---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Επιστολή Συναδέλφου από ΕΑΑΣ Πιερίας για ...προβληματισμό

     Ανεξάρτητα, αν ασπαζόμαστε ή όχι τα γραφόμενα θεωρούμε ότι πρέπει να μας προβληματίσουν.

     Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι. Στέλνω το παρόν στις ενώσεις και σε συναδέλφους που έχω προσωπική επαφή. Κατά την κρίση σας στείλτε το σε όσους νομίζετε ότι θα βοηθήσουν στο να αντιστραφεί η κατάσταση που περιγράφω παρακάτω.
     Χθες, δυστυχώς, παραβρέθηκα στο Πολύκαστρο στην κηδεία ενός  συναδέλφου και καλού μου φίλου του Ανχη (ΤΘ) ε.α. Ψύρρα Αθανάσιου. Οι ε.α. συνάδελφοι που συγκεντρώθηκαν ήταν πολλοί, η πλειοψηφία τους από περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Αλλά και οι εν ενεργεία συνάδελφοι πολλοί μιας και ο γιός του συχωρεμένου είναι κι αυτός συνάδελφος. Μετά την εξώδιο ακολουθία, στη συγκέντρωση που έγινε είχαμε όλοι την ευκαιρία να μιλήσουμε μεταξύ μας, μια και είχαμε καιρό να βρεθούμε. Αυτό που διαπίστωσα ήταν οτι στο σύνολό τους (πλήν δυο που διαμένουν στο Λιτόχωρο και το γνώριζαν από εμένα)  δεν γνώριζαν για την κινητοποίηση που οργανώνεται για την κάθοδο στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, αν και άκουσαν θετικά την είδηση και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν λεπτομέρειες.

Δεν θέλω να πω το τι άκουσα για την ΕΑΑΣ και για τις ενέργειες που ΔΕΝ έχει κάνει μέχρι τώρα, και για το τι περίμεναν οι συνάδελφοι να κάνει. Ακούγοντάς τους ε.α. και τους ε.ε., (ανθρώπους με τους οποίους δυστυχώς δεν έχουμε συχνή επαφή ως ενεργά μέλη της ΕΑΑΣ) κατάλαβα γιατί οι περισσότεροι δεν συμμετέχουν στις εκλογές και στις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ και γιατί οι νεώτεροι δεν θέλουν ούτε καν να ξέρουν για την Ένωση. Θεωρώ οτι οι προσπάθειές μας  για ηλεκτρονική (τουλάχιστον) επικοινωνία με τους συναδέλφους μέσω των ιστοσελίδων μας δεν έχουν πετύχει, χωρίς να φταίμε εμείς προσωπικά αλλά "μας παίρνει η μπάλα" και εμάς μαζί με τους "εν αδρανεία" (ε.α.) υπόλοιπους όπως μας χαρακτήρισαν.
     Θα σας μεταφέρω τα λόγια ενός νεώτερου συναδέλφου που αποστρατεύτηκε πριν λίγους μήνες. Μου είπε "Τι θες και ασχολείσαι.... Πήγα κι εγώ στο Παράρτημα ΧΧΧΧ (δεν αναφέρω τον νομό) και τους είδα... Αντί να νοιάζονται για το σύνολο και να μας οργανώνουν εναντίον του εσωτερικού και εξωτερικού  εχθρού (εννοούσε κυβέρνηση και Τρόικα ) τους ενδιαφέρει η καρέκλα τους, πως θα μπούν και θα ξαναμπούν στα ΚΑΑΥ και πότε θα γίνει καμμιά κατάθεση στεφάνου να τους δείξει η τοπική τηλεόραση και να καμαρώνουν μεταξύ τους σα γύφτικα σκερπάνια. Τους ρώτησα αν θα κάνουμε τίποτα σαν Ένωση για τις περικοπές στις συντάξεις, για το ΜΤΣ, για όσους έχουν στεγαστικά και με τις περικοπές τους μένουν 200 ευρώ το μήνα, για τα φάρμακα, τους γιατρούς  κλπ και μου απάντησαν: Σιγά ρε μικρέ, μόλις την πήρες τη σύνταξη και θες και να διαμαρτυρηθείς για όλα; "Η επόμενη κίνηση του συναδέλφου ήταν να γραφτεί στην Α.Κ.Ι.Σ. να μην ξαναπατήσει στο Παράρτημα και να λέει. "Αφήνουμε την ΕΑΑΣ στους "Στρατάρχες", να τα βρουν μόνοι τους μια και φαίνεται ότι εμείς οι "μικρότεροι" τους ενοχλούμε." Προσπάθησα να τον πείσω οτι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το δέχτηκε αλλά και πάλι μου ανταπάντησε  "Και τι να το κάνω που είσαι εσύ και πέντε-έξι ακόμα είστε σωστοί; Οι άλλοι είναι..." (δεν ξέρω αν μ έβαλε στους "σωστούς" απλά γιατί ήμουν παρών) και μερικά ακόμη που δεν θέλω να τα αναφέρω. Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και οι υπόλοιποι, μεγαλύτεροι σε ηλικία, με κυριότερες αιτίες αποχής δυό λόγους (τα γράφω όπως τα άκουσα):
1. "Είδες κανέναν Πρόεδρο ΕΑΑΣ να κάνει οτι είχε πει προεκλογικά; Άμα τον δεις, πες το και σε μας να έρθουμε μαζί σας ...."
2. "Εδώ ρε Σίμο ακόμα κι ο Πακιστανός λαθρομετανάστης  κι ο κάθε αρχιγύφτουλας βγαίνει στην τηλεόραση και υπερασπίζεται τους δικούς του. Εμάς που μας κατάντησαν να μην έχουμε να πάρουμε τετράδια για παιδιά μας, είδες κανέναν Πρόεδρο της ΕΑΑΣ να βγει στην τηλεόραση και να φωνάξει για μας, πού έπρεπε να το 'χει κάνει βούκινο; Δεν τους έμαθες τόσα χρόνια; Δε μας παρατάτε...."
     Όσο για τους εν ενεργεία μάλλον τους έχουμε απογοητεύσει πλήρως.... Χαρακτηριστικά κάποιος ε.ε. συνάδελφος κάνοντας χιούμορ μου είπε: "Δεν το κλείνετε το "ρημάδι" και με τις κρατήσεις υπέρ ΕΑΑΣ να πληρώνουμε το ...Φωτόπουλο της ΔΕΗ να φωνάζει και για μας; Θα κάνει κάτι περισσότερο απ' το σημερινό τίποτα." Του είπα για την επιστολή που έστειλαν οι τρείς Ενώσεις στον Πρωθυπουργό και γέλασε... Μου απάντησε: "Κι εγώ έστειλα e-mail σ όλους τους βολευτάδες, στον Σαμαρά, στη Μερκελ και στον Ολάντ. Τη δημοσίευσα και σε πέντε - έξι μπλογκς... Αλλά όσο απάντησε ο Σαμαράς στις ΕΑΑΣ, τόσο μ' απαντήσανε και μένα ... Αν περιμένετε μ' επιστολές να κάνετε δουλειά μάλλον δουλεύετε εμάς !" Πλήρης Απογοήτευση (δική μου), πλήρης αποτυχία στην επικοινωνία της Ένωσης με τα μέλη της, αλλά μήπως έχουν κάποιο δίκιο;;;   Μήπως "η γυναίκα του Καίσαρα" (Η ΕΑΑΣ) δεν αρκεί μόνο να λέει ωραία λόγια ή να πράττει το σωστό (όσο πράττει, τέλος πάντων)  αλλά πρέπει να τα μαθαίνουν κι αυτοί για τους οποίους λέγονται και γίνονται; Μήπως πρέπει να γίνουμε περισσότερο μαχητικοί; να αλλάξουμε τακτικές, .... Δεν ξέρω... Σας μεταφέρω όλα τα παραπάνω θεωρώντας τα ως ένα μήνυμα που μας στέλνουν όλοι αυτοί τους οποίους θεωρούμε "αμέτοχους" στα της Ενώσεως και θα θελα αν μπορείτε ο καθένας απ τον τομέα του να σκεφθεί πως μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα. Διότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα γίνουμε "οργανώσεις σφραγίδες" με ελάχιστους να συμμετέχουν και κανέναν να μη μας υπολογίζει (όσο μας υπολογίζουν ακόμη, τέλος πάντων), όχι σαν Ένωση αλλά σαν Έλληνες Απόστρατους ΑξκούςΟι συνάδελφοι ζητάνε απ την ΕΑΑΣ  να είναι το μαχητικό συνδικαλιστικό τους όργανο, η φωνή τους στην κοινωνία και όχι αμέτοχος ή υποτονικός παρατηρητής.
     Αυτά έζησα κ. συνάδελφοι χθες, άκουσα την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων και σας τη μεταφέρω. Πολλά είναι αυτά που άκουσα και ΔΕΝ μπορώ να τα γράψω. Συγνώμη για το άκομψο της γραφής αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να τα μεταφέρω το δυνατόν αυτούσια κι ας σας στεναχωρήσω, όπως στεναχωρήθηκα (και απελπίστηκα) κι εγώ. Σκέφτηκα οτι καλό θα ήταν μέσα απ τις ιστοσελίδες μας να οργανώσουμε κατά τακτά διαστήματα ψηφοφορίες για  διάφορα  θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΑΑΣ για να δούμε κι εμείς αλλά και να πληροφορήσουμε το ΔΣ της Ένωσης τι θέλουν τέλος πάντων από την ΕΑΑΣ τα μέλη της. Πείτε μου, όποιος θέλει φυσικά τη γνώμη του πάνω σ αυτό κι αν έχει κάποιος οποιαδήποτε άλλη ιδέα για το πως μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, ευχαρίστως περιμένω απάντηση...
    
Σ.Π. Καρυπίδης
      Επίλαρχος ε.α.
      ΕΑΑΣ Πιερίας

4 σχόλια:

Χάρης Κότσης Λγος ε.α είπε...

Που είχαν άδικο κ. Καρυπίδη ??? Είμαι μεταξύ αυτών που δεν θέλω να πατάω στην ΕΑΑΣ ( ειδικά της Θεσσαλονίκης), είμαστε μια ομάδα συναδέλφων (Λγων-Τχων)που ξεκινήσαμε κάποια στιγμή να πηγαίνουμε στην ΕΑΑΣ, αλλά γρήγορα βιώσαμε την απαξίωση, ήρθαν βλέπετε οι νέοι, οι ψάρακες που χαλάγαμε το κατεστημένο τους με τις ιδέες μας για οργάνωση των αποστράτων για κοινωνικές εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες κ.λ.π τα πάντα έπρεπε να μείνουν όπως ήταν, ο σκοροφαγωμένος καναπές απέναντι από τα 2 παλιά γραφεία, χορηγία κάποιας μονάδας, όπου κάθονταν ο κ.κ. Συνταγματάρχης ε.α να μας τονίζει την βλακεία που κάναμε να φύγουμε από τον Ε.Σ στα 25-27ή 28 χρόνια ενώ αυτός είχε κάτσει παρέα με τον Ντάβο 40-50-60 χρόνια, ωραίες στιγμές πραγματικά, έτσι και εμείς κάναμε στέκι μας τις γύρω καφετέριες και καταφέραμε πράγματα (σε συγκεκριμένα προβλήματα που είχαμε εκείνο τον καιρό) που για την ΕΑΑΣ είναι αφάνταστα. Βέβαια δεν μπορώ να πω οι Άνθρωποι μας θυμήθηκαν στις εκλογές, εκεί να δείτε τηλέφωνα-μηνύματα και γιατί δεν έρχεστε και μόλις τελείωσαν οι εκλογές μην τον είδατε τον Παναή. Με φιλικούς χαιρετισμούς και με σεβασμό στην δουλειά που κάνει ο άξιος συνάδελφος Αποστόλης Παπαπαρίσης, μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν αυτόν και στις άλλες ενώσεις, δυστυχώς όμως.

Saimon είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε κ. Κότση

Συμφωνώ μαζί σου , δεν είχαν καθόλου άδικο . Έγραψα την επιστολή θέλοντας να δώσω και στους άλλους να καταλάβουν το κλίμα που επικρατεί και να δοθεί επιτέλους μια λύση . Το ξέρω ότι εγείροντας αυτό ειδικά το θέμα θα γίνω δυσάρεστος και κόκκινο πανί για πολλούς . Θα ήθελα να μου γράψετε κι εσύ κι άλλοι συνάδελφοι τις απόψεις σας ή τις ιδέες σας και να τις δημοσιεύσω στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ Πιερίας ( www.eaaspierias.gr) . Η γνώμη μου είναι οτι κάτι πρέπει να γίνει . Όποιος συμφωνεί μαζί μου ας βοηθήσει την κατάσταση .
Σ.Π. Καρυπίδης

Χάρης Κότσης είπε...

Θα μου δώσετε λίγες μέρες προθεσμία και θα σας απαντήσω, γιατί είμαι εκτός αυτό τον καιρό, είμαι και εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι σύμφωνοι ότι πρέπει κάτι να γίνει

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνετε

Apostolos είπε...

ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.