---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ της ΕΑΑΣ κάλεσε τους προέδρους ΕΑΑΣ Λάρισας, Κατερίνης, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων για παροχή εξηγήσεων...

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ συνεδρίασε στις 30 Αυγούστου 2012 και αποφάσισε ομόφωνα να κληθούν οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Λαρίσης, Κατερίνης, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων στη συνεδρίαση της 6ης Σεπ 2012 προς παροχή εξηγήσεων σχετικά με την ενέργεια τους να προγραμματίσουν κίνηση διαμαρτυρίας. 
     Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής, ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Υπτγος ε.α. Δανιάς Ευάγγελος,ο Αντγος ε.α. Κρασσάς Ιωάννης, ο Αντγος (Δ) ε.α. Καρανίσας Θωμάς, ο Αντγος ε.α. Παρασκευόπουλος Ηλίας, ο Ανχης ε.α. Ντούφας Χρήστος και ο Ανθλγος ε.α. Τοτονίδης Νικόλαος.
     Ο εισηγητής ήταν ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Υπτγος ε.α. Δανιάς Ευάγγελος
     Το μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ Ανθλγος ε.α. Τοτονίδης Νικόλαος, πρότεινε την άμεση αντικατάσταση των προέδρων των παραπάνω Παραρτημάτων για την αυθαίρετη ενέργεια τους.
Απόσπασμα Πρακτικού του ΔΣ της ΕΑΑΣ της 30ης Αυγ 2012

26 σχόλια:

Apostolos είπε...

ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον οι κοι του ΔΣ της ΕΑΑΣ δεν έχουν πάρει είδηση τί γίνεται γύρω τους και επιμένουν να "ελέγχουν" αυτούς που αποφασίζουν να αντιδράσουν στη σφαγή που γίνεται στα εισοδήματά τους. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των εα συναδέλφων αλλά και των εε στελεχών βρίσκονται σε πραγματική ένδοια και οι "καθωσπρέπει" διαμαρτυρίες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και γίνονται μόνο για τα μάτια του κόσμου. Η ΕΑΑΣ αν θέλει να απολαμβάνει το ελάχιστο του σεβασμού των συναδέλφων οφείλει να ηγηθεί των κινητοποιήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει εν τη απουσία της.
Φαντάζομαι ότι δεν θα θελήσει να ολοκληρώσει το ολίσθημα της "κλήσης σε εξηγήσεις" γιατί θα βρει απέναντί της το σύνολο των συναδέλφων.
Στάθης Δερμεντζόγλου

Βασιλης Οικονομοπουλος είπε...

Μπράβο στον κο απόστρατο Ανθλγο ! Καιρό είχα να ακούσω μια σοβαρή πρόταση !!!
Κατάλαβες τώρα Απόστολε γιατί δεν γίνονται όλοι μέλη της ΕΑΑΣ ?
Μπορώ να κάνω κι εγώ μια πρόταση ? Να ζητήσουν την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ τους ΟΛΑ τα μέλη της ΕΑΑΣ!

ΥΓ Έχετε λεφτά για μετακινήσεις, εγγράφως δεν γινόταν ?

Ανώνυμος είπε...

Η ημερομηνία κλήσης σε "απολογία" είναι προφανές οτι ορίσθηκε από "ανώτερα" από το προεδρείο πολιτικά κλιμάκια, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της 6ης Σεπτεμβρίου. Απόστολε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι επιτρέπουν να αντιματωπιζόμαστε σαν δούλοι και ακόμη χειρότερα σαν ηλίθιοι δούλοι. Προτείνω να απαντήσετε ότι είναι αδύνατη η φυσική σας παρουσία τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να ζητήσετε το συμβούλιο να πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα. Αν αρνηθούν - που θα το κάνουν- αντιμετωπίστε τους όπως το σύνολο των συναδέλφων. Αγνοήστε τους και συνεχίστε τον αγώνα σας.
Καλή δύναμη
Πανταζής Βασίλης

Unknown είπε...

Η κίνηση των προέδρων ήταν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και εκφράζουν το σύνολο των μελών.
Η κίνησή τους σε καμία περίπτωση δεν υπονομέυει την ΕΑΑΣ και δεν πρέπει να εκληφθεί σαν τέτοια.
Σε μια περίοδο που όλα καταρέουν γύρω μας, η διάσπαση δεν είναι η λύση. Η συσπέιρωση και ο αγώνας με κάθε τρόπο είναι μονόδρομος.
Και χαίρομαι πραγματικά για τους συναδέλφους αυτούς που δε φείδονται προσπάθειας και χρόνου για να βοηθήσουν τον αγώνα.


Θανάσης Σιούλας

beelovers είπε...

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΕΣ

Κωνσταντίνος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
η ΕΑΑΣ έκανε το προβλεπόμενο. Σαμποτάρει αυτό που δεν είναι της αρεσκείας του προισταμένου της ως ΝΠΔΔ και εγκαλεί τους προέδρους των παραρτημάτων της διότι την εκθέτουν στα μάτια του. Ουδόλως την απασχολούν τα υποχρεωτικά μέλη της, που την στηρίζουν με την υποχρεωτική συνδρομή τους. Εντελώς εκτός κυρίας αποστολής, που είναι η προάσπιση των συμφερόντων μας, επιβιώνει λόγω της κακής νοοτροπίας μας και της συγκαταβατικής σε όλα στάσης μας.
Η τελευταία της κίνησης, εναντίον συναδέλφων κοινά αποδεκτών για τις ατελείωτες ώρες που αφιερώνουν από τον προσωπικό και οικογενειακό τους χρόνο, για το κοινό συμφέρον φανερώνει και την νοοτροπία και τις επιδιώξεις της.
Μετά τις τελευταίες εκλογές της ΕΑΑΣ, μερικοί πίστεψαν στην αλλαγή της παθητικής νοοτροπίας της και στην μετάλλαξή της, σύμφωνα με τις υποσχέσεις των υποψηφίων, σε μιά "μαχητική¨ ΕΑΑΣ. Γιαυτό και όλοι την αγκαλιάσαμε και δώσαμε πίστωση χρόνου για τις αναγκαίες αλλαγές για την μετάλλαξή της.
Αντί αυτού βλέπουμε μια αντισυναδελφική και διασπαστική κίνηση, που κανείς όσο καλοπροαίρετος και αν είναι δεν μπορεί να την δικαιολογήσει.
Καλώ το πρόεδρο της ΕΑΑΣ, ως μέλος της, να επανεξετάσει το θέμα, στηρίζοντας τους συναδέλφους, στους οποίους πιστεύω ότι είναι δίπλα η συντριπτική πλειοψηφία μας.

Νίκος Λάμπρου είπε...

Καλησπέρα.Εκτιμώ ότι πρέπει να παραστούν και συμμετέχω στα έξοδα αν είναι απαραίτητο.Είμαι στη διάθεση σας .
Να εκθέσουν τις απόψεις τους και να τις δημοσιοποιήσουν.Είναι γεγονός ότι όλοι πιστέψαμε στον νυν πρόεδρο της ΕΑΑΣ.Δυστυχώς από τη παρουσία του στη βουλή και την αδυναμία του να καλύψει τα αιτήματά μας ράγισε το ποτήρι.Είναι ολοφάνερο ότι η υπόθεση αποστράτων τους κοστίζει.Πόλεμος λοιπόν με όλα τα νόμια μέσα.Ξέρουμε πολύ καλά τι είχαν υποσχεθεί.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΑΑΣ και ολοι οι ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ θα πρεπει να γνωριζουν την εκφραση

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ......


να κοιταξουν λοιπον να φωναζουν οχι εκει που τους παιρνει αλλα εκει που ΠΡΕΠΕΙ.....διοτι μεχρι τωρα ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ......


Στηριζουμε λοιπον τους ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ και ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την φωνη τους.....διοτι ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ....και η ΕΑΑΣ εχει να "ΚΛΑΨΕΙ" ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προς την εξουσια που την ΔΙΟΡΙΖΕΙ κατι χρονια.....


Χαλκιας Βασιλης

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και Καλό μήνα σε όλους.
Αγαπητέ Αποστόλη,
Λαμβάνοντας γνώση την «αχαρακτήριστη» κίνηση αυτή της ΕΑΑΣ αισθάνομαι τόση οργή σε σημείο που τυχόν καταγραφή της θα δημιουργήσει πρόβλημα στον παρόντα ιστότοπο και δεν θέλω επ’ ουδενί να καταχραστώ το δικαίωμα που μας δίνεις να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Συμφωνώ πλήρως με τα ήδη αναρτηθέντα σχόλια των συναδέλφων και, για να μην επαναλαμβάνομαι, προσυπογράφω 100 % τα σχόλια του συναδέλφου κ. Πασχάλη Κωνσταντίνου.
Διερωτώμαι άραγε ? Που αποσκοπεί η κίνηση αυτή του ΔΣ της ΕΑΑΣ ? Το ΔΣ δεν κατανοεί ότι με τέτοιου είδους ενέργειες επιταχύνει την απαξίωση της ίδιας της Ένωσης ? Ενδεχομένως η πρωτοβουλία των Παραρτημάτων (την οποία επικροτώ) να ενόχλησε την “Κεντρική Διοίκηση (Διοικούντες αλλά συνάμα και Εποπτευόμενοι)”, ήτοι το ΔΣ της ΕΑΑΣ. Πλην όμως, οι όποιες απόψεις, πρωτοβουλίες, διαφωνίες, ενστάσεις επιλύονται με διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων και όχι με αποφάσεις τύπου “εγκλητηρίων”. Πότε οι διοικούντες της ΕΑΑΣ θα απομακρυνθούν από αρτηριοσκληρωτικές συμπεριφορές του παρελθόντος ? Πότε θα κατανοήσουν την σημερινή πραγματικότητα και την επερχόμενη οικονομική και κοινωνική εξόντωση του ένστολου προσωπικού (ε.ε και ε.α) αυτής της χώρας? Εθελοτυφλούν και αρνιούνται να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις έκφρασης απόψεων και αιτημάτων ? Και ότι οι προσεγγίσεις αυτές πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο ? Πότε θα αντιληφθούν το παρόν και, αφού το εκμεταλλευθούν κατάλληλα, θα σχεδιάσουν τις μελλοντικές κινήσεις με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των μελών (για να θυμηθούμε και τον σκοπό της λειτουργίας της ΕΑΑΣ) ?
Εκτός βεβαίως και εάν το, ναι μεν εκλεγμένο πλην όμως εποπτευόμενο από το ΓΕΣ, ΔΣ της ΕΑΑΣ πορεύεται προς άλλες κατευθύνσεις που αποσκοπούν αλλού. Αρνούμαι όμως ακόμα και να το σκεφθώ αυτό …………..
Παρακαλώ (ως ένα απλό μέλος της Ένωσης) το ΔΣ της ΕΑΑΣ, αφενός μεν να ανακαλέσει την «ανεξήγητη» απόφασή του, αφετέρου δε να συνδράμει στις φιλότιμες προσπάθειες των Παραρτημάτων. Τα μέλη της ΕΑΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τον κεντρικό τους φορέα να είναι αρωγός (εάν όχι μπροστάρης) στις διεκδικήσεις των (πάντα σε νόμιμα πλαίσια) και όχι τροχοπέδη !!!!!
Σχης (ΤΧ) ε.α. Γιαννακόπουλος Μιχαήλ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Απόστολε, εκτιμώ ότι δεν πρέπει να υποκύψεις στη λανθασμένη απόφαση της ΕΑΣ, διότι υποκύπτοντας θα χάσεις ότι κέρδισες με κόπο μέχρι σήμερα και προπάντων την εκτίμηση των συναδέλφων.
Η πρότασή μου είναι να είσαι παρόν στη συγκέντρωση της 6ης Σεπ στη Λάρισα, αφού υποβάλλεις την ίδια ημέρα την παραίτησή σου.
Θεωρώ βέβαια αυτονόητη την παραίτηση και των άλλων προέδρων.
Η ΕΑΣ επέλεξε λάθος στάση είναι βέβαιο, μην πέσεις στο λάκο μαζί τους, καλίτερα απέξω με τους συναδέλφους.

Ε. Κατσαμπέκης

Βασιλης Οικονομοπουλος είπε...

Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει....δηλ να εγκαλούνται αυτοί που κάνουν το αυτονόητο και μάλιστα από ποιους ???
Μήπως θα πρέπει να λειτουργήσει λίγη "διαύγεια" με την σύγχρονη έννοια του όρου, μέσω της ανάρτησης των συνολικών αποδοχών και του Πόθεν έσχες όλου του ΔΣ της ΕΑΑΣ ? Έτσι ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε τους λόγους που οδηγούν αυτούς τους συναδέλφους να μάχονται σε λάθος κατεύθυνση. (Μπορεί και να χρειάζονται την βοήθειά μας.) Να μια σπουδαία απόφαση που μπορεί να πάρει το ΔΣ και μάλιστα να την χαρακτηρίσει ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ όπως έκανε με την απόφαση που αφορούσε τους Προέδρους, έτσι για να βλέπουνε ΟΛΟΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Είναι γνωστό σε όλους ότι κατ επανάληψη πρόεδροι και μέλη παραρτημάτων της ΕΑΑΣ επικοινώνησαν και πίεσαν το προεδρείο στην Αθήνα να αναλάβει πρωτοβουλία για μαζικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων όλων των κλάδων των ΕΔ και ΣΑ.
Είναι γνωστή επίσης η άρνηση και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που αντιμετώπισαν.
Μόλις ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία των 5 νομών ο Υπουργός έσπευσε να συναντήσει τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων.
Γιατί άραγε;
Τελικά τα προεδρεία των Ενώσεων υπάρχουν για να αναχαιτίζουν τις αντιδράσεις των μελών τους προς όφελος των κυβερνώντων;
Ας βγει κάποιος και να πει έστω και ένα θετικό αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια που μας έχουν ρημάξει οικονομικά και να προέκυψε από ΕΑΑ.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν στηρίζω απόλυτα πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις από όπου κι αν προέρχονται .
Ενέργειες που λειτουργούν αντίθετα στα συμφέροντά μας κάνουν την ΕΑΑΣ που ήδη απαξιώνετε από το μεγαλύτερο μέρος των αποστράτων να προβληματίζει και να αποθαρρύνει τα λίγα ικανά και μαχητικά στελέχη που της απέμειναν.
Μανώλης Κων/νος

exomatiakaivlepo είπε...

Αυτό που συνέβη είναι λίαν επιοικώς απαράδεκτο και αποτελεί προσπάθεια φίμωσης. Για αυτό είχαμε προτείνει και είχαμε συστήσει στις περσυνές κινητοποιήσεις, αγαπητέ Απόστολε, δική μας ανεξάρτητη συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων.
Αυτό προτείνω και τώρα να βγάλουμε καινούργια συντονιστική επιτροπή, που να μην έχει καμιά σχέση με τους συδέσμους και τις ενώσεις.
Επαναφέρω λοιπον το θέμα και προτείνω να τεθεί στην συνάντησή μας στις 6 Σεπτεμβρίου.
Νέα επιτροπή χωρίς εξαρτήσεις.
Μπάμπης Παπασπύρος
Ταξίαρχος ε.α Π.Α

Βασίλης Δούλης είπε...

Τι περιμένουμε άραγε απο ανθρώπους που νομίζουν οτι είναι ακόμη στο Στρατό; Σε ενα έγγραφο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας, παρατήρησα οτι ο πρόεδρος γράφει οδηγίες στα εισερχόμενα με κόκκινο στυλό. Αυτοί νομίζουν οτι διοικούν Στρατιές ακόμη. Παντελώς ανίκανοι για την αποστολή που έχουν αναλάβει! Όμως κύριοι συνάδελφοι, βλέπω οτι το λάθος επαναλαμβάνεται και απο εμάς: Σε προηγούμενο σχόλιο (χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κάποιον), αναφέρεται ειρωνικά ο βαθμός του εισηγητή.
Νομίζω οτι πλέον αν θέλουμε σοβαρό συνδικαλισμό (με την καλή έννοια του όρου), πρέπει να ξεχάσουμε το βαθμό του καθενός και να επικεντρώσουμε στα προσόντα και τις ικανότητες που θα βοηθήσουν να διεκδικήσουμε οσο το δυνατόν περισσότερα.

mike είπε...

Απόστολε , το μόνο που μπορώ να πω δημόσια πλέον είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πραγματικούς συναδέλφους μας που μας στηρίζουν και πιστεύω ότι θαναι μαζί μας στις 6 Σεπ 2012 στην μεγάλη μας αυτή συγκέντρωση που θα κάνουμε στην Λάρισα. Να ξέρουν ότι όσοι εκ των Αθηνών επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοι. Ας δείξουμε για μία φορά τουλάχιστον ότι ΄΄Η ισχύς εν τη Ενώσει΄΄ μας πρεσβεύει πραγματικά και αληθινά. Και το κυριώτερο όλων είναι ότι εμείς οι 5 δεν χωρίζουμε την ΕΑΑΣ σε ΄΄μάχιμους ΄΄ και ΄΄μη μάχιμους ΄΄ Απαντα τα μέλη της ΕΑΑΣ είναι ΄΄μαχιμα΄΄ όπως είπε και μπράβο του ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ.Ολοι μαζί στην συγκέντωση στη Λάρισα και να γνωρίζουν οι κ.κ. συνάδελφοι ότι εμείς τουλάχιστον δεν θα τους εγκαταλείψουμε. Γιατί στο τέλος του όρκου που δώσαμε πριν πολλά πολλά χρόνια είπαμε και το φωνάξαμε ΄΄ Να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος Στρατιώτης΄΄ Ας το αποδείξουμε λοιπόν όποιος πίστεψε σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις μπήκα στο site και είδα το άρθρο.
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το σχολιάσω εκτενώς, γιατί ο μικρός μου γιος θέλει να πάμε να δούμε τον Δικέφαλο που παίζει σε λίγη ώρα στη Ξάνθη.
Νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, από το να καθυστερήσω για να σχολιάσω αποφάσεις και ενέργειες ανθρώπων που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ότι στις μέρες μας είναι κανόνας να είναι κάποιος κατώτερος των περιστάσεων.
Έτσι απλά, προς το παρόν!
Θεόφιλος Φάκος

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλη απο την πρώτη στιγμή δήλωσα αλληλέγγυος προς τους συναδέλφους που "καλούνται" να δώσουν εξηγήσεις και βέβαια έτοιμος σε ατομικό επίπεδο να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασισθεί. Παρατηρώ όμως με μεγάλη λύπη ότι κάποιος απο τους συναδέλφους , που ήδη έχουν γράψει κάποιο σχόλιο , "ορκίζεται" στο όνομα της ανεξαρτησίας της όποιας επιτροπής κινητοποιήσεων , στην οποία προφανώς πολύ θα ήθελε να συμμετάσχει. Λέει μάλιστα ότι θα πρέπει να μην έχει καμμία σχέση με ενώσεις και συνδέσμους. Εγώ , όπως είναι γνωστό σε σένα , συμμετέχω στο ΔΣ του συνδέσμου των συναδέλφων του Τεχνικού και κατά τον κο συνάδελφο δεν θα μπορούσα να συμμετέχω. Ο ίδιος τί εχέγγυα ανεξαρτησίας έχει ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής στο κόμμα του Καμένου; Ακριβώς αυτήν την ανεξαρτησία πρέπει να επιδιώξουμε : να μην καπελωθούμε απο κανένα κόμμα και κανείς να μην μας έχει δεδομένους.
Στάθης Δερμεντζόγλου

Saimon είπε...

Κύριε Πρόεδρε , κύριοι του ΔΣ της ΕΑΑΣ . "Μωραίνει Κύριος ών βούλεται απωλέσει" . Και ο νοών νοείτω . Πριν βάλετε την υπογραφή σας στο "φυσικό" θάνατο της ΕΑΑΣ σας παρακαλώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας για κλήση εξηγήσεων από τους πέντε προέδρους . Αν φυσικά πιστεύετε στο "'Ισχύς εν τη ενώσει".

Σ.Π. Καρυπίδης
Επίλαρχος ε.α.

exomatiakaivlepo είπε...

K. Δερμεντζόγλου,
Εγώ έγραψα το σχόλιο και σε εμένα απευθύνεσαι.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις εκ μέρους σου.
1. Δεν ορκίζομαι σε τίποτα και ούτε έγραψα κατι τέτοιο.
2. Είμαι από τους πρωτεργάτες και υποστηριχτές αυτής της κίνησης μαζί με πολλούς συναδέλφους πολύ πριν ασχοληθώ με την πολιτική.
3. Προφανώς και δεν επιθυμώ να συμμετέχω στην συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων, λόγω της ιδιότητας μου ως πολιτευτή.
4. Πάντα έλεγα και επέμενα για την δημιουργία από το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων, από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ότι θα πρέπει να έχουμε ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί.
5. Από την συγκέντρωση στο Πεντάγωνο μέχρι και σήμερα(συμπεριφορά του προέδρου της ΕΑΑΣ, παντελής απουσία της ΕΑΑΑ κλπ)και δυστυχώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις (κλήση σε απολογία των προέδρων) επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.
Δεν μπορεί λοιπόν τουλάχιστον εμένα να με εκπροσωπεί καμιά ένωση στις κινητοποιήσεις.
Αυτό είπα κ. Δερμεντζόγλου.
Δεν είπα ότι δεν μπορείτε να συμμετέχετε εσείς ή ο κ. Παπαπαρίσης κλπ.
Αυτό που είπα είναι: στην συγκέντρωσή μας στις 6 Σεπτεμβρίου να εκλεγεί νέα επιτροπή κινητοποιήσεων.
Όποιος θέλει εκεί στην συγκέντρωση να δηλώσει επιθυμία. Τόσο από απλό τόσο καθαρό και τόσο δημοκρατικό.
Μετά απ τα πιο πάνω σας παρακαλώ κ. Δερμεντζόγλου να ανασκευάσετε.
Μπάμπης Παπασπύρος
Ταξίαρχος ε.α (Π.Α)

Unknown είπε...

Αυτό θα πει κομματική πειθαρχία!

Ουππςς! Λάθος!

Στρατιωτική πειθαρχία, ήθελα να γράψω.

Κυριάκος Μαϊόπουλος
Σχης (ΤΘ) ε.α

Minas Sfakianakis είπε...

Αυτόν που καλούν γι'απολογία, τον ξέρω..
Είναι ο Απόστολος Παπαπαρίσης, συμμαθητής μου, Κύριος με κεφαλαίο "Κ" που παλεύει, αγωνίζεται..
Τους άλλους που στείλαν την έγκληση, αυτούς τους εξ'Αθηνών, αυτούς που δεν ξέρω τελικά τι πρεσβεύουν, αυτούς που ενώ μας σπρώχνουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλιώσεως αδρανούν & συζητούν μονάχα, αυτούς δεν τους ξέρω & ούτε θέλω ποτέ να τους γνωρίσω..........!

Ανώνυμος είπε...

Κε Παπασπύρου , αν και πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταχρώμαι της καλωσύνης του αγαπητού φίλου Αποστόλη, δέχομαι την άποψή σας ότι δεν επιθυμείτε τη συμμετοχή σας στην όποια επιτροπή κινητοποιήσεων. Προφανώς εγώ ερμήνευσα στην κυριολεξία το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού που χρησιμοποιήσατε στο αρχικό σας σχόλιο. Απο εκεί και μετά δεν κατάλαβα τί ακριβώς θέλετε να ανασκευάσω. Μήπως ότι θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια να αποφευχθούν τα καπελώματα κυρίως απο πολιτικά κόμματα; Ή την άποψη ότι ένας που έχει πολιτευθεί με κάποιο κόμμα έχει λιγότερα εχέγγυα ανεξαρτησίας απο έναν που συμμετέχει στο ΔΣ κάποιου Συνδέσμου; Αρα λοιπόν θεωρώ ότι εδώ πρέπει να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων μας τουλάχιστον σ' αυτόν το χώρο και δεν πρόκειται να επανέλθω.
Σας χαιρετώ
Στάθης Δερμεντζόγλου

Βασιλης Οικονομοπουλος είπε...

Αγαπητέ Βασίλη έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη για την νοοτροπία τους (ίσως και με άλλα κριτήρια τεκμηρίωσης). Γι αυτό και στο σχόλιό μου χρησιμοποίησα προκειμένου να προσδιορίσω τον εισηγητή μόνο τον βαθμό (το ίδιο θα έκανα όποιον βαθμό κι αν είχε, αλλά εντελώς ενημερωτικά κι εγώ δεν είμαι στρατηγός). Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να ανησυχείς για δικά μας λάθη, ούτε να με ερμηνεύεις αφού η συγκεκριμένη επιλογή μου είχε το ποιοτικό χαρακτηριστικό στο οποίο αναφέρθηκα. Όλη η απαξίωση κι αποστροφή μου αφορούσε στην πρόταση του !!! Και με την ευκαιρία να δώσω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ !

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ
Συγχαρητήρια για την στάση σας .
Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι η πλειονότητα των συνάδελφων είναι με τις ενέργειες αυτές που αναδεικνύουν το δίκιο και την εντιμότητα όπως και την τιμή και την αξιοπρέπεια , αξίες που υπηρετήσαμε πάραυτα και συνεχίζουμε να υπηρετούμε , πράγμα που κατά την ταπεινή μου άποψη οι <> ιστάμενοι μας δεν ενστερνίζονται (κατά το δοκούν), αλλά αντιθέτως προσπαθούν να επιβάλουν το διαίρει και βασίλευε. Όμως πάντα θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τα λεγόμενα του μεγάλου Αριστοτέλη :
Ένθα γάρ άμιλλα, ενταύθα καί νίκη εστίν.
(Όπου υπάρχει άμιλλα, εκεί υπάρχει και νίκη).

Και να προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη .

Με τιμή

Γ.ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Ανθ/λγος ΕΑ

Ανδρέας αετοβουνιώτης είπε...

Οι κύριοι αυτοί που πήρανε αυτοί την απόφαση υπονομεύουν τις υγιείς ενώσεις αποστράτων.Συμμετέχουν σε ανούσιες (τις περισσότερες φορές ) εκδηλώσεις και κάπου εκεί τελειώνει το έργο τους.Ας μας πουν με ποιό σοβαρό θέμα ( σχετικό με μέριμνα προσωπικού )ασχολήθηκαν?Μήπως με τα μόρια που δικαιούται ο καθένας μας για παραθέρηση στα ΚΑΑΥ (ακόμη και τώρα ένας υπέργηρος συνάδελφος δικαιούται περισσότερα μόρια από εναν πολύτεκνο )ή μήπως δεν γνωρίζουν ότι τώρα πλέον υπάρχουν συνταξιούχοι συνάδελφοι που είναι πολύτεκνοι και έχουν ανήλικα τέκνα.Αλλά δεν τους ενδιαφέρει, γιατί τους βολευει αυτή η κατάσταση.Και τώρα ξαφνικά ξυπνήσανε από τον λήθαργο που εχουνε πέσει εδώ και καιρό,τυχαίο άραγε? Και ζητούν ευθύνες από συναδέλφους που έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.Μία λέξη μόνο ΝΤΡΟΠΗ. Συνεχείστε εμείς είμαστε μαζί σας. ΧΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΓΟΣ (ΤΘ)