---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αγωγή της κοινοπραξίας PICAR κατά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού {PICAR = ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ - CAROUZOS SA}

Αγαπητοί Μέτοχοι και μερισματούχοι του ΜΤΣ, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλοι μας θα έχουμε πλέον πληροφορηθεί ότι στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είχε τη μεγαλύτερη περιουσία όλων των ταμείων. Είχε τράπεζα (μας την πούλησαν), είχε μετοχές (εκμηδενίστηκε η αξία τους), είχε πολλά ακίνητα (πουλήθηκαν αρκετά για ένα κομμάτι ψωμί). Όλα αυτά στο παρελθόν. Είναι επίσης γεγονός ότι κανείς μας δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν ορισμένοι επιτήδειοι και ροκάνιζαν σιγά - σιγά το μέλλον μας. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές υπό την ανοχή (τουλάχιστον) και συναδέλφων μας. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η ακίνητη περιουσία είναι μικρή, οι συνάδελφοι ξύπνησαν, η ΕΑΑΣ συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά. Η ΕΑΑΣ, απαιτεί τη διασφάλιση των συμφερόντων των μελών της με κάθε νόμιμο μέσο. Η σημερινή ανάρτηση έχει ως σκοπό την ενημέρωση των μετοχομερισματούχων και το κάλεσμα για εγρήγορση. Το Μέγαρο του ΜΤΣ (νυν ATTICA) είναι περιουσία μας. Συμπληρώνει το μέρισμα μας. Αξίζει την προσοχή μας. Αγαπητοί Συνάδελφοι, θα προσπαθήσω με λίγα λόγια, ημερολογιακά, να σας ενημερώσω επί του θέματος, που έχει προκύψει:  
Στις 20 Απριλίου 2000, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της κοινοπραξίας «PICAR - CAROUZOS SA – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ - ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΤΣ». Αντικείμενο της, η μεταβίβαση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Μεγάρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για 25 χρόνια.
Στις 12 Μαρτίου 2003, υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό τροποποίησης όρων της αρχικής σύμβασης μεταξύ της PICAR και του τότε Γενικού Διευθυντού του ΜΤΣ Ταξχου (Ο) κ. Σωτηρόπουλου Χαράλαμπου. Σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση του Ιουνίου του 2012 στις σελίδες 22 και 23 αυτής, που βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα (την έστειλε η ΕΑΑΣ), βρέθηκαν πολλές διαφορές σε σχέση με όσα είχε εξουσιοδοτηθεί να πράξει ο τότε Γενικός Διευθυντής από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννο Παπαντωνίου.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010, επί προεδρίας του Υπτγου ε.α. κ. Σωτηρόπουλου Χαράλαμπου, το ΜΤΣ υπέγραψε νέα τροποποίηση (ιδιωτικό συμφωνητικό). Όπως υποστηρίζεται στις σελίδες 23 και 24 της οικονομικής επιθεώρησης, οι τροποποιήσεις των αρχικώς συμφωνηθέντων ετησίων ανταλλαγμάτων έγιναν κατά τέτοιο τρόπο ώστε το ΜΤΣ να υποστεί ζημία 39,2 εκατ ευρώ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο εκείνη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το έτος 2012, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ (πρόεδρος ο Υπτγος ε.α. κ. Σωτηρόπουλος Χαράλαμπος) απεφασίσθη και ενεκρίθη από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο μείωση ενοικίου σε ποσοστό 20% με ισχύ 2 έτη. Το τρέχον έτος 2014 το ενοίκιο πρέπει να επανέλθει στο ενοίκιο που προβλέπει η αρχική σύμβαση.
Το Β’ εξάμηνο του 2013, η κοινοπραξία PICAR επανήλθε με νέα αίτηση για περαιτέρω μείωση ενοικίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΣ (πρόεδρος ο Αντγος ε.α. κ. Σιδηρόπουλος Μιχαήλ) αρνήθηκε.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2013, η κοινοπραξία PICAR κατέθεσε αγωγή εναντίον του ΜΤΣ, όπου μεταξύ άλλων ζητά να αναγνωριστεί το δικαίωμα να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση και να μην οφείλονται τα ποσά των εγγυητικών επιστολών ή να μειωθεί το μίσθωμα για τα έτη 2014 και 2015, 35% επί του ήδη μειωμένου ενοικίου για τα δύο προηγούμενα έτη. Η δίκη θα λάβει χώρα στις 1 Απριλίου 2014. Αποφασίσθηκε από το ΔΣ του ΜΤΣ η νομική κάλυψη από δικηγόρο, ο οποίος θα παραστεί ως συνήγορος του ΜΤΣ σε πρώτο, δεύτερο βαθμό και ενώπιον του Αρείου Πάγου. Το ΔΣ της ΕΑΑΣ ζητά να εκπροσωπηθεί και η ΕΑΑΣ με δικηγόρο ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών της. Στην περίπτωση που τελεσιδικήσει σε τρίτο βαθμό η αγωγή της PICAR κατά του ΜΤΣ οι απώλειες εσόδων στα επόμενα 36 χρόνια θα ανέλθουν από 200 εκατ ευρώ έως 1,3 δις ευρώ.
Στις 5 Μαρτίου 2014, αντικαθίσταται ο Αντγος (Ο) ε.α. Σιδηρόπουλος Μιχαήλ από τον Αντγο (ΜΧ) ε.α. κ. Μπουκουβάλα Χαρίλαο
Την 1η Απριλίου 2014, (δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα), εκδικάζεται στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτίριο 11, αίθουσα 5) η υπόθεση της κοινοπραξίας PICAR κατά του ΜΤΣ. Ταπεινή μου άποψη. Όποιος συνάδελφος μένει στην Αθήνα και δεν έχει επείγουσα εργασία πρέπει να παρευρεθεί.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ!!!
Υπόψη ότι υπάρχει τελευταίως μεγάλη κινητικότητα προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο μιας νέας Αθήνας, όπου θα ενωθεί όλο το ιστορικό κέντρο αυτής. Στο σχέδιο αυτό προβλέπεται η Πανεπιστημίου να γίνει πεζόδρομος. Πιθανό αποτέλεσμα αυτού, η μεγάλη αύξηση της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του Μεγάρου του ΜΤΣ (νυν ATTICA).  
Πλήρης ενημέρωση θα υπάρξει στην επόμενη «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού, Αντγο ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο, που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αν και την ενημέρωση κατά την άποψη μου θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Αποστόλης Παπαπαρίσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: