---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων στις 19 Σεπ 2012 και ώρα 12:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομίας


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί της παραγράφου 1(β), εκτιμώ ότι:

α. Τα αιτήματα των εε ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα αιτήματα των εα. Πχ μείωση αποδοχών και επιδομάτων επιφέρει άμεση μείωση συντάξεων που έχουν απονεμηθεί (ΕΣ 46/2005, http://eaaslarisas.blogspot.gr/2012/02/blog-post_23.html), ή θα απονεμηθούν.

β. Η μείωση μισθών και επιδομάτων θα προκαλέσει μείωση εισφορών στα ΜΤ και κατά συνέπεια μείωση μερισμάτων.

γ. Η πίεση προς όποιον είναι υπεύθυνος για το μισθολόγιο των εε πρέπει να εκδηλωθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.


Επιπλέον, πέραν της καθαρά τεχνοκρατικής τεκμηρίωσης της ανάγκης υποστήριξης των εε από τους εα και αντιστρόφως, αισθάνομαι ότι υπάρχει και σχετική ηθική υποχρέωση που απορρέει από τους ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και συναδελφικότητας που έχουν οι εε και εα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Κατά συνέπεια θεωρώ ότι η παράγραφος 1(β) είναι κενή περιεχομένου και ότι όπως πάντα «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»

Δ. Σουφλής
ΠΑ

Unknown είπε...

Αγαπητέ Αποστόλη,

Νομίζω ότι η απόφαση μη συμμετοχής σε κοινές εκδηλώσεις με τους ε.ε συναδέλφους είναι ατυχής.
Ο ισχυρισμός ότι η επίλυση των αιτημάτων τους είναι ευθύνη της φυσικής τους ηγεσίας είναι λανθασμένος καθώς είναι άλλο πράγμα η ευθύνη επίλυσης αιτημάτων και άλλο η διεκδίκηση αιτημάτων.
Αν υπονοείται ότι η διεκδίκηση των αιτημάτων ανήκει αποκλειστικά στη φυσική ηγεσία τότε κάνετε λάθος καθώς η συγκεκριμένη άποψη ίσχυε πριν την αναγνώριση του ΣΥΣΜΕΔ από τον Άρειο Πάγο.
Ο ΣΥΣΜΕΔ ως νόμιμο όργανο που εκφράζει τα συμφέροντα ε.ε συναδέλφων είναι υπεύθυνος για την δράση του και λαμβάνει ελεύθερα τις αποφάσεις του. Ανήκει, αποκλειστικά, στον ΣΥΣΜΕΔ η απόφαση να προασπίσει και να διεκδικήσει τα συμφέροντα των μελών του ανεξάρτητα από τις επιλογές της φυσικής ηγεσίας.
Ο ΣΥΣΜΕΔ κάλεσε τους ε.α συναδέλφους σε κοινό αγώνα καθώς η αλληλεξάρτηση ε.ε και ε.α είναι τέτοια που ουσιαστικά παραπέμπει σε ένα σώμα, αδιαίρετο και αδιάσπαστο. Μπορεί οι ε.α συνάδελφοι να μην δύνανται αυτοβούλως να επανακτήσουν την ιδιότητα των ε.ε αλλά οι ε.ε θα αποκτήσουν νομοτελειακά την ιδιότητα του ε.α.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για τον «συνδικαλισμό» στις Ε.Δ και τις μορφές που μπορεί αυτός να πάρει. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του αλλά το να αγνοούμε την πραγματικότητα και να αποφασίζουμε τον αποκλεισμό ενός οργάνου, όπως του ΣΥΣΜΕΔ, αναγνωρισμένου από την ανώτατη βαθμίδα της Ελληνικής Δικαιοσύνης προδίδει έλλειψη κατανόησης, από πλευράς συντονιστικού, των σύγχρονων και σύνθετων προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Σε κάθε περίπτωση δείχνει διάθεση πατερναλισμού και κηδεμονίας που δεν προάγει την ισχύ εν τη ενώσει.

Κώστας Λιούτας
Σγος ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Οποιαδήποτε ενέργεια που δεν κινείται στο πλαίσιο της ενότητας θα θεωδηθεί από πολλούς ως διασπαστική και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε.Προέχει η ενότητα μας και πρέπει κάποιοι να την επιδιώξουν.ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ γιατί το ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ είναι πλέον επιτακτικό.
Υ.Γ:Σαυτές τις συγκεντρώσεις μετράει ποιός θα την κάνει πρώτος.Ποιός θα έρθει αλήθεια στις 19 αφού ίσως θα έχουν ψηφισθεί τα μέτρα;
Γ.Μόσχος