδίκηση των ολίγων...
Δεν αποτελούμε επαίτες που ζητούν απλώς οικονομική αποκατάσταση, αλλά διεκδικητές του δικαίου, της αξιοπρέπειας, της συνοχής των Ε.Δ και της αληθινούς συναδελφικότητας.
Αν είναι να κόψουν μισθούς και συντάξεις....να κόψουν εξίσου απ’ όλους και όχι ιδιαίτερα και ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ στα "απολωλότα πρόβατα" που τόλμησαν να ξεστρατίσουν απ' το μαντρί!!!
Πάνω απ΄ όλα διεκδικούμε την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας…
Λυπάμαι….λυπάμαι ….λυπάμαι!!! Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε…..νιώθω άδειος…εμβρόντητος και αμήχανος μ’ αυτά που διάβασα….
Όσο για τον αγώνα και φυσικά θα τον συνεχίσουμε γιατί μας πονά και μας καίει… γιατί για μας είναι μονόδρομος…γιατί εμείς δεν έχουμε άλλη εναλλακτική διέξοδο….
Δυστυχώς όμως χάθηκε μια τρομερή ευκαιρία να «τελειώσουμε» τον αγώνα!!!
Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε από πιο δύσκολες πλέον θέσεις και το κακό είναι πως παίζονται ήδη οι καθυστερήσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αποστόλη ο κ. Μαυροδόπουλος πήγε όμως να μας εκπροσωπήσει και τάκανε μούσκεμα. Ούτε καν έθιξε την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 1400/73) και έδειξε εικόνα ανθρώπου που έκανε αγγαρεία. Η αλήθεια να λέγεται και σε παρακαλώ μην συνεχίζεις να τον υποστηρίζεις. Συμφωνώ απόλυτα με τον Πασχάλη Κωνσταντίνο. Φυσικά και ο αγώνας δεν έχει λήξει, αλλά πρέπει αυτός ο άνθρωπος να βγει στο περιθώριο για να μην κάνει και άλλα λάθη.
Μάνος Δαγκόπουλος (Π.Ν.)

Μακεδών Αετός είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι – συνέλληνες

Ο στρατηγός – πρόεδρος, πήγε εκεί που πήγε και είπε αυτά που είπε απροετοίμαστος και έχοντας ξεχάσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας στρατηγός που οδηγεί το στράτευμά του σε μάχη. Άφησε στο σπίτι του τα εφόδια που έπρεπε να είχε μαζί του, και οδηγήθηκε στην καλοστημένη ενέδρα που του είχαν στήσει οι Βουλευτάδες. Έκανε και τα λαθάκια του, ξέχασε το «η ισχύς εν τη ενώση» έκανες και τους διαχωρισμούς του, και την πάτησε σαν πρωτάρης ίλαρχος που οδήγησε το ιππικό του απόσπασμα σε καλοστημένη παγίδα των Απάτσι

Στρατηγέ, δεν θέλουμε όμως άλλες ήττες και άλλες κερκόπορτες, ούτε άλλους εφιάλτες. Θέλουμε ΗΓΕΤΕΣ.

Η μια χαμένη μάχη όμως, δεν κρίνει την έκβαση του πολέμου. Ας είμαστε ενωμένοι, ας μην εμφανίζουμε την γκρίνια που έχουμε εξ αιτίας των λαθών που έγιναν, ας μαθαίνουμε από αυτά και ας θυμηθουμε το «Εκλογή του σκοπού κι εμμονή σε αυτόν»

Σμχος ε.α.
Λεωνίδας Καίσαρης

Απόστολος είπε...

Το αποτέλεσμα της εκπροσώπησης μας στη Βουλή.

http://www.antinews.gr/2011/10/14/127294/

Ανώνυμος είπε...

Την είδα την ιστοσελίδα antinews.gr.
Δεν ήξερα ότι είχαν πάει συνάδερφοι εκεί.
Δεν έχω αντίρρηση στην επιβολή των όποιων μέτρων κρίνονται σκόπιμα, αφού βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, με ενοχλεί όμως το γεγονός ότι, κρίνομαι αρνητικά εκ των υστέρων και μάλιστα χωρίς να είμαι ούτε ο νομοθέτης ούτε ο εισηγητής.
Σαν να πέρασα με το αυτοκίνητο με πράσινο σηματοδότη κι έρχεται ο συνάδερφος της τροχαίας και μου δίνει κλήση, επειδή έπρεπε να προαισθανθώ ότι σε λίγο ο σηματοδότης.... θα κοκκίνιζε !
Και δεν φτάνει που την δέχομαι , με βρίζει κι από πάνω .....
Δεν γνωρίζω νομικά, αλλά έτσι απλά σκεπτόμενος, διερωτώμαι πόσες και πόσες ευεργετικές διατάξεις έχουν θεσπισθεί από τις κυβερνήσεις μας για πολλούς και διάφορους ενδιαφερόμενους.
Θεσπίσθηκαν (φαντάζομαι) για να κάνουν χρήση κάποιοι χωρίς να τύχουν άδικης κριτικής και προσβολής εκ των υστέρων. Διότι, τα δεδομένα του κάθε ανθρώπου είναι προσωπικά και επιτρέπεται να τα "θίγει" ο Νόμος ή οι άνθρωποι μόνον όταν υπάρχει παρανομία!

Φανούριος Αττάρδ
Σχης ε.α.