---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πως τα χρήματα των παιδιών μας (ΒΟΕΑ) έγιναν μέρισμα ή ...


Μελετώντας το νόμο 2913/2001 που αφορά στην αναγνώριση υπηρεσίας, έπεσα στο άρθρο 23 αυτού, το οποίο γράφει "Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται: α. Η παράγραφος ... β. Ο ειδικός λογαριασμός του Μ.Τ.Σ. επαγγελματικής αποκατάστασης των τέκνων των μετόχων του, που ιδρύθηκε από το ν.δ. 313/74 (ΦΕΚ 45 Α'), οι δε πόροι αυτού περιέρχονται στους πόρους του Μ.Τ.Σ.Δηλαδή ο ειδικός λογαριασμός για το ΒΟΕΑ υπήρχε και τον κατήργησαν για να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά των παιδιών μας για ...άλλους σκοπούς.
Και ποιοι το υπέγραψαν τότε; Παπανδρέου Β., Τσοχατζόπουλος, Παπανδρέου Γ., Παπαντωνίου, Λαλιώτης, Ευθυμίου, Ανωμερίτης, Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Παπουτσής, Χρυσοχοίδης και Βερελής.
Ας θυμηθούμε ότι την περίοδο 1995 έως 2000 με έγκριση της στρατιωτικής και πολιτικής ιεραρχίας, το ΜΤΣ προέβη σε εκποίηση ακίνητης περιουσίας ύψους 44.5 εκατ. ευρώ και ρευστοποίηση μετοχών της ΓΤΕ αξίας 49.9 εκατ. ευρώ. Εισέπραξε επίσης ποσό 88 εκατ. ευρώ (εφ’ άπαξ είσπραξη το 2001 από την αξιοποίηση του Μεγάρου του ΜΤΣ) και 34 εκατ. ευρώ από την πώληση μετοχών της ΓΤΕ στις 5 Μαρτίου 2004 (2 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ενώ στο ΔΣ της Γενικής Τράπεζας εκείνη την περίοδο συμμετείχαν όλως περιέργως 2 εν ενεργεία Αντιστράτηγοι). Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τις αυξήσεις του μερίσματος τα έτη 1996 έως και 2006:
Αν υποθέσουμε ότι το μικτό μέρισμα τριμήνου το 1996 ήταν 400 ευρώ [1(β)] με τις συνεχόμενες αυξήσεις επί δεκαετία έγινε 1.008 ευρώ [11(δ)], δηλαδή αύξηση 152% και όχι περίπου 100% που νομίζαμε μέχρι σήμερα. Στη στήλη (ε) φαίνεται ποιοι ήταν πρόεδροι του ΔΣ του ΜΤΣ τις επίμαχες περιόδους.

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Οι άνθρωποι μας καταστρέψανε. Στο θέμα του ειδικού λογαριασμού ΒΟΕΑ, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι νομοθέτησαν την κατάργησή ενός λογαριασμού που είχε δικαιούχους τα παιδιά μας και διέθεσαν τα χρήματά τους σε άλλους δικαιούχους.Πόσα ακόμη θα μάθουμε????

beelovers είπε...

τα λογια ειναι περιτα θα παει κανενας φυλακη?