---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Γενικού Διευθυντή ΑΟΟΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α.Ο.Ο.Α.

            Με αφορμή τα αναληθή δημοσιεύματα που περιελήφθησαν στα blogs Kranos.gr, Alert, tovima.gr καθώς και στο φύλλο της Εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗ κατά τις αντίστοιχες ημερομηνίες 2, 3 και 4 Μαρτίου 2012 και αναφέρονται σε δήθεν «ατασθαλίες» περί τη χορήγηση δανείων σε μέλη του Οργανισμού, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Φαγοπότι στον Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών!»:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

            Είναι αναληθές το ότι έγινε έλεγχος στον ΑΟΟΑ από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και δήθεν εντοπίσθηκαν ατασθαλίες στη χορήγηση δανείων. Η τελευταία Οικονομική Επιθεώρηση ολοκληρώθηκε 10 μήνες πριν αναλάβω καθήκοντα ενώ ζήτησα έκτακτη Οικονομική Επιθεώρηση στις 9 Ιουν. 2011 η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουν. 2011.

            Ο αναφερόμενος ως πρόεδρος του ΑΟΟΑ, διορίσθηκε στον ΑΟΟΑ από τον κ. ΥΕΘΑ μετά από πρόταση του ΔΣ/ΑΟΟΑ, όπως ο Νόμος ορίζει, και ανέλαβε καθήκοντα στις 23 Σεπ. 2010.

            Αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων στη ΔΟΥ/ΑΟΟΑ και το Λογιστήριο, με κορυφαίο γεγονός τη διαπίστωση, στις 8 Ιουνίου 2011, υπεξαίρεσης ποσού 264.198,70 €, η οποία είχε γίνει από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2010. Για το σκοπό αυτό ζήτησε με ΣΗΜΑ, στις 9 Ιουνίου 2011, Έκτακτο Οικονομικό Έλεγχο ο οποίος και πραγματοποιήθηκε, από το ΓΕΣ/ΔΕΛΟΕ, στις 10 Ιουνίου 2011 και πιστοποίησε την προαναφερθείσα υπεξαίρεση. Το φάκελο της υπόθεσης απέστειλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για Ποινική Αξιολόγηση, και ζήτησε την ίδια ημέρα (10 Ιουνίου 2011), από το ΓΕΣ, τη διεξαγωγή κατεπείγουσας ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας θα σταλεί στον ίδιο Εισαγγελέα .

            Πλέον αυτού στάλθηκαν στον ίδιο Εισαγγελέα και τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, άλλες δύο (2) υποθέσεις παράνομης χρήσης μικρότερων χρηματικών ποσών και έγιναν αντίστοιχες ΕΔΕ.

            Με ενέργειες του Γενικού Διευθυντού ΑΟΟΑ, το 95% των υπεξαιρεθέντων χρηματικών ποσών κατατέθηκαν και επιστράφηκαν στο ταμείο του ΑΟΟΑ.

            Παράλληλα με τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα, εκκρεμούσαν και ανέμεναν αποκατάσταση οι παρατηρήσεις δύο (2) Εκθέσεων Οικονομικών Επιθεωρήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές του ΓΕΣ και αφορούσαν τα Έτη χρήσης 2006 και 2008. Στις εκθέσεις αυτές είχαν καταγραφεί αρκετές παρατηρήσεις που αφορούσαν τη λειτουργία του Λογιστηρίου/ΑΟΟΑ και επεσήμαιναν την αδυναμία του Οργανισμού να υλοποιήσει το Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο (ΚΛΣ) που έπρεπε να εφαρμόζεται από 1 Ιαν. 2000 μεταξύ άλλων και την παρακολούθηση των χορηγούμενων δανείων.

            Σε επίρρωση ολοκλήρωσης των δύο Εκθέσεων, συγκρότησα με τη Φ. 900/100/4867/Σ. 1520/1 Νοε. 2011/ΑΟΟΑ/Δνση Διοικητικού (το έγγραφο ακολουθεί την παρούσα) ειδική επιτροπή με αποστολή την καταγραφή και τον έλεγχο όλων των δανείων που έχει χορηγήσει ο ΑΟΟΑ (ήδη έχουν τακτοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό οι σχετικοί φάκελοι και υπολείπεται ο έλεγχος και η τακτοποίηση και των υπολοίπων). Υπόψη ότι ο συνολικός αριθμός των χορηγηθέντων δανείων από την αναλήψεως των καθηκόντων μου μέχρι σήμερα ανέρχεται σε εκατόν τριάντα δύο (132) συνολικού ποσού 7.433.000,00 € και όλα τα παραστατικά είναι άμεσα διαθέσιμα στους αντίστοιχους φακέλους.
            Ενώ η επιτροπή που συγκρότησα, την 1 Νοεμβρίου 2011 άρχισε τις εργασίες της, την ώρα που επέστρεφα από την εργασία, στις 2 Νοε. 2011, δέχθηκα στην είσοδο της οικίας μου ένοπλη επίθεση από 3 άτομα, άγνωστα σε μένα, τα οποία όμως με προσφώνησαν με το όνομά μου και όπως κατέθεσε ο ένας εκ των συλληφθέντων, τόσο στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, στο Ακροατήριο του Δικαστηρίου αλλά και στην ακολουθείσασα τακτική ανάκριση, οι τρείς δράστες ενεργούσαν κατ εντολή Αξκού, που υπηρετεί στις Οικονομικές Υπηρεσίες του ΑΟΟΑ, τον οποίο περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια και είχαν εντολή να με υποχρεώσουν να υπογράψω κάποια, μάλλον παράνομα έγγραφα και θα ελάμβαναν για το σκοπό αυτό αμοιβή [το γεγονός αναφέρθηκε αρμοδίως με δύο (2) αναφορές μου και Ενημερωτικό Σημείωμα]

            Παράλληλα και ενώ συνεχίζεται η καταγραφή και των υπολοίπων χορηγηθέντων δανείων προς τα μέλη μας (Αξκούς ε.ε και ε.α) και ο έλεγχος συνεχίζει και γίνεται στους φακέλους των δανείων και στους φορείς (ΓΛΚ, ΟΛΚΕΣ, ΓΕΝ, ΟΛΚΑ, στα οικεία Υποθηκοφυλακεία κλπ), είδε το φως της δημοσιότητας το λίαν υποτιμητικό, για την προσπάθεια που καταβάλει ο Οργανισμός, λιβελογράφημα, το οποίο μάλιστα επικαλείται, δήθεν, σοβαρές καταγγελίες!!! Υπόψη ότι για όλα τα θέματα του ΑΟΟΑ και για τα δάνεια, αναλυτικά, ενημέρωσα εγγράφως τους αρμόδιους φορείς.

            Είναι λυπηρό να γίνεται προσπάθεια και να σπιλώνονται άμεσα πρόσωπα τα οποία αφιερώνουν πράγματι τον εαυτό τους στην υπηρεσία τους. Είναι δε και τραγικό, σήμερα, που βοούν οι σειρήνες των λεγόμενων σκανδάλων, με τέτοιο ανίερο και ανήθικο τρόπο αφενός, να κατασκευάζονται άκομψα κατηγορίες και αφετέρου να εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς .

            Για όλα τα παραπάνω θέματα και άλλα που δεν είναι της παρούσης, όπως η μη συνεδρίαση του ΔΣ/ΑΟΟΑ από 05 Οκτ. 2011 μέχρι σήμερα και μένουν σοβαρές εκκρεμότητες, έχω ενημερώσει εγγράφως όλα τα κλιμάκια που έχουν την ευθύνη για την ορθή και σύννομη λειτουργία του ΑΟΟΑ .

            Πληροφορούμε τα μέλη μας και τις Ενώσεις των ε.α. συναδέλφων όλων των Κλάδων, ότι εργαζόμαστε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς να ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, κάτω από οποιαδήποτε δυσκολία ή εμπόδιο για να προσφέρουμε στα μέλη μας, για όσο διάστημα η Υπηρεσία μας έχει αναθέσει τη συγκεκριμένη ευθύνη και δε θα λυγίσουμε ούτε στις ένοπλες ενέδρες και απειλές, ούτε στις κακοήθειες από οποιονδήποτε και αν προέρχονται γιατί γαλουχηθήκαμε με αρχές και αξίες και υπηρετούμε το καθήκον ως Αξιωματικοί, χωρίς καμία έκπτωση.

            Όλα τα σχετικά δημοσιεύματα σε blogs, sites κλπ που αφορούν στον ΑΟΟΑ και το Γενικό Διευθυντή, είναι απολύτως ΑΝΑΛΗΘΗ και κατατείνουν στο να σπιλώσουν  την εν γένει προσωπικότητά μου αλλά και ευρύτερα των έντιμων Στρατιωτικών που «δυστυχώς» επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε το ΔΙΚΑΙΟ, την τιμή και τον Όρκο στην Πατρίδα.

            Ο Γενικός Δντής ΑΟΟΑ από της αναλήψεως των καθηκόντων του, στις 23 Σεπ 2010 μέχρι και σήμερα, ασκεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με την αρχή της νομιμότητας και της χρηστής Διοίκησης, όπως αυτό έπραττε σε όλη τη διάρκεια της 40χρονης σταδιοδρομίας του.
                                                                                    Αθήνα, 6 Μαρτίου 2012

                                                                        Υποστράτηγος Ιωάννης Βενέτης
                                                                      Γενικός Διευθυντής ΑΟΟΑ 

ΣΧΟΛΙΟ: Υποτίθεται ότι το δημοσίευμα βασιζόταν σε δηλώσεις του κ. Σπηλιόπουλου. Δείτε πως παρουσιάσαμε εμείς το θέμα.

Μετά από καταγγελίες αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος του ΑΟΟΑ

1 σχόλιο:

Λάμπρου Νίκος είπε...

Τι πράγματα είναι αυτά Απόστολε τι παίζει ξανά ποιόν θέλουν πραγματικά να χτυπήσουν; τον ''απόστρατο''; Οτι είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος ισχύει η δεν ισχύει; το είπε η δεν το είπε; αν το είπε είχε γνώση; αν δεν το είπε τι σκοπό είχε το ''Βήμα'';Ποιός θα βάλει τα πράγματα στη σειρά;Ο Διευθυντής του ΑΟΟΑ είναι στη θέση του ακόμη; θα επανέλθω α υπάρχουν απαντήσεις.