---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΒΑΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ [Νο2]


Μετά από σχόλιο στο facebook για την από 23 Φεβ 2012 ανάρτηση μας με τίτλο ΣΟΒΑΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ αισθανθήκαμε την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα «μειώστε το μισθό των εν ενεργεία συναδέλφων για/και να μην μειωθούν οι συντάξεις των αποστράτων». Το ερώτημα που τέθηκε και η σχετική απάντηση αφορούσε στην πιθανότητα (κατά την άποψη μου πλέον μηδενική) να υποστούν οι απόστρατοι τελείως άδικα 2 περικοπές.

 

Δυστυχώς την μία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την έχουμε σίγουρη όλοι [(1) 12% οι απόστρατοι στο σύνολο της σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και (2) Χ% στο ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ). Το ερώτημα (επαγρύπνηση) είχε να κάνει με το εάν οι απόστρατοι θα υποστούν μόνον την (1) μείωση ή και τη (2).

 

Η άποψη της σημερινής ΕΑΑΣ (όχι όπως στο παρελθόν) είναι οι όποιες προτάσεις και πιθανές αποφάσεις να μην επηρεάσουν στο μέλλον αρνητικά τους σημερινούς εν ενεργεία συναδέλφους. πχ. ΜΤΣ - βιωσιμότητα του ταμείου και για τις επόμενες γενεές. Δεν είναι κορόιδα τα εν ενεργεία στελέχη να πληρώνουν 5% του βασικού τους μισθού με αβέβαιο το μέλλον του. ΕΚΟΕΜΣ - Δε μπορεί να παίρνει το ίδιο ένας συνάδελφος που δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ, με έναν άλλον που πληρώνει για 15, 25 ή 35 χρόνια.

 

"ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ 

ΚΑΙ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ"

 

     Μόνον έτσι οι δεσμοί μεταξύ μας θα συνεχίζουν να υφίστανται και ο ομφάλιος λώρος δε θα κοπεί παρά τις ...φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: