---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Επίλυση Αποριών - Διευκρινήσεις επί Δικαστικών Διεκδικήσεων [Νο4]


Αγαπητοί συνάδελφοι, προχθές έλαβα το ηλεκτρονικό μήνυμα, που ακολουθεί:
Είμαι ένας απ΄ αυτούς που έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για δικαστική διεκδίκηση. Μετά από συζητήσεις με συναδέλφους, μου έχουν δημιουργηθεί διάφορες απορίες μερικές από τις οποίες και σας εκθέτω:
1. «Ο πονηρός συνάδελφος λέει» ας δούμε πρώτα αν δικαιωθούν και μετά να προσφύγουμε και εμείς.
2. «Ο έξυπνος συνάδελφος λέει» αδύνατον να προσβληθεί νομοθετική πράξη, αλλά και αν γίνει απ΄ αυτούς που διεκδίκησαν δικαστικά τότε θα ισχύσει για όλους, η νέα ρύθμιση.
3. «Ο κακός συνάδελφος λέει» πάτε γυρεύοντας να φάτε τα μούτρα σας, όλοι εσείς που διεκδικείται δικαστικά. Αν θυμώσουν στο Γενικό Λογιστήριο και σας κόψουν την σύνταξη!
Κύριε Παπαπαρίση θα ήθελα το σχόλιο σας. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Με εκτίμηση, Απόστρατος κάτω 55 ετών
Απαντώ: (1) Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να επιλέξει αφενός να διεκδικήσει ή μη δικαστικώς το δίκαιο του και αφετέρου να επιλέξει το δικηγορικό γραφείο της αρεσκείας του. (2) Ο στόχος των 600 συμμετοχών που είχε τεθεί εκτιμάται ότι στα μέσα Μαρτίου θα έχει υλοποιηθεί. (3) Τον "πονηρό", τον "έξυπνο" και τον "κακό" συνάδελφο δεν επιθυμώ να προσπαθήσω να τον μεταπείσω. Έχει κάνει την επιλογή του. (4) Εγώ γνωρίζω ότι: (α) με νόμο που ψηφίστηκε πριν 2 χρόνια κανείς δεν δικαιώνεται χωρίς δίκη. (β) με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, υπάρχει χρονικό περιθώριο έναρξης διεκδικήσεων. (γ) Οι νέες περικοπές είναι πιο προσεκτικές και δείχνουν το δίκαιο των αιτημάτων μας (πχ. χωρίς ηλικιακό κριτήριο ή 12% για το ποσό σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ). Με εκτίμηση, Αποστόλης Παπαπαρίσης
ΠΡΟΣΟΧΗ
Υποβολή Δικαιολογητικών μέχρι 15 Απριλίου 2012

1 σχόλιο:

kalavmak είπε...

καινουρια μειωση αυτο τον μηνα!!!!
απο 1900 ευρω καθαρη συνταξη που καταντησε με τις μειωσεις 1382 ευρω , αυτον τον μηνα κατατεθηκε συνταξη 1295 ευρω!!!!!!!!!!!!!!
Τα χρηματα που μας αφαιρειτε απο τις συνταξεις μας να τα φατε στους γιατρους, λαμογια πολιτικοί.