---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Ηλικιακά Κριτήρια - Τρόπος Αποστρατείας» Γιατί καθυστερεί η ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ;

     Όπως είναι πλέον γνωστό το ΓΕΕΘΑ διαβίβασε την 31η Οκτωβρίου 2013 έγγραφο προς τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με το οποίο παρακαλούσε, μετά από προφορική εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου, όπως αναλάβει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αρθούν οι άδικες μειώσεις λόγω ηλικιακών κριτηρίων και τρόπου αποστρατείας. Ένα από τα επιχειρήματα μας ήταν ότι αποστρατευθήκαμε με προϋπάρχοντες νόμους παίρνοντας μικρότερο εφάπαξ και σύνταξη και όχι με τις ευεργεσίες του τύπου της εθελουσίας εξόδου. Το επιχείρημα αυτό δυνάμωσε όταν χθες ακούσαμε τον βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσουκαλά να λέει ότι...
για την εθελουσία συνταξιοδότηση του ως τραπεζικός υπάλληλος πήρε 187.000 ευρώ επιπλέον (!!!!!!) εφάπαξ

     Μέχρι σήμερα και μετά από 45 ολόκληρες ημέρες ουδεμία ενέργεια της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ δεν έπεσε στην αντίληψη μας. Διερωτώμεθα, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε εξήγηση, που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση τη στιγμή που εμείς παραδώσαμε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και έτοιμη πρόταση τροποποίησης σχετικών νόμων (Ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης). Σερφάροντας στο διαδίκτυο βρήκαμε ένα άρθρο της 25ης Ιουνίου 2011 της οικονομικής εφημερίδας "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" όπου έγραφε: «Η αντικατάσταση του υποπτεράρχου Ευ. Λάτσιου από τον υποστράτηγο Γ. Μπούρο στην Οικονομική Διεύθυνση του Πενταγώνου ήταν η πρώτη κίνηση του Πάνου Μπεγλίτη, καθώς κάθισε στην καρέκλα του υπουργού Άμυνας. Ο υποστράτηγος Γ. Μπούρος νέος "τσάρος" του Πενταγώνου, ο οποίος θα κρατά το κλειδί του ταμείου, αλλά και θα λογοδοτεί στον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο Ευάγγελο Βενιζέλο και θα ελέγχεται από την τρόικα.» Διευθυντής της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ συνεχίζει να είναι ο Υπτγος (Ο) κ. Μπούρος Ιωάννης. Ελπίζουμε η καθυστέρηση αυτή να οφείλεται στο φόρτο εργασίας και όχι σε τίποτε άλλο, αφού λίγο - πολύ όλοι μας υποψιαζόμαστε τους εμπνευστές της ρατσιστικής αυτής νομοθεσίας του 2011.

     Όλα τα παραπάνω βέβαια με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί η ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και ο Υπτγος κ. Μπούρος να έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το πρόβλημα της καθυστέρησης να οφείλεται αλλού. Επειδή το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και αγγίζει μερικές χιλιάδες οικογένειες Αποστράτων Αξιωματικών απαιτείται η άμεση ενημέρωση μας επί της εξέλιξης του εν λόγω θέματος. 
     
     Ενημέρωση περιμένουμε επίσης και από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας ή μάλλον ενέργεια  - προώθηση του σχεδίου νόμου που αφορά στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων (δεν αφορά ενοποίηση τους) που βρίσκονται επί τετράμηνο στο γραφείο του, όπως οι φορείς αποστράτων έχουμε, πολλάκις, ενημερωθεί. Είναι τα ίδιο σχεδόν νομοσχέδιο που βρισκόταν στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου (πρώην ΥΕΘΑ) επί εννεάμηνο, με προτάσεις για αύξηση εσόδων - βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ και άλλες διατάξεις.

     Αποστόλης Παπαπαρίσης   

Ακολουθεί η πρόταση τροποποίησης των σχετικών νόμων του 2011
Σχετικές Αναρτήσεις

02-12-2013: Α/ΓΕΕΘΑ με εντολή ΥΕΘΑ προωθεί το θέμα των Ηλικιακών Κριτηρίων (έγγραφο}

25-11-2013: Στο ίδιο έργο θεατές, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές;

20-10-2013: Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ με προέδρους ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας και σχολιασμός ενεργειών ΣΥΣΜΕΔ

11-09-2013: Μακρά συζήτηση και επίδοση υπομνήματος από τους προέδρους ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Και το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ

  

1 σχόλιο:

Andreas είπε...

Θα το τραβήξουνε μέχρι τις εκλογές. Θα δώσουνε 50€ στους εε (καροτάκι1) υποσχέσεις στου εα & εε (καροτάκι2) για να ξαναπάνε τα κορόϊδα για ακόμα μια φορά να τους ψηφίσουν.