---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πληροφορίες της ΠΟΣ για το μέρισμα του ΜΤΣ (Στο παρελθόν απεδείχθη ότι έχει καλές πηγές)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ 8

Η Ομοσπονδία  τηρώντας υπεύθυνη και σοβαρή στάση, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς που χειρίζονται το θέμα του ΜΤΣ, επιδιώκοντας αφενός να συνδράμει στην άμβλυνση των προβλημάτων του Ταμείου, αφετέρου να ενημερώνει τα μέλη της και τους συναδέλφους.
Ως γνωστό από τις 20 Φεβρουαρίου έχει  υπογραφεί από τον ΥΕΘΑ το σχετικό Σ/Ν, που στη συνέχεια προωθήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για τα περαιτέρω (γνωμάτευση από το ΓΛΚ, υπογραφή από Υπουργό Οικονομικών κλπ).
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου (Σ/Ν) για τη ρύθμιση του χρέους, οπότε με την ψήφισή του θα αποδεσμευτούν οι πιστώσεις και θα καταστεί δυνατή η πληρωμή του μερίσματος.                                                    
Παράλληλα θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε τις εξής διευκρινήσεις:
α. Δεν πρόκειται για εξάλειψη  χρέους όπως ανακοινώθηκε, αλλά για  15ετή ρύθμιση με ετήσιες άτοκες δόσεις.  Κατά τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας η ρύθμιση θα αφορά χρέος συνολικά 165 εκατ. ευρώ περίπου.
β. Η ενέργεια αυτή θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως δεν διασφαλίζει την αποφυγή μείωσης του μερίσματος στο εγγύς μέλλον, αν δεν εξευρεθούν επιπλέον ετήσιοι πόροι για το ΜΤΣ της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, για να υπάρξει σε πρώτο στάδιο σταθεροποίηση.
γ. Προκειμένου να υπάρξει εξυγίανση θα πρέπει να ληφθούν μία σειρά πρόσθετων μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών στο ΜΤΣ και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν υποβληθεί σχετικές προτάσεις.
Η ΠΟΣ  από το τέλος Νοεμβρίου 2011 έχει προβεί σε ένα νέο κύκλο ενεργειών, ενημερώσεων, υποβολής υπομνήματος με στοιχεία και προτάσεις προς του αρμόδιους φορείς και όταν κριθεί σκόπιμο θα αναφερθεί αναλυτικότερα επί του θέματος.

  Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νικολόπουλος Βασίλειος Ταξχος  εα
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΓ Αθανασίου Άγγελος Ταξχος εα

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος είπε...

Ευτυχώς δεν έχει μόνο καλές πηγές. Έχει δραστήριους ανθρώπους, που γνωρίζουν καλά τα θέματά μας και μπορούν να κάνουν ρεαλιστικές και εποικοδομητικές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς, με σοβαρότητα και συνέπεια, με ανάλογα αποτελέσματα.