---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση Εφέδρων Καταδρομέων 30-09-2012Εκατοντάδες έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων αλλά και απλοί πατριώτες έλαβαν μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο και κατέληξε στην Λ.Α.Ε.Δ.ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΙΛΙΑΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΚΕΕΔ 30 ΣΕΠ 12


ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΗΡΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, Ο «ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ.
Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.
·         ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (Α.33):
            «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».
 
1.         ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΣΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ (Α.30) ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (Α.26) ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ; Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ. ΕΙΝΑΙ ‘Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ; ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!
 
2.         ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ. ΕΝΕΡΓΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΜΕ ΟΣΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΙ (Α.45) ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΟΣΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ. ΕΙΝΑΙ ‘Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ; ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ; ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ;
ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΜΑΣ!
ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ!
            ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ!
            ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΟΚΑΛΑ ΗΡΩΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ!
ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ, ΟΤΑΝ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ.
 
3.         ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΜΑΔΕΣ, ΛΕΣΧΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΚΑΤΑ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ. Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, Ο ΟΡΚΟΣ, Ο ΙΔΡΩΤΑΣ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ  ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΛΟΚΑΤΖΗ».
 


ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ/ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ/ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ
ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ/ΜΠΛΕ ΜΠΕΡΕ
 
4.         ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ, ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ (Α.120)
O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον oπoιoυδήπoτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
 


ΑΝΑΦΩΝΗΣΗ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 


ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
 


ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ/ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ/ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ
ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ/ΜΠΛΕ ΜΠΕΡΕ
 


ΟΡΚΟΣ (ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ)
Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.
Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.
Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’ αυτών.
Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.
Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.
 


ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΛΑΕΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕΔ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΠΕΔΟΘΗΣΑΝ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ. ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΕΕΔ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΙΝ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ Α’ ΜΚ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ Η «ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΥΑ».
 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Κ.Ε.Ε.Δ.)
ΑΘΗΝΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

            ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ,

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΥΣΙΩΔΗ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ. ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

·          ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Α.33 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ):
            «Ορκίζoμαι στo όνoμα της Aγίας και Oμooύσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω τo Σύνταγμα και τoυς νόμoυς, να μεριμνώ για την πιστή τoυς τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να πρoστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ τo γενικό συμφέρoν και την πρόoδo τoυ Eλληνικoύ Λαoύ».
1.         ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΣΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
2.         ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ (Α.30) ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (Α.26) ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
3.         ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ  ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ;
4.         ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ. ΕΝΕΡΓΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.  ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΜΕ ΟΣΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
5.         ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ (Α.45) ΕΙΣΤΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΟΣΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
6.         ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ. ΕΙΝΑΙ ‘Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ; ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ; ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ; ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ;
7.          ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ!
ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ!
                        ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΟΚΚΑΛΑ ΗΡΩΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ!
ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
8.          ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ.

ΔΙΑ ΤΗΝ Κ.Ε.Ε.Δ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,

                                                                                    ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε.Α. ΤΖΙΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: