---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Ξαφνική νυχτερινή Άσκηση ... Με συμμετοχή Εφέδρων και Εθνοφυλάκων σε νησί του Βορείου Αιγαίου

Η εντολή που έφτασε από το ΓΕΣ  είναι απλή και λιτή ....Πετάχτε τους στη θάλασσα ''
Πολύ μεγάλης κλίμακας για τα σημερινά δεδομένα  νυχτερινή Άσκηση, με την επωνυμία "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ''  ξεκίνησε με μυστική επιστράτευση εφέδρων και με συμμετοχή Εθνοφυλάκων από το βράδυ του Σαββάτου στη νήσο Σαμοθράκη και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το σενάριο στην Άσκηση λαμβάνουν μέρος όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της νήσου που υποστηρίζονται από αυτοκινούμενα πυροβόλα, άρματα και φωλιές πολυβολείων που επανδρώθηκαν μυστικά μέσα στη νύχτα! Το σενάριο προβλέπει οτι έγινε υπερκέραση των Ελληνικών Δυνάμεων που αντιστέκονται κατά μήκος του Μετώπου στον ποταμό Έβρο και με ταχύπλοα... πολεμικά προσπαθούν να αποβιβάσουν Τούρκους Κομάντος σε ακτές και ορμίσκους του νησιού...Να μην ξεχνάμε την "Λαδόξερα". Η Στρατιωτική διοίκηση του νησιού με την συνδρομή και των κατοίκων του που οργάνωσαν ''Παλαική άμυνα'' εντάχθηκαν στις Στρατιωτικές δυνάμεις που αμύνονται και  που είναι ήδη στους χώρους διασποράς !
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τσέλιος βρίσκεται καθ΄ οδόν για την Σαμοθράκη για να συντονίσει την εξάλειψη του προγεφυρώματος που δημιούργησαν οι Τούρκοι Κομμάντος! Όλα τα διαθέσιμα όπλα του νησιού που  είναι σε άμυνα θα εκτελέσουν νυχτερινές βολές, ενώ η εντολή για γενική αντεπίθεση θα δοθεί τις επόμενες ώρες  .... ίσως και κατά την διάρκεια της Αυριανής Νύχτας !
Η εντολή που έφτασε από το ΓΕΣ  είναι απλή και λιτή ....''Πετάχτε τους στη θάλασσα".
Στην Γενική αντεπίθεση των Δυνάμεων θα λάβουν μέρος επιθετικά Ελικόπτερα, Καταδρομείς που θα πέσουν στο νησί  από αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ θα καταφτάσουν και τα περίφημα ''ZUBR'' με τους Πεζοναύτες  σε ειδικό ρόλο ... Το σενάριο  της ασκήσεως προβλέπει όλες οι ενέργειες να γίνουν μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες από κινήσεις προσωπικού, δυνάμεων και μέσων μέχρι βολών με Α/Α αλλά και από όλα τα αντιαβακικά όπλα!
θα σας ενημερώσουμε για ότι νεώτερο !
Βετεράνος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: