---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση Συντονιστικού Ενώσεων Αποστράτων Αξκων στον ΣΥΣΜΕΔ


18 Οκτωβρίου 2013
ΠΡΟΣ: Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΤ) Α.Τσουκαράκη - Πρόεδρο ΣΥΣΜΕΔ
Κύριε Τσουκαράκη

Με έκπληξη διαβάσαμε την από 6-10-13 «ανοικτή επιστολή» σας προς το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Σ.Σ.Τ.Ε.Α.Α.), κυρίως για το επιθετικό της ύφος, σε μία εποχή που όλοι θα  πρέπει να μαχόμεθα ενωμένοι έναντι του κοινού αντιπάλου.

Θα θέλαμε να σας απαντήσουμε με όσο πιο ήπιο τρόπο μπορούμε.

Ουδέποτε διεκδικήσαμε να εκφράζουμε τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλωστε ούτε εσείς δικαιούσθε να τα εκφράζετε, εκτός βέβαια από τα μέλη του Συνδέσμου σας. Ουδείς, όμως, θα μας εμποδίσει από του να μαχόμεθα για τα συμφέροντα και των εν ενεργεία συναδέλφων για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί το θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας, γιατί μας συνδέουν δεσμοί, που άλλοι τους λένε ομφάλιους λώρους και θέλουν να τους αποκόψουν και εμείς τους λέμε δεσμούς αγάπης, εκτίμησης και συναδελφικότητας.

Δεύτερον, γιατί ότι συμβαίνει με τα οικονομικά θέματα των εν ενεργεία έχει άμεσο αντίκτυπο στους αποστράτους.

Αναφορικά με την κριτική σας για την λέξη ανάσα που χρησιμοποιήσαμε , διαστρεβλώνετε την σημασία της και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε, γιατί δεν γράφετε και το υπόλοιπο της προτάσεως που είναι «έχουν πάρει οικονομική ανάσα, γιατί μπορούν να προγραμματίσουν τον προϋπολογισμό τους χωρίς τις στοχοποιημένες και εξοντωτικές περικοπές του 2014».

Είναι σαφές ότι η ανάσα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις περικοπές του 2014, για τις οποίες δώσαμε μάχη με επισκέψεις στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των κομμάτων, σε Υπουργούς, στη Ηγεσία των Ε.Δ., με διαμαρτυρίες, με πορείες, με συνεντεύξεις, ανακοινώσεις στον Τύπο κλπ. και τελικά πετύχαμε τον στόχο μας.

Για τους αποστράτους το κονδύλιο που έχει ψηφισθεί είναι 162 εκατ ευρώ έναντι των 68 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου του 2013 και για τους εν ενεργεία είναι 88 εκατ ευρώ. Εάν αυτό δεν είναι ανάσα, τότε τι είναι;

Έχουμε διακηρύξει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε καλέσει όλους τους φορείς σε συστράτευση. Πιστεύουμε ότι στο ίδιο πνεύμα θα κινηθείτε και εσείς.

Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται στο ότι περιμέναμε να βεβαιωθούμε ότι οι εν λόγω περικοπές του 2014 δεν έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014, όπερ και εγένετο. 
Ακολουθεί η επιστολή του ΣΥΣΜΕΔ για όσους δεν την έχουν διαβάσει...6 Οκτωβρίου 2013
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε την από 2-10-2013 επιστολή σας, προς τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αναφορικά με φερόμενα σενάρια, από μερίδα Μ.Μ.Ε., σχετικά με περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών και την πρόσκλησή σας για δέσμευσή του να μη υλοποιηθούν οι περικοπές αυτές.

Αρχικά, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι Ενώσεις αποστράτων δεν μπορούν επ΄ ουδενί να εκφράσουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα τα μέλη του Συνδέσμου μας και των Περιφερειακών Ενώσεων.

Περαιτέρω, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών δηλώνουν ότι:

- Για τα αυτονόητα δεν μπορεί κανείς να νοιώσει ικανοποίηση παρά μόνο υποχρέωση, αφενός για αυτούς που οφείλουν να τα τηρούν και αφετέρου υπενθύμισης τήρησής τους, με τελικό σκοπό και στόχο την ανάκτηση των πρόσκαιρα χαμένων.

- Ουδέποτε οι εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί πήραν οικονομική ανάσα. Τουναντίον, παρακρατούνται οφειλόμενα και δεδουλευμένα, πένονται και εξαθλιώνονται μέρα με τη μέρα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουν πρώτ΄ απ΄ όλα την αξιοπρέπειά τους για το δικαίωμα στο όνειρο, την ελπίδα και τη ζωή, και τη δύναμη να αντικρίσουν τις επόμενες γενιές με υπερηφάνεια και καθαρότητα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι περικοπές στο μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών, της τάξεως των 88,2 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ήδη προβλεφθεί με νόμο στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο. Ο νόμος μόνο με νόμο καταργείται/τροποποιείται, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει, και όχι με υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις είναι όμορφα λόγια που τα παίρνει ο άνεμος στις πρώτες δυσκολίες και στην πρώτη αντάρα. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνουν. Το έχουμε ήδη νοιώσει στο πετσί μας και, πλέον, δεν μας αγγίζουν.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και για τίποτα δεν νοιώθουμε υποχρεωμένοι. Μας οφείλουν και δεν τους οφείλουμε. Έχουν και έχουμε γνώση. Ο καθένας θα λάβει αυτό που του αναλογεί. 

Επιλογή μας παραμένει η ανάδειξη των προβλημάτων και η διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο της επίλυσής τους. Συμμάχους μας εξακολουθούμε να έχουμε τη λογική, το εφικτό, το υλοποιήσιμο, το πρακτικό και το αληθινό. Όλα τα άλλα τα κάνουμε στην άκρη, δεν μας απασχολούν και τα προσπερνάμε ως ουδέποτε κεκτημένα μας. Μας ενθαρρύνει μόνο η υποστήριξη των χιλιάδων συναδέλφων μας και με αυτή κερδίζουμε ολοένα και περισσότερα. Θα συνεχίσουμε έτσι όπως αρχίσαμε, ανεξάρτητα αν στην πορεία μας συναντήσαμε κλειστές πόρτες και «φίλιες δυνάμεις» που στο τέλος στάθηκαν απέναντί μας.

1 σχόλιο:

George είπε...

Συμφωνω μαζι σου Αποστολε, αλλα δε καταλαβαινω το υφος του ή των συναδελφων. Δε θελω να πιστεψω οτι υπαρχουν διαφορες. Θα δουμε συν τω χρονω....
Γ.Ξ.