---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση επί δικαστικών (νομικών) ενεργειών με σκοπό την άρση των άδικων μέτρων (παρακρατήσεων) με κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
            Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι στην 5μελή επιτροπή αξιολόγησης προσφορών προωθήθηκαν και οι 9 προσφορές που λάβαμε από αντίστοιχα δικηγορικά γραφεία. Εκτιμάται ότι η αξιολόγηση θα περατωθεί το αργότερο την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011. Οι δικαστικές διεκδικήσεις αφορούν, τα παρακάτω:  
            1.         Τη επαναχορήγηση του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας που σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3847/2010, σταμάτησε να χορηγείται στους αποστράτους συνταξιούχους που δεν έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους.
            2.         Την επιστροφή της παρακράτησης της επιπλέον εισφοράς στις συντάξεις από 1.700 ευρώ και άνω (μικτά) σε ποσοστά από 6% έως 10% στους απόστρατους συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, που καθορίσθηκε από την 1 Αυγ 2011, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011.
            3.         Την εξαίρεση των διατάξεων του άρθρου 1 παράγραφος 10 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2011-2015», με το οποίο μειώνονται οι κύριες μηνιαίες συντάξεις σε ποσοστό 40% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε όσους αποστράτους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία με αίτηση τους, χωρίς να έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:
            1.         Σε όλα τα παραπάνω οι διεκδικήσεις αφορούν και στην επιστροφή αναδρομικών (από την πρώτη ημέρα ισχύος τους).
            2.         Οι πιο πάνω προσφυγές μπορεί να οργανώνονται ομαδικά με σκοπό την καλύτερη διαπραγματευτική μας ικανότητα πλην όμως είναι ατομικές.
            3.         Όσοι δε θα προσφύγουν δεν ικανοποιούνται αυτοδικαίως, καθόσον με νόμο που ψηφίστηκε δε μπορούν να επωφεληθούν από τυχόν δικιά μας ή άλλης ομάδας δικαίωση.

9 σχόλια:

Χρηστος είπε...

Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια.Ενημερωστε μας αναλυτικα και εγκαιρα.

Γιάννης Ναύπλιο είπε...

Μπράβο!!Περιμενουμε ενημέρωση για τις εξελίξεις...

Apostolos είπε...

Ένας φίλος ρωτάει:
ΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ.

Απάντηση: Φυσικά και αφορά και αποστράτους Αστυνομίας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΚΑΚΑΣ είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

nikos4 είπε...

Πως μπορούμε να ενημερωθούμε άμεσα έτσι ώστε να συμμετάσχουμε και εμείς σε αυτήν την διεκδίκηση?

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΚΑΚΑΣ είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Apostolos είπε...

Θα σας ενημερώσουμε μετά την αξιολόγηση ποια θα είναι η ακολουθούμενη διαδικασία, το κόστος μέχρι τελεσίδικης απόφασης και η δικηγορική αμοιβή σε ποσοστό επί του επιδικαζόμενου ποσού.
Συναδελφικά
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Gıannıs είπε...

Με τα ΜΤΣ τί γίνεται; Το μέρισμα τέλος!!!!