---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Διορθωτική» ρύθμιση για τους απόστρατους

     Αρκετά μικρότερος του αρχικώς υπολογιζομένου θα είναι ο αριθμός των αποστράτων κάτω των 55 ετών από τους οποίους θα κοπεί η σύνταξη κατά 40% για το ποσόν πάνω από 1.000 ευρώ.
     Αρμόδιες πηγές του υπουργείου ανέφεραν χθες ότι σε αυτούς που δεν θίγονται περιλαμβάνονται και οι αποστρατευθέντες κάτω των 55 ετών σήμερα που όμως έχουν συμπληρώσει 35ετία ανεξάρτητα αν αυτή είναι όλη πραγματική υπηρεσία ή εμπεριέχει και πλασματικά χρόνια ασφάλισης. Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα αν έχουν παραιτηθεί ή αποστρατευθεί με απόφαση της υπηρεσίας.
     Το μέτρο αυτό - που έχει ήδη συζητήσει ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο - αφορά πάρα πολλούς απόστρατους και ιδίως όσους εκ της φύσεως της ειδικότητάς τους (π.χ. πιλότοι, βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές, ναρκαλιευτές, έχοντες υπηρεσία παραμεθορίου κ.λπ.) τα χρόνια αυτά μετρούν διπλά. Μένει βεβαίως να περιληφθεί και στο σχετικό νομοσχέδιο.

Σχόλιο: Δε γνωρίζω ποιες είναι αυτές οι "αρμόδιες πηγές" που εμφανίζονται συχνά-πυκνά και πόσο αξιόπιστες είναι. Γι' αυτό που είμαι απόλυτα σίγουρος είναι ότι πρόκειται για την απόλυτη εφαρμογή του "διαίρει και βασίλευε". Είναι ο γνωστός τρόπος να να μετρήσουν τις αντιδράσεις μας. Η απάντηση μας πρέπει να είναι μία και μοναδική "Εν τη Ενώσει η Ισχύς".

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή άν εχω 34 χρόνια καταδρομέας και είμαι 45 ετών θα τιμωρηθώ με 10 χρόνια στέρηση του 40% !!!

Βασίλης Δούλης είπε...

Ναι αλλά μετά θα............ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή τους.Να εφαρμοσθεί σε όλους όσους έφυγαν νόμιμα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές και απροκάλυπτο πια ότι οι λόγοι δεν είναι το μνημόνιο αλλά συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων όλων των κλάδων.

Βλέποντας λοιπόν την γενική κατακραυγή το υπουργείο υποχωρεί αλλά επιμένει πάλι σε μικρότερη αλλά συγκεκριμένη ομάδα.

Αγαπητοί μου μήπως επαληθεύονται οι φήμες ότι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ στον ή στους υπουργούς κάνουν αυτές τις εισηγήσεις ;;;

Όσοι θιγόμαστε θα πρέπει να ψάξουμε άμεσα « στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ »

Δικοί μας είναι αυτοί που εισηγούνται την καταστροφή μας

Ανώνυμος είπε...

....και γιατί να μην υπήρχε αυτός ο νόμος από πριν ;
Τι αδικίες είναι αυτές ;
Άντε βγάζουμε ένα νόμο με αναδρομική ισχύ 10 χρόνων κι όποιον πάρει ο Χάρος ;
Τι είδους εξειδικευμένη ποινή είναι αυτό το 40% και ποιό Σύνταγμα την προβλέπει ειδικά για κάποιους και μάλιστα ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ;
Δηλαδή σώνει και καλά πρέπει κάποια στελέχη να ισοπεδωθούν;
Τι θα κερδίσουν πια από αυτό ;
ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ !

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον συνάδελφο για το "διαίρει και βασίλευε". Να προσέξουμε πολύ πάνω σ'αυτό το θέμα. Καλό θα ήταν επίσης να υπάρχει ΕΝΑΣ σύνδεσμος ο οποίος θα καλύπτει ΟΛΟΥΣ μας (Ένοπλες Δυνάμεις και ΟΛΑ τα Σώματα ΑΣσφαλείας). Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους αυτό το "εν τη ενώσει η ισχύς "?

Γιώργος Ζαχαράκης

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συνάδερφο 06 Οκτώβριος, 2011 11:50 .
Πρώτοι εμείς φταίμε, αλλά.....είναι πολύ διαφορετικό το να είσαι επικίνδυνα φιλόδοξος από το να είσαι επικίνδυνα εκδικητικός σε μια κρίσιμη εποχή όπως η σημερινή.
Εδώ καταστρέφονται οικογένειες που δεν φταίνε καθόλου για τους νόμους τους δικούς τους.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά και να φθάσουμε πραγματικά μέχρι το κόκκαλο, ζητώντας όχι μόνον τις απαραίτητες οικονομικές αποζημιώσεις αλλά .... και τις αναλογούσες στην αφόρητη ψυχική οδύνη που προκάλεσε όλη αυτή η ιστορία σε μας και στις οικογένειές μας. Τότε θα ξεπληρωθούν και οι υστερόβουλοι πρωταίτιοι της ιστορίας αυτής. Παρακαλώ θα ήθελα το σχόλιο σας πάνω σε αυτό το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ.
ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΜΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτο.Να ισχυσει ο νομος για ολους!! Αγγελοπουλος Θωμας.

Ανώνυμος είπε...

Για να δουμε τωρα ποσοι θα στηρίξουν τους αποστρατους.Θα συμβει καποιος
44 χρονων με 40 συνταξιμα να μην εχει περικοπες.
54 χρονων με 34 να εχει .ΕΥΓΕ

Μετα θα πρεπει να μιλησουμε και για αλλα πραγματα..

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε τι θα κάνει τώρα ο κ. Μαυροδόπουλος που είπε στον flash ότι σε επόμενες διαμαρτυρίες αποστράτων θα συμμετάσχει μόνο με δελτίο τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι συνάδελφοι που έκλεισαν τα 35 έτη (πραγματικά ή πλασματικά)και αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους "προκάλεσαν" (με ότι αυτό συνεπάγεται) το συγκεκριμμένο θέμα.
Πάντως το σύνομο είναι όσοι αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους χωρίς περιορισμό ετών.

Δημήτρης Κατοκέφαλος

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπαπαρίση μου φαίνεται ότι παίχτηκε απατεωνιά από μέσα από τους δικούς μας. Δηλαδή καλύπτουμε τον κ@#λο μας και ας του άλλους!!! Πρέπει να ξέρουν όμως ότι το νηστικό στομάχι είναι κακός σύμβουλος.

Δημήτρης Κατοκέφαλος

Apostolos είπε...

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όχι μόνον δεν πρέπει να εφαρμοσθεί σε κανέναν απόστρατο η άδικη και αντισυνταγματική περικοπή στους κάτω των 55 ετών αλλά θα πρέπει να αρθούν και οι περικοπές που αφορούν στους έχοντες ηλικία κάτω των 60 ετών.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Σημείωση: Εχω 35 συντάξιμα έτη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΟΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΦΑΜΕ ΤΗ Π#@ΤΣ@ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. Ή ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Ο ΓΛΙΤΣΗΣ ΜΕ ΤΑ «ΝΕΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΑΑΣ Ή ΕΧΕΙ ΜΕΛΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ 35 ΕΤΗ;

Υ.Γ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ 35, ΟΧΙ ΕΜΑΣ ΤΑ «ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ»!

Ανώνυμος είπε...

‘Εφυγαν από το Πεντάγωνο οι απόστρατοι: http://www.prionokordela.gr/ellada/efigan-apo-to-pentagono-oi-apostratoi/

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα το καταστατικό της ΕΑΑΣ έτσι ώστε να μπορεί να βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος αξκος με βαθμό όχι μόνο Αντγου ή Υπτγου ή χήρες (!!!) αυτών, προκειμένου να είναι και ηλικιακά νεότερος (περισσότερη αντοχή), αλλά και κοντά στους κάτω των 55 ετών (με συμπληρωμένα ή όχι τα 35). Έτσι θα γίνεται καλύτερη αντίδραση στις διαμαρτυρίες των αποστράτων.
Υ.Γ. Νομίζω κ. Παπαπαρίση, προς τιμή σας, σε προηγούμενη αθρογραφία σας και επί προεδρίας κ. Κουράκη τόχατε υποστηρίξει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και μια πολύ καλή υποψηφιότητα θα ήταν του κ. Παπαπαρίση!!!

Ανώνυμος είπε...

Κακώς αναπαράγουμε τέτοια λιβελογραφήματα από τις κυβερνητικές παλιοφυλλάδες. Όλοι "λαγοί" είναι. Άλλη μια μορφή Βερυκιάδας...

Απόστολος είπε...

Διαίρει και βασίλευε.
Το ότι σκέφτονται έτσι δείχνει πανικό.
Αν ενδώσουμε και διασπαστούμε τώρα, θα υποστούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον.
Όταν απογειωθούν τα ¨QRA ¨ δεν γυρίζουν πίσω. Άνευ ετέρας οι βόμβες θα πέσουν στο στόχο!
Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν, με μη επαναλαμβανόμενες τακτικές.

Apostolos είπε...

Θα μου επιτρέψετε για ακόμα μια φορά να υπενθυμίσω ότι ο αντίπαλος μας δεν είναι η ΕΑΑΣ.
Χωρίς να θέλω να γίνω υπερασπιστής της ΕΑΑΣ και του προέδρου της θα ήθελα να σας θυμίσω ότι συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Παρασκευής όλες οι Ενώσεις πλην της ΕΑΑΑ και του Συνδέσμου Αποστρ Αξ ΕΔ & ΣΑ που έκανε συγκέντρωση σήμερα. Άρα η ευθύνη της μη καλής οργάνωσης της συγκέντρωσης της Παρασκευής βαρύνει όλους. Η μόνη δικαιολογία που μπορούμε να δεχθούμε είναι ότι αυτές οι ...εκδηλώσεις είναι για εμάς πρωτόγνωρες.
Η ΕΑΑΣ και ο πρόεδρος της ήταν εκεί για πρώτη φορά.
Και κάτι τελευταίο: Άραγε πόσοι από εμάς ζήτησαν να βοηθήσουν στην οργάνωση ή στην απλή μεταφορά υλικών; Μήπως το να κατακρίνουμε από τον καναπέ δεν είναι τόσο ...ηθικό;
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Ευχαριστώ τους συναδέλφους-φίλους για την αποδοχή αλλά ο πρόεδρος έτσι κι αλλιώς πρέπει να κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.

Μακεδών Αετός είπε...

Αγαπητοι συνάδελφοι - συνελληνες

Κατ αρχας συνιστω ψυχραιμια, που φαινεται να απουσιαζει απο το "αντιπαλο στρατοπεδο" Μπεγλιτη και ΓΑΠ και λοιπων συμμετεχοντων στο γελοιο αλλα και επικινδυνοπαιχνιδι που παιζεται εις βαρος των αποστρατων, των εν/εν αλλα και γενικοτερα και του ελληνικου λαου.
Δευτερο, θα συνεστηνα ενα ξεμπροστιασμα των ξεπουλημενων, κατα τα φαινομενα, αποστρατων και εν/εν συναδελφων, που επευσαν να δωσουν διευκρινιστικες συμβουλες για διορθωσεις του επικειμενου νομοσχεδιου, οπως αυτες γραφθηκα στην εφημεριδα.Αν πραγματι συμβαινει κατι τετοιο, απαραδεκτο, τουλαχιστον. Επισης απαραδεκτο το γεγονος της μη κινητοποιησεως των αρχηγων των σωματων να λαβουν θεση σε κατι τετοιο τοσο σοβαρο, καθως σε λιγο καιρο και αυτοι θα ειναι αποστρατοι.
Τελος ενα μπραβο σε οσους παρισταντο στην συγκεντρωση, αρχης γενομενης απο τους μπροσταρηδες.

Δεν πρεπει να διασπαστουμε, ουτε να πεσουμε θυματα των Γκαιμπελικων-Λενινιστικων μεθοδων προπαγανδας, αποπροσανατολισμου και ΨΕΠ που προσπαθουν να εφαρμοσουν Μπεγλιτης και συνεργατες.

Φιλικα
Σμχος ε.α.
Λεωνιδας Καισαρης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ο άλφα έχει υποβάλλει αίτηση αποστρατείας και εξέρχεται με 35/35. Ο βήτα έχει επίσης υποβάλλει αίτηση αποστρατείας και εξέρχεται με 34/35.
Τελικά, ο άλφα θα υποστεί την κανονική περικοπή ενώ ο βήτα θα υποστεί 40% ....!
Ιδιοφυές..... Δίκαιο.....Ξάστερο.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 35 ΚΑΤΩ ΑΠΟ 60, ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 35, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΕΞΩ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΛΟΝΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(ΤΣΙΠΡΑ,ΡΟΝΤΟΥΛΗ, ΚΑΜΜΕΜΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ) ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΣΥΣΩΜΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ 35+.
ΣΧΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ Ε.Α. ΜΕ 32ΕΤΗ!

Apostolos είπε...

Προς ανώνυμο Σχη ε.α. με 32 έτη!
Δεν περίμενα ποτέ ότι μετά από τόσο αγώνα και ατελείωτες ώρες για τα θέματα που αφορούν συναδέλφους θα έβρισκα τέτοια αχαριστία και μάλιστα ανώνυμη.
Αγαπητέ κύριε, που μπορεί και να μην ήρθες στην Αθήνα, εγώ τον αγώνα θα τον κάνω όχι για να είμαι εκπρόσωπος σου αλλά γιατί το πιστεύω.
Ο αγώνας όμως δε γίνεται από τον καναπέ, ούτε και με τις υποτιθέμενες γνωριμίες που μου προσάπτεις. Αν στο ΥΕΘΑ ήμασταν 20.000 και όχι 2.000 άτομα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Βέβαια το ότι γράφεις αυτά που γράφεις φαίνεται καθαρά ότι δεν έχεις καμία επαφή με εμάς που αγωνιζόμαστε για επιβίωση αλλά και ούτε διαβάζεις αυτά που στέλνω για ενημέρωση.
Τις απόψεις σου τις αφήνω στην κρίση των συναδέλφων μας και περιμένω σχετικό σχολιασμό.
Με απογοήτευση
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπαπαρίση σας χρειαζόμαστε απερίσπαστο στον αγώνα, ο οποίος ούτε για αστείο δεν θα τελειώσει εδώ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Κατά συνέπεια , θα ήταν καλύτερο να μην παρεξηγηθείτε με τον συνάδερφο ο οποίος μάλλον ξέφυγε λιγάκι , προφανώς κάτω από την πίεση των συνθηκών.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να κάναμε όλοι ότι έκανε ο Απόστολος.
Απόστολε ξανα συγχαρητήρια για την οργανωτικότητα σου και για οτι έχεις κάνει για όλους μας.

Προσωπικά έστειλα e-mail στον Κο Ροντούλη και θα συνεχίσω σε όσους μας έχουν στηρίξει από τη βουλή.

Δεν ειναι ώρα για εγκαταλείψεις.

Ειναι μεγάλη αδικία ότι μας κάνουν και πρέπει να ζητήσουμε με κάθε τρόπο να έχουμε τις ίδιες περικοπές με όλους τους συνταξιούχους.

Αυτο θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας σε αυτή τη φάση και σε όποιον εχει προσβαση ο οποιοσδήποτε από εμας.

Νίκος Λάμπρου

Βασίλης Δούλης είπε...

Ξέρει κάποιος αν στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα είναι και το θέμα το δικό μας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακό να υπάρχει καλοπροαίρετη κριτική.
Εξάλλου ο καθένας κάνει ότι μπορεί απο το μετερίζι του.
Σηκωνόμαστε και μεις από τον καναπέ και ας μην κουβαλάμε υλικά της ΕΑΑΣ.
Πάντως εδώ που φτάσαμε φταίει η ΕΑΑΣ που είναι θεσμός και δεν έχει πατήσει το ανάλογο πόδι. Όλα τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση.
Όπως είπε κάποιος παραπάνω το νηστικό στομάχι είναι κακός σύμβουλος.

Ανώνυμος είπε...

Ενστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το συνταξιοδοτικό ν/σ
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/blog-post_4827.html
Σε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την περικοπή των συντάξεων προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αρκετές διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου που συμπιέζει δραστικά τις συντάξεις κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αόριστες και ασαφείς από το Ελεγκτικό Συνέδριο που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για άλλες διατάξεις του οι δικαστές εξέφρασαν επιφυλάξεις.
Όπως έλεγαν νομικοί, η διάταξη εκείνη του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 40% για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 55 και λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις επιταγές του Συντάγματος. Και αυτό γιατί παραβιάζει τα προστατευόμενα περιουσιακά δικαιώματα μέσα στην έννοια των οποίων περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη. Μάλιστα, εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι η επίμαχη διάταξη θα καταπέσει στα δικαστήρια.
Προβληματική είναι , καθώς τίθεται θέμα ισότητας, η διάταξη της παραγράφου 10 του 1ου άρθρου του νομοσχεδίου που προβλέπει εξαιρέσεις κατά τον υπολογισμό της σύνταξης όσων θα μειωθούν κατά 40%.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ (ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ 35) ΤΟΥΣ ΤΑΞΑΝΕ "ΚΑΡΕΚΛΕΣ" ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΥΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας....συνεχής αρθρογραφία και ενημέρωση όλων των Μ.Μ.Ε, των πολιτικών, αλλά και των απλών πολιτών, προκειμένου να αντιληφθούν άπαντες την αδικία που συντελείται και στο τέλος αν παρ’ ελπίδα δεν ευοδωθεί η προσπάθεια, «αιτήσεις ανάκλησης» ως το έσχατο μέσο πίεσης. Αυτή και μόνο είναι η συνταγή επιτυχίας στον αγώνα μας….
Δυστυχώς σήμερα παρά το γεγονός ότι στην Αττική διαμένουν αρκετές δεκάδες χιλιάδων αποστράτων Ε.Δ και Σ.Α (γύρω στις 75000) εντούτοις δεν παραβρέθηκαν στη διαμαρτυρία παρά μόνο ελάχιστες εκατοντάδες ανθρώπων!!! Γιατί; Από ποιον περιμένουν να τους λύσει το πρόβλημα;
Κάντε γνωστό το θέμα σε κάθε φορέα που μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση του δικαίου. Η συμμετοχή μας είναι η δύναμή μας!!!
Τέλος… οφείλω και πάλι να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον κ. Παπαπαρίση που δίνει ένα πολυμέτωπο, συγκροτημένο αλλά και δίκαιο αγώνα!!!
Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο…

Ανώνυμος είπε...

ΑΠό 1/1/2011 λέει ότι θα ισχύσει η περικοπή..

Προβλέπεται επίσης ότι «από 1.1.2011 στους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, μειώνεται κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Η μείωση αυτή διακόπτεται τον επόμενο μήνα από εκείνο κατά τον οποίο συμπληρώνεται το 55ο έτος της ηλικίας. Όσοι δεν εμπίπτουν στη μείωση αυτή, μειώνεται κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξής τους που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231132015

Δηλαδή πάνω από 2 μήνες χωρίς σύνταξη.
Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, ειδικά με όσους έχουν δάνει που τρέχουν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεν είναι καιρός να "πετάμε πέτρες" ο ένας στον άλλο.
Δεν είναι καιρός για γκρίνια και άδικη σε κάποιες περιπτώσεις κριτική.
Είναι ώρα για δουλειά και συνεργασία
Μην ξεχνάτε τι κάναμε ΟΛΟΙ μαζί μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα.
Μια παράκληση όποιος θέλει να βοηθήσει, να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια ας το κάνει, όπως μπορεί.
Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.
Υ.Γ
Μην ξεχνάτε ότι οι συνάδελφοι που ασχολούνται (εννοώ επιτροπές) με τα θέματα μας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Όπως καταλαβαίνετε τόσο ο Απόστολος όσο και οι άλλοι δεν έχουν ούτε απεριόριστο χρόνο, ούτε απεριόριστες δυνατότητες.
Ας βάλουμε όλοι μαζί πλάτη..
Ταξίαρχος ε.α
Χάρης Παπασπύρος

Βασίλης Δούλης είπε...

Αυτό το απο 1/1/11 ομολογώ οτι δεν το είχα προσέξει.
Όσο για τα δάνεια, τουλάχιστον απο το Παρακαταθηκών και Δανείων, στο νομοσχέδιο περί εργασιακής εφεδρείας, αναγράφεται οτι ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Τώρα, αν είναι σαν τη ρύθμιση που έκαναν για τους κάτω των 55 ετών, ας το αφήσουμε καλύτερα.
Όλα τα σημερινά σχόλια τα αφιερώνω σε οσους συναδέλφους παρακολουθούν τα γεγονότα απο τον καναπέ τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΓΙΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4662848&acpn=2

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην πέφτετε στην παγίδα και μην διαχωρίζεστε σε λίγο θιγμένους ή πολύ θιγμένους. Μόνο ενωμένοι και δυναμικοί θα καταφέρουμε κάτι .Όλοι μαζί για κοινό συνεχές αγώνα. Ελικοπτεράς με 35.Γ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Που ήταν οι κύριοι που τωρα φωνάζουν την περασμένη Παρασκευή?

Ανώνυμος είπε...

Μα και βέβαια πρέπει να τα ξεχωρίζουμε κάποια πράγματα !
Η μπουγάτσα με τυρί έχει ΦΠΑ 23% ενώ με κρέμα έχει ΦΠΑ 13%.
Αν όμως "χτυπήσεις" τη μπουγάτσα στα όρθια έχει ΦΠΑ -6% .
Σε περίπτωση κατά την οποία την "πάρεις" σε τραπέζι του καταστήματος αφού προηγουμένως την "ξαπλώσεις" και την πασπαλίσεις με άχνη, τότε έχει ΦΠΑ +10%.
Σε κάθε περίπτωση , αν ζητήσεις μπουγάτσα μετά τις 1800Ω το όποιο ΦΠΑ μειώνεται κατά 3,1456558993 % !
Αν όμως σε πειράξει στο στομάχι και τούτο αποδεικνύεται από βεβαίωση γιατρού, τότε θα σου επιστέφεται το ΦΠΑ μετά το έτος 2019.
Ήδη αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το σχόλιο, ειδική κυβερνητική επιτροπή συνεπικουρούμενη από 200 ειδικούς συμβούλους μελετά το ΦΠΑ που θα επιβάλλεται στις ..... μπουγάτσες με κοτόπουλο και γαλοπούλα.
Πείνασα τώρα .......