---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Σμηναγού στο ΜΤΑ

Αυτοί δεν παίζονται!

     Kύριε Πρόεδρε του ΜΤΑ
      Έχω το θάρρος να σας στείλω αυτή την επιστολή, προκειμένου να σας επισημάνω τα ποινικά αδικήματα που διαπράττετε με νομοθετήματα και προτάσεις σας, μονομερώς έναντι συναδέλφων σας που τυχαίνει να έχουν αποστρατευθεί από το 2008 και εντεύθεν και δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.
      Η όλη αντιμετώπιση αυτών των συναδέλφων σας, όπως είμαι κι εγώ ένας από αυτούς, μου θυμίζει τους αποδιοπομπαίους τράγους των αρχαίων τραγωδιών, παρά το γεγονός ότι η αποστρατεία μας νομικά είναι επικυρωμένη από νόμους του Ελληνικού Κράτους.
      Ο ηλικιακός ρατσισμός που σας έχει επιβληθεί με την βλακώδη εισήγηση κάποιου σπιρίτσουαλ εγκεφάλου χωρίς να εξετάσετε παραμέτρους χρονικής προσφοράς προς την ΠΑ, ότι δηλαδή υπηρετήσαμε 30 σχεδόν χρόνια και πληρώσαμε κρατήσεις με τρέχουσες τιμές προ τριετίας για αναγνωρίσεις υπηρεσίας σύμφωνα με το νόμο, για να εισπράξουμε σήμερα 40% μείον από τις αρχικές τιμές των μερισμάτων, χωρίς να μειωθεί το ποσό των κρατήσεων που καταβάλλαμε, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την νομιμότητα των πράξεών σας.
      Επιπλέον αναρωτιέμαι πως παλαιότεροι συνάδελφοι που εγκατέλειπαν το στράτευμα μέσω αποστρατείας συμπληρώνοντας μόλις 25ετία, (που κι αυτοί τότε ήταν κάτω των 55 ετών) είχαν παροχές γενναιόδωρες τόσα χρόνια που η νομιμότητά τους είναι αμφίβολη (Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ) και αυτοί μένουν στο απυρόβλητο αφού εγώ σαν μερισματούχος δεν εισέπραξα ποτέ μου κάποιο τέτοιο «Δώρο». Που είναι η Δικαιοσύνη σας που βαυκαλίζεσθε ως θεματοφύλακες των νυν και μελλοντικών μερισματούχων που σημειωτέον πλήρωσαν αδρά τις κρατήσεις όταν ήταν εν ενεργεία;
      Έχω όμως την απαίτηση σαν μερισματούχος να τύχω κάποιας ισόνομης μεταχείρισης από το ΜΤΑ καθ’ όσον οι προτάσεις σας ή εισηγήσεις σας περί κατάργησης του μερίσματος σε όσους είναι κάτω των 55 ετών περιφέρονται αν όχι μελετώνται από το ΓΕΑ κατόπιν εισηγήσεώς σας.
      Αυτή η πρακτική σας με κάνει να αισθάνομαι ότι για την κατάντια μας φταίω μόνο εγώ ο 52άρης κι αισθάνομαι επιπλέον να με χρησιμοποιείτε σαν σανίδα σωτηρίας ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου όλοι σας να καλύψετε τις ανομίες του παρελθόντος σας μια από τις οποίες είναι και η αγορά ομολόγων χρησιμοποιώντας το ζεστό ρευστό χρήμα των κρατήσεών μας που τώρα πλέον έχουν ήδη κουρευτεί, χωρίς να ζητήσετε ποινικές ευθύνες από τους διατάξαντες και υπογράψαντες την ανομία. Αλλά και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε ορισμένοι προνομιακή μεταχείριση μιας και τώρα 60άρηδες και ίσως παραπάνω βλέπετε εμάς τους νεώτερους ως απολωλότα πρόβατα
      Επιπλέον επισημαίνω την ατολμία σας να επιβάλλετε προς τρίτους τέλη χρήσης των αεροδρομίων της ΠΑ έσοδο, που αν από χρόνια είχε θεσμοθετηθεί να περιέρχεται σε εσάς και όχι προς την «απρόσωπη» «κρυμμένη» και αποτινάσασα κατά καιρούς τις άμεσες ευθύνες της περί πολιτικών αεροπορικών ατυχημάτων ΥΠΑ (όπου έφτασε να παραιτηθεί για χάρη της ακόμη και Α/ΓΕΑ) θα είχαμε ένα εναλλακτικό έσοδο.
      Με τα ανωτέρω επισημαίνω επιπλέον τις τυχόν νομικές ποινικές ευθύνες που προκύπτουν προς όλους τους Πρόεδρους του ΜΤΑ που υπέγραφαν ελαφρά τη καρδία παροχές γενναιόδωρες κατά το παρελθόν και εισηγούνται με κριτήριο ηλικιακού ρατσισμού νέες επιφυλασσόμενος κατά παντός νομίμου δικαιώματός μου.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΗΣ
ΣΜΗΝΑΓΟΣ Ε.Α 
ΠΕΝΗΝΤΑΔΥΑΡΗΣ
ΥΓ. Δεν φταίω αν υπήρξα καλός μαθητής και στα δεκαοχτώ μου, με Πανελλήνιες εξετάσεις, μπήκα στην στρατιωτική Σχολή και μάλιστα δεύτερος στην επετηρίδα, και δεν είχα το προνόμιο να είμαι αιώνιος ή συναλλαγματοφάγος φοιτητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: