---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός 2014 για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας;

     Το σχέδιο νόμου που αφορά στην κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού Έτους 2014 κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, στη Ελληνική Βουλή. -------> ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το σύνολο του σχεδίου νόμου. 
  Προϋπολογισμός Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Προϋπολογισμός Υπουργείου  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

4 σχόλια:

Apostolos είπε...

Ο προϋπολογισμός δεν έχει μειώσεις πλην όμως αφενός είναι σχέδιο αφετέρου η ΤΡΟΙΚΑ δεν το ενέκρινε. Ένα είναι σίγουρο αυξήσεις λόγω ...πλεονάσματος δεν έχει.

blogger είπε...

καλησπερα
τα 20.000.000 που λιγοστεύουν στις --αποδοχές συντάξεις-- από που θα προέλθουν..???
ευχαριστω

Apostolos είπε...

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Εικάζω ότι ένας λόγος είναι οι πολλές αποστρατείες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένας απόστρατος "κοστίζει" πολύ λιγότερο από έναν εν ενεργεία συνάδελφο. Θυμίζω ότι το ΜΠΔΣ 2013-2016 προέβλεπε μείωση 250 εκατομύρια ευρώ (88 ε.ε. και 162 ε.α.).

Apostolos είπε...

Αγαπητέ Αποστόλη
Αν δεχθούμε τα στοιχεία και την πληροφόρηση που έχω από διάφορες πηγές αλλά και συνεργασίες, το θέμα των μη μειώσεων μισθών και συντάξεων για το 2014 για τους στρατιωτικούς (και των ΣΑ βέβαια) λογικά (?) έχει κλείσει μετά την διαπραγμάτευση του Υπ. Οικονομικών με την τρόικα τον Ιουλίου του 2013. Το Υπ. Οικονομικών αποδέχτηκε από τον Ιούνιο το "λάθος" και τα οικονομικά στοιχεία που αναδείξαμε για τις συντάξεις και σε συνδυασμό με τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από το ΥΠΕΘΑ αποτέλεσαν τη βάση διαπραγμάτευσης και συμφωνίας με την τρόικα. Γι' αυτό και στο 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου έγιναν οι δηλώσεις από Πρωθυπουργό και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που μίλαγαν για συμφωνία. Αυτά επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής και από τον Π/Υ. Ενδεχόμενη διόρθωση (...αύξηση) που αναμένουμε ή άλλες διορθώσεις, αν υλοποιηθούν, εκτιμώ ότι θα γίνει μετά τον Απρίλιο του 2014, οπότε και θα επιβεβαιωθεί (εγκριθεί) το πλεόνασμα από την EUROSTAT. Σε μια από τις συναντήσεις της ΠΟΣ (ανακοίνωση υπ' αριθ. 26) είχαμε την ενημέρωση (προφορική πάντα), ότι θα είμαστε ανάμεσα σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που θα αποκατασταθούν οι αδικίες από το πλεόνασμα, διότι είναι αποδεκτό ότι έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις. Το ίδιο ελέχθη μετά 4 ημέρες από τον Πρωθυπουργό στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Επίσης παρόμοιες διαβεβαιώσεις είχαμε από τεχνοκράτες του Υπ. Οικονομικών (ανακοίνωση ΠΟΣ υπ' αριθ. 28).
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως για να μην παρεξηγηθώ! Θα ήθελα να επισημάνω ότι όλα αυτά είναι προσεγγίσεις που στηρίζονται σε στοιχεία και συνεργασίες. Προσωπικά πάντα διατηρώ επιφυλάξεις, τις οποίες αίρω μόνο όταν οι προφορικές δεσμεύσεις αποτυπωθούν νομοθετικά. Επίσης αυτά που περιγράφω επ' ουδενί δηλώνουν επανάπαυση, αντίθετα θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση και παρεμβάσεις όποτε απαιτηθεί, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν λόγω της αναξιοπιστίας που δείχνουν κάποιοι.... ή της επιδίωξης ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού. Τελευταία περίπτωση οι "διαρροές" για "ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο και μείωση των συντάξεων".
Με εκτίμηση.
Βασίλης Νικολόπουλος