---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εκδικάσθηκε η αγωγή της PICAR κατά του ΜΤΣ - Σχολιασμός...

Ο συνάδελφος Ανχης ε.α. Παντελής Κράγκαρης μας ενημερώνει: «Παρευρέθηκα σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την αγωγή που έχει καταθέσει η κοινοπραξία  PICAR  εναντίον του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.  Η παρουσία μου εκεί, είχε να κάνει τόσο με την ιδιότητά μου ως Μερισματούχου, όσο με αυτή του μέλους της Α.Κί.Σ (και μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου της) και φυσικά ως νεοεκλεγέντος  μέλους του ΔΣ/ΕΑΑΣ. Ότι ακολουθεί παρακάτω είναι προσωπική μου άποψη και δεν αποτελεί επουδενί κάποιας μορφής «επίσημη» ενημέρωση,  προς το παρόν.
Πάνω –κάτω όλοι έχετε διαβάσει κάτι για την προϊστορία της ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ του Μεγάρου ΑΤΤΙΚΑ στην κοινοπραξία της Τρ. Πειραιώς.  Μέχρι πρότινος έχουμε ζήσει, κυρίως ευρισκόμενοι μέσα στην άγνοια, τις απώλειες πολλών περιουσιακών στοιχείων του ΜΤΣ (να ξαναπώ του δικού μας Ταμείου), την κακοδιαχείριση και την…..πώληση (sic!!!!) της τράπεζας του Μετοχικού, βλ. ΓΤΕ.
Αυτά μέχρι τώρα!!! Έχει τελειώσει πλέον η εποχή που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς! Οι συνάδελφοι οφείλουν να ενημερώνονται και να αντιδρούν για τα τεκταινόμενα μέσα στο σπίτι μας.
Επανέρχομαι στο θέμα της αγωγής και σας γνωρίζω ότι η ακροαματική διαδικασία κύλησε με την κλασσική εξέταση 2 μαρτύρων από κάθε πλευρά και την επίδοση των υπομνημάτων και λοιπών στοιχείων των δικηγόρων στο Δικαστήριο.  Εδώ να πω, ότι κατά τη γνώμη μου, η παράσταση του νομικής παράστασης (δικηγόρου με την ομάδα του) του ΜΤΣ ήταν πάρα πολύ καλή και οι ερωτήσεις προς το μάρτυρα της ενάγουσας ήταν καίριες και πετυχημένες.  Επίσης ο μάρτυρας που κατέθεσε υπερ του ΜΤΣ (Αξκος ε.ε.) στάθηκε εξίσου πολύ καλά και ήταν πλήρως ενήμερος για το θέμα. Αναμένουμε πλέον την πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου για θετική έκβαση και φυσικά τα επόμενα στάδια της εξέλιξης του θέματος .
Ένα στοιχείο βέβαια που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η αγωγή της κοινοπραξίας έγινε περί τον Δεκέμβριο του 2013. Μέσα σε 3-4 μήνες πήρε δικάσιμο….. θαύμα –θαύμα!!!
Τελειώνοντας θα μου πείτε πολύ εύλογα «μα καλά, όλα τόσο ευχάριστα και ρόδινα είναι;». Θα απαντήσω λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορα σκοτεινά σημεία και παραλείψεις που με έχουν εκνευρίσει αφάνταστα αλλά δεν είναι του παρόντος…. Κάποιοι παρευρέθησαν, κάποιοι όχι.
Τονίζω ότι θα συνεχίσω ακόμα πιο δυναμικά εκεί που με έχετε «τάξει» για την ενημέρωσή σας αλλά κυρίως για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της ΕΑΑΣ και των συναδέλφων μερισματούχων του ΜΤΣ.»
.
Σχόλιο Απόστολου Παπαπαρίση: Επιβεβαιώνω τα παραπάνω. Μίλησα τηλεφωνικώς με πέντε τουλάχιστον συναδέλφους που παραβρέθηκαν. Όντως η παρουσία του δικηγόρου και του μάρτυρα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ήταν πολύ καλή. Πλήρως ενημερωμένος ο πρώτος με εύστοχες ερωτήσεις στον μάρτυρα της κοινοπραξίας PICAR και παρομοίως άριστα ενημερωμένος και πειστικότατος στις απαντήσεις του ο δεύτερος. Παρευρέθηκαν επίσης συνάδελφοι από το ΔΣ της ΕΑΑΣ, της ΠΟΣ, ο τέως πρόεδρος του ΜΤΣ, εκπρόσωποι του ΥΦΕΘΑ και δυστυχώς ...λίγοι μεμονωμένοι συνάδελφοι. Η πρώτη μάχη δόθηκε. Αναμένουμε το αποτέλεσμα. Εκτιμάται ότι όποιος και να κερδίσει ο άλλος θα κάνει έφεση στον επόμενο βαθμό. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στον Άρειο Πάγο. Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση. Να μην ξεχνούν οι αρμόδιοι σε όλα τα επίπεδα ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίου αφορούν δεκάδες χιλιάδες μετόχους (εν ενεργεία στελέχη) και μερισματούχους (εν αποστρατεία στελέχη).

8 σχόλια:

kostas303 είπε...

Κώστας Μανώλης
Δυστυχώς για όσο ο επικεφαλής του ΜΤΣ θα διορίζεται, αυτός θα είναι υποχρεωμένος να υπακούει στα αφεντικά του και το ταμείο θα χρησιμοποιείται για να πληρώνει πελατιακές σχέσεις πολιτικών. Μία η μερικές μικρές νίκες δε λύνουν το πρόβλημα. Τα αρπακτικά καιροφυλακτούν. Εμείς θα τους αφήσουμε;

Ellispondos είπε...

Ένα ευχαριστώ στον κ. Παπαπαρίση που μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα. Είναι και ο μόνος άλλωστε.

Ellispondos είπε...

Ένα ευχαριστώ στο κ. Παπαπαρίση που μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα. Είναι και ο μόνος άλλωστε.

Οδυσσέας είπε...

Οδυσσέας Βράχος
Και εγώ εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση
Να ευρεθεί και κάποιος να μας ξεσηκώσει

tx είπε...

Αγαπητέ Αποστόλη καλησπέρα.
Σήμερα μόλις βρήκα ευκαιρία να δω την παραπάνω ενημέρωση και σε πρώτη εντύπωση πραγματικά εξεπλάγην από το γεγονός ότι κανένας από τους πέντε συναδέλφους με τους οποίους συνομίλησες (επί 8 (ολογράφως ΟΚΤΩ) συνολικά παρισταμένων) δεν πρόσεξε τη παρουσία του μαχητικού συναδέλφου Ροζή Βασιλείου ο οποίος παρεμπιπτόντως τυγχάνει να είναι πρόεδρος της ΑΚιΣ , πρόεδρος του Συνδέσμου της Τάξης 80 και μόλις πρόσφατα εκλεγείς αντιπρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ.
Επί της ουσίας της υπόθεσης δεν θα διαφωνήσω σε ό, τι αφορά στην παρουσία τόσο του νομικού εκπροσώπου του ΜΤΣ και του μάρτυρα εκ μέρους του ΜΤΣ.
Θα μου επιτρέψουν όμως οι καλοί συνάδελφοι να έχω διαφορετική εκτίμηση για την τελική έκβαση της υπόθεσης και μακάρι να διαψευσθώ.
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω για την ενημέρωση των συναδέλφων ότι αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η μη παράσταση νομικά της ΕΑΑΣ και η πενιχρή εκπροσώπησή της μόνο από τον αποχωρούντα αντιπρόεδρο του ΔΣ κο Δανιά.
Ένας από τους 8 αυτόπτες μάρτυρες
Δερμεντζόγλου Στάθης

Apostolos είπε...

Αγαπητέ Στάθη, στη βιασύνη σου να κρίνεις δεν πρόσεξες ότι (1) ούτε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΑΚiΣ κ. Κράγκαρης δεν ανέφερε τον Βασίλη, μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΑΚiΣ. (2) δεν ανέφερε ούτε ο κ. Κράγκαρης ούτε κι εγώ κανένα όνομα.
Πέραν των παραπάνω: (1) Νομίζω ότι κανείς δεν πανηγύρισε. Απλώς αναφέραμε ότι ο δικηγόρος και ο μάρτυρας του ΜΤΣ τα πήγαν πολύ καλά. (2) Για σένα τον Αθηναίο αλγεινή εντύπωση έκανε η ΕΑΑΣ, για μένα τον Λαρισαίο αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε ότι μόνον 9 άτομα (ήταν και ο συμμαθητής μου ο Μαούνης) πήγατε εκεί από χιλιάδες αποστράτους που μένουν στην Αθήνα. Που είναι τα μέλη της ΕΑΑΣ, της ΠΟΣ και της ΑΚiΣ; (3) ο κ. Δανιάς δεν είναι μόνον ο αποχωρών αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, αλλά και ο νέος πρόεδρος της ΕΑΑΣ.
Ο συντάξας του ενημερωτικού πλην όμως μη αυτόπτης μάρτυρας

tx είπε...

Αποστόλη καλημέρα.
Δεν θα απαντούσα αν δεν μου καταλόγιζες «βιασύνη» και διάθεση κριτικής. Πρέπει όμως να παρατηρήσω τα παρακάτω :
α. Δεν σου καταλόγισα τίποτε αλλά δήλωσα την έκπληξή μου για τους συναδέλφους με τους οποίους συνομίλησες.
β. Ο κος Κράγκαρης όντως δεν ανέφερε τον Βασίλη όπως και κανέναν άλλο.
γ. Αυτός που ανέφερε πρόσωπα είσαι εσύ στο σχόλιό σου , εμμέσως χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους (π.χ. εκπρόσωποι τα ΠΟΣ , εκπρόσωποι ΥΕΘΑ κλπ) και βέβαια πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των συναδέλφων με τους οποίους συνομίλησες και για το λόγο αυτό και εγώ εξέφρασα την έκπληξή μου γι’ αυτούς.
δ. Ο Βασίλης έχει συγκεκριμένες ιδιότητες δηλ. όπως και στο προηγούμενο σχόλιο ανέφερα είναι πρόεδρος της ΑΚιΣ (εξ όσων γνωρίζω μέχρι και τη ΓΣ της ΑΚιΣ την 30/3/2014 δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του και αν εσύ γνωρίζεις κάτι άλλο το δέχομαι) , πρόεδρος του Συνδέσμου της Τάξης 80 καθώς και αντιπρόεδρος του νεοεκλεγέντος ΔΣ της ΕΑΑΣ και θα μπορούσε να αναφερθεί πχ ως εκπρόσωπος της ΑΚιΣ.
δ. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνω απολογητής της ΠΟΣ , της ΑΚιΣ ή δεν ξέρω ποιού άλλου αλλά δεν πρόκειται από την άλλη πλευρά να δεχθώ για το λόγο αυτό την ολιγωρία (τουλάχιστον) της ΕΑΑΣ.
ε. Για την απουσία των συναδέλφων πρώτος εγώ ένοιωσα τεράστια απογοήτευση ( γι’ αυτό και γράφω και με κεφαλαία γράμματα το πόσοι είχαν συγκεντρωθεί) αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και πότε ενημερώθηκαν για την πραγματοποίηση της δίκης γεγονός βέβαια που οφείλεται στο πότε ενημερωθήκαμε όλοι από την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ (τη Δευτέρα το βράδυ και η δίκη είχε προγραμματισθεί για την 08.45 της επομένης ενώ η ίδια η ΕΑΑΣ το εγνώριζε από μηνός τουλάχιστον) .
Δερμεντζόγλου Στάθης
ΥΓ Από την πλευρά μου το θέμα τελειώνει εδώ και σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Apostolos είπε...

Στάθη,
δεν ανέφερα χωριστά ούτε τον αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ που θα είναι πλέον και πρόεδρος της ΕΑΑΣ.
Φυσικά και όλοι μου είπαν ότι ήταν και ο Βασίλης. Θα μιλούσα και με τον ίδιο για να έχω την άποψη του αλλά τηλεφωνώ συχνά μόνο σε όσους έχουν τηλέφωνο wind-ΓΕΣ.
Την μη αναφορά σε πρόσωπα πλην του τέως προέδρου του ΜΤΣ την έκανα συνειδητά.
Την καλημέρα κι από μένα.
Αποστόλης