---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκαν 74 Τούρκοι πιλότοι μαχητικών {Μετάφραση Χαρ. Καραγκιοζούδης από Εφημερίδα «Τουρκία» - 18 Φεβ 2014}

     74 πιλότοι μαχητικών, οι οποίοι επέλεξαν να περάσουν στις πολιτικές αερογραμμές, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, λίγο πριν επικυρωθεί ο νόμος από την προεδρία της Δημοκρατίας για την αύξηση των ετών της υποχρεωτικής υπηρεσίας.
     Ο Νόμος για τη στρατιωτική υπηρεσία που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, οδήγησε σε πανικό τους πιλότους των μαχητικών αφών, οι οποίοι αποτελούν την «κόρη οφθαλμού» των ΤΕΔ. Ο νόμος που βρίσκεται στην προεδρία για  επικύρωση, αυξάνει κατά 2 χρόνια την υποχρεωτική παραμονή των πιλότων της ΤΠΑ, και 1 χρόνο των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού. Οι πιλότοι οι οποίοι σχεδιάζουν να περάσουν στις πολιτικές αερογραμμές, για να έχουν μεγαλύτερες αποδοχές, έχουν χρόνο να παραιτηθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ωστόσο 74 πιλότοι δεν περίμεναν το τέλος του μηνός και
εγκατέλειψαν τα καθήκοντά τους. Η πλειονότητα των παραιτηθέντων είναι Αξκοί  βαθμού Επισμηναγού και Σμηναγού.
Είχε μειωθεί το έτος 2012
     Το 2012, κατά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον κανονισμό  προσωπικού των ΤΕΔ, η υποχρεωτική παραμονή από τα 15 χρόνια που ήταν, είχε μειωθεί στα 12. Με αυτή τη ρύθμιση, άνοιξε ο δρόμος για πρόωρες αποχωρήσεις, ιδιαίτερα για τους πιλότους της ΤΠΑ. Μετά απ’ αυτή τη ρύθμιση, μέσα στον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΘΑ Ισμέτ Γιλμάζ, αποχώρησαν από τις ΤΕΔ περίπου 110 πιλότοι. Ο Γιλμάζ δήλωσε ότι κατά τα έτη 2002-2013 παραιτήθηκαν  συνολικά 291 πιλότοι μαχητικών αφών F-16 και F-4.
     Η κυβέρνηση, βιώνοντας την αύξηση των πιλότων, οι οποίοι περνούν στις ιδιωτικές αερογραμμές, ευθύς ως συμπληρώσουν το χρόνο υποχρεωτικής παραμονής, πέρασε σε ενέργειες. Στο νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε, αυξάνει τον χρόνο υποχρεωτικής παραμονής.
     Σύμφωνα με το νομοσχέδιο: Στις ΤΕΔ, ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής για όλους τους Αξκούς οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από τις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές, είναι 10 χρόνια. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ο χρόνος  υποχρεωτικής παραμονής μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με τις επιπλέον εκπαιδεύσεις ή μαθήματα που έλαβαν τα στελέχη κατά την διάρκεια που ήταν μέσα στις ΤΕΔ. Για παράδειγμα στην ΤΠΑ ο χρόνος εκπαιδεύσεως του πιλότου είναι κατά μέσο όρο 2 χρόνια και στην Αεροπορία Στρατού 1 χρόνος. Με τις αλλαγές του νόμου, που περιμένει επικύρωση στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο χρόνος της υποχρεωτικής υπηρεσίας που ήταν διπλάσιος της εκπαιδεύσεως, τριπλασιάζεται. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι Αξκοί που έλαβαν εκπαίδευση πιλότου, θα παραμείνουν 6 χρόνια και οι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού 3 έτη. Με άλλα λόγια η υποχρεωτική παραμονή ενός πιλότου της ΤΠΑ γίνεται 16 χρόνια και της Αεροπορίας Στρατού 13 χρόνια.
     Από την άλλη πλευρά αναφέρεται ότι μετά από τις παραιτήσεις, δεν έμειναν αρχαίοι πιλότοι στην ΤΠΑ.
Haber Merkezi ANKARA

Δεν υπάρχουν σχόλια: