---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συγκίνηση και ευχάριστο κλίμα στην πολυθεματική εκδήλωση της ΕΑΑΣ Λάρισας

     Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πολυθεματική εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού στη Λέσχη Αξκων Φρουράς Λάρισας. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων-νος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, ο Επιτελάρχης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Υπτγος Αντώνιος Βιτεντζάκης, εκπρόσωπος της Μητροπόλεως, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, η Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων Μαρία Κωττάκου, οι Ταξίαρχοι της 1ης Στρατιάς Ασμίνης Γεώργιος και Βιτεντζάκης Δημοσθένης, Εκπρόσωπος του ΑΤΑ, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Αεροπορίας (Λιούτας Κώστας), Αστυνομίας (Διβάνης Βασίλειος), Πυροσβεστικής (Χαλκιάς Χρήστος) Λάρισας, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων της
ΕΑΑΣ Καρδίτσας (Καραίσκος Παναγιώτης), Μαγνησίας (Γκουζής Αθανάσιος), Πιερίας (Χατζημαλλής Γεώργιος) και Τρικάλων (Στέφος Γεώργιος), ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξκων Λάρισας (Βερέμης Απόστολος), ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας (Δραγανιδάκης Δημήτριος) και μέλη της ΕΑΑΣ Λάρισας με τις οικογένειες τους. 

     Η βραδιά ξεκίνησε με τον ετήσιο απολογισμό του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σχης (ΤΧ) ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις, στους αγώνες, στις μικρές επιτυχίες, στο κοινωφελές έργο και στους στόχους του επομένου έτους της Ένωσης. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία των Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής των νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας και Τρικάλων.

     Συνεχίσθηκε με δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, η πρώτη από τον Υπτγο ε.α. κ. Αργυρόπουλο Κωνσταντίνο, συγγραφέα και υπεύθυνο εκδόσεων Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) με θέμα «Πόλεμος 4ης γενεάς σαν ερέθισμα επί της Ασφαλείας της Αποτροπής και της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων» και η δεύτερη από τον Δημήτριο Ζακοντίνο, πρώην ανώτατο τραπεζικό στέλεχος και αντιπρόεδρο του ΕΛΙΣΜΕ με θέμα «Κρίση Πολιτικής Οικονομίας και Προοπτικές Ανάπτυξης».  
 

     Ακολούθησε η επίδοση ξιφών στους εν αποστρατεία Αξιωματικούς Τχη (ΠΖ) Παπανικολάου Παναγιώτη, Τχη (ΠΒ) Τσακνάκη Φώτιο, Λγο (ΜΣ) Μπουγάτσα Φώτιο, Λγο (ΠΖ) Κωστόπουλο Θεοφάνη, Ανθλγο (ΠΖ) Φουρκιώτη Κωνσταντίνο. Ξίφος που αγόρασαν οι ίδιοι αφού η Υπηρεσία δεν τους το χορήγησε. Συγκλονιστικό το «παράπονο – πικρία» του κ. Παπανικολάου. «Αν και είμαι ο μόνος επιζών από τα στελέχη του 4ου Λόχου που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, η Πατρίδα δεν μου έδωσε ξίφος, ως όφειλε». «Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Μαυροδόπουλος. «Ας μην έδιναν σε μένα» είπε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας. «Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να γίνει η επίδοση σε αυτή τη σεμνή τελετή», η άποψη του τοπικού συμβουλίου του Παραρτήματος Λάρισας. Η συγκίνηση διάχυτη από όλους καθόλη τη διάρκεια της τελετής επίδοσης των ξιφών.  
 

     Στη συνέχεια βραβεύτηκαν με έπαινο και χρηματικό βραβείο, οι μαθητές που αρίστευσαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012 – 2013, Μαρία Γουγουλιά, Βέρα Γρηγορίου, Ιφιγένεια – Χριστίνα Ελαφροπούλου, Στυλιανή Καρανάσιου, Νικόλαος Κόκκινος, Γεωργία Κουτρούμπα, Αλέξανδρος Κωφός, Αλεξάνδρα Ντικούλη, Ευαγγελία Ντικούλη, Δημήτριος Πανέτας, Λυδία Παπαγιαννοπούλου, Ειρήνη Σαπούνη, Ευσταθία – Μαρία  Σαπούνη, Γεώργιος Σωτηρίου, Δήμητρα Τσαγγαλιά, Νικόλαος Φουρκιώτης, Δέσποινα Φωτίου και Κων-νος Χαλίτσιος, της Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Επίσης, βραβεύτηκαν με έπαινο και αναμνηστικό της ΕΑΑΣ οι μαθητές Δοξαριώτη Ευαγγελία – Χριστίνα και Καρατσιβούδης Νικόλαος που πρώτευσαν η πρώτη σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Η Καταστροφή της Σμύρνης» και ο δεύτερος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα «Η Ιστορία του Πόντου».
 
     Η βραδιά συνεχίστηκε με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΑΑΣ στους ομιλητές, κ. Αργυρόπουλο και κ. Ζακοντίνο, στον Επιτελάρχη της 1ης Στρατιάς Υπτγο κ. Βιτεντζάκη και στον πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας Σχη (ΤΧ) ε.α. κ. Παπαπαρίση. 

 


     Τέλος τιμήθηκε από το Παράρτημα Λάρισας με αναμνηστική πλακέτα ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Παντελής Μαυροδόπουλος. Την επίδοση προλόγισε με θερμά λόγια, ο αρχαιότερος των παρόντων προέδρων των Παραρτημάτων ο Υπτγος ε.α. κ. Αθανάσιος Γκουζής. 

 
     Ακολούθησε σε χαλαρό και ευχάριστο κλίμα παράθεση ποτού – αναψυκτικού. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Λέσχης από τον τελευταίο Στρατιώτη μέχρι και τον Διευθυντή για την άψογη οργάνωση. 
 
 
 
 
 
 
 

     Ευχαριστούμε επίσης τις συναδέλφους, κ. Αθανασία Τσακνάκη, που έκανε το ρόλο της παρουσιάστριας, 

κ. Γεωργία Κοιλούκου (αριστερά), η φωτογράφος μας και κ. Ασπασία Κυπραίου (δεξιά), χειρίστρια του Ηλεκτρονικού Υπολογιστού.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ Αποστόλη τα θερμά μου Συγχαρητηρια, προσωπικά σε σένα και σε όλους που συνέβαλαν στην άριστη εκδήλωσή σας.

Με εκτίμηση

Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Φώτης Δονόπουλος είπε...

Συγκλονιστικό το «παράπονο – πικρία» του κ. Παπανικολάου. «Αν και είμαι ο μόνος επιζών από τα στελέχη του 4ου Λόχου που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, η Πατρίδα δεν μου έδωσε ξίφος, ως όφειλε». Θα ήθελα να πώ στο κ. Παπανικολάου ότι για την μη επίδοση ξίφους προς το πρώσωπό του ... δεν φταίει η Πατρίδα ... οι Αξ/κοί του ΓΕΣ της εποχής εκείνης φταίνε που δεν το εισηγήθηκαν, δεν το πρότειναν, και εχουν οι κύριοι αυτοί Ονοματεπώνυμο. Φώτης Δονόπουλος Λγος ε.α. Χανιά.

Unknown είπε...

Τι να πούμε και εμείς που δεν ανεχθήκαμε να πληρώσουμε, για να παραλάβουμε (ξίφος), κάτι το οποίο δικαιούμαστε.

Ανθλγος (ΣΓ) Ελευθέριος Γκασίδης