---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία - ΔΕΠΛΗ ΤΗΣ 18 ΣΕΠ 2011

1.         Ευρείας κλίμακος χερσαίες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του όρους «Κάτο», στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας- Β. Ιράκ, οι οποίες και συνεχίζονται. Το όρος «Κάτο» βρίσκεται κοντά στην επαρχία Μπεϊτουσεμπάπ του Νομού Σίρνακ. Το όρος αυτό θεωρείται ως στρατηγικό σημείο (κόμβος) διερχομένων ανταρτών και οι δυνάμεις ασφαλείας θέλουν να αποκόψουν τι διόδους προσεγγίσεως. Εκτιμάται ότι στην περιοχή βρίσκονται περίπου 100 αντάρτες του ΡΚΚ. Οι επιχειρήσεις υποστηρίζονται από τον αέρα με μαχητικά αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή έχουν καταφθάσει ειδικά εκπαιδευμένες Ομάδες από την Ταξχία Καταδρομών του Μπόλου, οι οποίες  με Ε/Π SIKORSKY προσγειώνονται στην περιοχή Σεντκάρ του όρους «Κάτο». Παράλληλα Ε/Π COBRA προσβάλλουν πιθανά σημεία των ανταρτών, ενώ έχουν μεταφερθεί από ξηράς και άλλες δυνάμεις υποστήριξης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αξιοσημείωτες συμπλοκές με τους αντάρτες, ενώ οι γύρω δρόμοι που οδηγούν στο όρος ‘Κάτο» ελέγχονται από ομάδες της Στρκής, για ύπαρξη ναρκοθετημένων περιοχών.

2.         Κατά διάρκεια ελέγχου – εντοπισμού - εξουδετέρωσης ναρκών, στην επαρχία Μπάσκαλε του Νομού Βαν, σκοτώθηκε ένας στρατιώτης. Το επεισόδιο έλαβε χώρα κοντά στο Λόχο Συνόρων  του Άλμπαϊράκ, του 4ου Τάγματος.

3.         Σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Γκέντς του Νομού Μπίνγκιολ, σημειώθηκε συμπλοκή ανταρτών του ΡΚΚ με το Στρατό, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

4.         Στην επαρχία Σίλβαν του Νομού Σίιρτ, σε άλλη συμπλοκή, σκοτώθηκε ένας αντάρτης του ΡΚΚ.

5.         «Μαρκάρισμα» αεροσκαφών F-16, σημειώνεται εκ μέρους της Τουρκίας προς την Ε/Κ πλευρά. Δύο αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από την εξέδρα της εταιρίας Noble Energy για εκφοβισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε/Κ πλευράς θα γίνει διάβημα προς τα ΗΕ για παραβίαση του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν του Ε/Κ με ξεκάθαρες δεσμεύσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις απειλές των Τούρκων. 

Μετάφραση Χαράλαμπου Καραγκιοζούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: