---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για ΜΤ και ΕΚΟΕΜ των Ενόπλων Δυνάμεων {26 Ιουν 2012}


     Επειδή πολλά ακούγονται τελευταίως για την επικουροποίηση των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ καλό είναι να θυμηθούμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους της 26ης Ιουνίου 2012 για ΜΤ και ΕΚΟΕΜ των ΕΔ.

3 σχόλια:

stelios kastrantas είπε...

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι επικουρικό χαρακτηρίζεται κάποιο ταμείο με βάση ψηφισθέντα από την βουλή νόμο και όχι με την όποια γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία δεν είναι ως γνωστόν δεσμευτική για την Διοίκηση.Να πούμε επίσης για την ιστορία και για την ενημέρωση των συναδέλφων ότι όταν η ΕΑΑΣ επέμεινε να χαρακτηρισθεί το ΜΤΣ ως επικουρικό και να ενταχθεί στον νόμο 2042/92 γνωστό και ως νόμο Σιούφα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και παρά το γεγονός ότι και τότε υπήρχε αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ. Ο λόγος βέβαια ήταν ότι το σύστημα επέμενε να κρατήσει το ΜΤΣ μακρυά από τη μοιρασιά και το γλέντι που γινότανε όταν οι επικουρικές συντάξεις σε αρκετά ταμεία έφθαναν ή και ξεπερνούσαν τα επίπεδα των συντάξεων. Και τώρα που όλα εκείνα τα ταμεία πτωχεύσανε μας καλούνε εμάς που ήδη είμαστε πτωχευμένοι να δώσουμε τον οβολόν μας υπέρ εκείνων.Δυστυχώς αυτή είναι η αντιμετώπισή μας από την εκάστοτε εξουσία.
Στέλιος Καστραντάς

SAS είπε...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΣΚ.
Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΔΡΑΣΕ ΠΑΛΙ. ΤΑ ΕΚΟΕΜ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
http://eaaspierias.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1891.html

Apostolos είπε...

Αγαπητέ SAS θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το ΝΣΚ γνωμοδότησε για τη μη επικουρικότητα των ΕΚΟΕΜ και όχι για το αν είναι "φορείς κοινωνικής ασφάλισης" ή όχι.
Δυστυχώς ο νόμος 4093/2012 (σελίδα 5527) αναφέρει: "ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β.3.
α. Η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων και μερισμάτων, άνω των 1.000 ευρώ, που
καταβάλλονται από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία, μειώνεται ως εξής:"
Άρα λοιπόν όποιος συνδυάζει την επικουρικότητα ή το αν είναι φορέας κοινωνικής ασφάλισης ή οτιδήποτε άλλο, με το άθροισμα συντάξεων και μερισμάτων που αναφέρεται στο νόμο, απλώς κάνει λάθος.
Δεν τους νοιάζει η ονομασία. Το θεωρούν έσοδο και το μειώνουν. Αδίκως; Βεβαίως! Αλλά αυτή είναι η αλήθεια.