---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Από την κοινή συνέντευξη τύπου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδο

     Σήμερα όμως να μου επιτρέψετε να αναφερθώ αποκλειστικά στη συμμετοχή μας για τη δημιουργία Μονάδων για την υποκατάσταση των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά, οι οποίες δημιουργούνται στο πλαίσιο των στρατιωτικών νοσοκομείων.
     Στην περιοχή της Αθήνας συμμετέχουμε, με δύο στρατιωτικά νοσοκομεία, το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο της Πεντέλης που διαθέτει τις υποδομές και το στρατόπεδο Βαρίτη που είναι στην περιοχή του Γουδή, σε άμεση συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Πρόεδρό του κα Μένη Μαλλιώρη. Διαθέτουμε ως Υπουργείο το επιστημονικό ιατρικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα τεθεί στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ, έτσι ώστε να εκπαιδευτεί στη διαχείριση της διαδικασίας χορήγησης υποκαταστάτων των ναρκωτικών. Αυτά ως πρώτη φάση για την περιοχή της Αθήνας.
     Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, συμμετέχουμε με τη δημιουργία Μονάδας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ήδη, οι συνεργάτες του κ. Λοβέρδου έχουν επισκεφθεί όλους τους χώρους και είναι σε στενότατη καθημερινή συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη των Διευθύνσεων Υγειονομικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
     Επίσης, διαθέτουμε στο Υπουργείο Υγείας, το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρειαστεί στο περιφερειακό επίπεδο η άμεση χρήση των υποδομών του.
     Αυτό είναι ένας πρώτος κύκλος κοινωνικής συνεισφοράς και εθνικής ευθύνης, απ’ την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είμαστε έτοιμοι και έχω δώσει τις σχετικές εντολές στη στρατιωτική ηγεσία, για να ακολουθήσει ένας δεύτερος κύκλος συμμετοχής Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: