---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


1. Το Συντονιστικό των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ συναντήθηκε την 20η Αυγούστου 2012 με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Π. Παναγιωτόπουλο και την 21-8-2012 με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κο Δ. Ελευσινιώτη, ενώ εκκρεμεί και συνάντηση με τον έτερο Υφυπουργό Άμυνας κο Π. Καράμπελα.
2. Κατά την συνάντηση με τον κο Υπουργό παρέστησαν οι Υφυπουργοί κ.κ. Π. Καράμπελας και Δ. Ελευσινιώτης και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ., ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ.
3. Κατά την ως άνω συνάντηση θέσαμε στον κο Υπουργό τα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους που είναι:
α. Η δραματική μέχρι τούδε περικοπή των συνταξίμων αποδοχών με προοπτική περαιτέρω μείωσης, στα πλαίσια των μέτρων των 11,5 δις., με την παράλληλη υπερβολική επιβάρυνση λόγω φορολογίας, που απειλούν πλέον την επιβίωσή μας.
β. Τα Μετοχικά Ταμεία και η αναπλήρωση των απωλειών τους λόγω PSI
δ. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα Στρατιωτικά Φαρμακεία
ε. Το καθεστώς των Ενώσεων ως ΝΠΔΔ με παράλληλη αναπλήρωση των απωλειών των αποθεματικών τους λόγω PSI
στ. Η ηλικιακή διάκριση στην απονομή των συντάξεων
ζ. ΑΟΟΑ
η. Κανονισμός παραθερισμού αποστράτων
4. Ο κος Υπουργός συνεφώνησε, όπως δήλωσε, στο 99% των όσων του παρουσιάσαμε και εκδήλωσε την βούλησή του να επιλύσει τα θέματα που είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου του και παράλληλα για θέματα που δεν είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας να συνεργασθεί με τους αρμοδίους φορείς προς εξεύρεση των καλυτέρων λύσεων. Μας εγνώρισε επίσης ότι δημιουργεί ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με πρώτο κλιμάκιο τους Υφυπουργούς οι οποίοι θα επιληφθούν των επί μέρους θεμάτων.
5. Στην συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό κο Δ. Ελευσινιώτη παρέστησαν οι Υπαρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Επιτελείς. Στον κο Υφυπουργό θέσαμε τα θέματα της αρμοδιότητάς του πιο αναλυτικά και έγινε εποικοδομητική λεπτομερής συζήτηση, συμφωνήθηκε δε νέα συνάντηση για το τέλος Σεπτεμβρίου και αφού οι Ενώσεις και τα Γ.Ε. μελετήσουν τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης.
6. Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και κατανόηση, αλλά δυστυχώς το θέμα της μείωσης των συντάξεων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
7. Το Συντονιστικό θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, αλλά φρονεί ότι τα υπόλοιπα θέματα που εθίγησαν, πέραν των συντάξεων, και είναι αρκετά σοβαρά, μπορούν να επιλυθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως λόγω της συγκυρίας του Υπουργού που υποστηρίζει με θέρμη τις Ένοπλες Δυνάμεις και των δύο Υφυπουργών που είναι απόστρατοι Αξιωματικοί.

5 σχόλια:

exomatiakaivlepo είπε...

Από συμπάθεια και κατανόηση έχουμε μπουχτίσει...
Δεν θέλουμε άλλο τη συμπάθειά τους. Έργα και πράξεις θέλουμε.
Να τηρήσουν αυτά που έλεγαν και για τα οποία δεσμεύτηκαν προεκλογικά.

Thanasis είπε...

"Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και κατανόηση..."
Αυτό φοβόμουν κι έγινε...
Thx

Ανώνυμος είπε...

kai girise na deis, oles oi paleoteres synsntiseis, eginan se kalo klima kai katanoisi???
xa xa xa edo gelaei kai synenei kai o pio ilithios.
empasei periptosei as mas analisoun ti enooun kalo klima kai synenoisi,giati then ta pernoume kai efkola.
enooun gnorimies ; sxeseis metaxy tous gia idion ofelos ; ti sto diaolo enooun
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Κατά την ως άνω συνάντηση θέσαμε στον κο Υπουργό τα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους που είναι:
η. Κανονισμός παραθερισμού αποστράτων".
Ο κανονισμός παραθερισμού τι πρόβλημα έχει; Επειδή μήπως μοριοδοτούνται περισσότερο οι απόστρατοι με ανήλικα παιδιά από τους στρατηγούς με Ουκρανές;
Αθαν. Κούρτης, Ταξχος ε.α.

beelovers είπε...

χορτασαμε απο παχια λογια συμπαθειας και κλπ. δεν υπαρχει περιπτωση εμας τους κατω τον 55 να μας δωσουν μια θα μας παρουν και αυτα που μας δινουν