---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η λάμπουσα εξαίρεση!

Γράφει ο Δρ Ιωάννης Παρίσης 
Είχα σήμερα την εξαιρετική χαρά να παρευρεθώ στην τελετή αλλαγής διοικήσεως της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Μέσα σε ένα συγκινησιακό περιβάλλον, όπου ήταν φανερό το υψηλό ηθικό και φρόνημα, ενώπιον της ιστορικής σημαίας του Ιερού Λόχου του Β’ΠΠ που φυλάσσεται στο Στρατηγείο της 13ης ΔΕΕ και με την παρουσία επιζώντων ιερολοχιτών, ο απερχόμενος διοικητής ταξίαρχος Κ. Φλώρος ανέγνωσε την ημερησία του διαταγή. Ένα εξαιρετικό κείμενο, με πατριωτικό παλμό αλλά και μηνύματα-απαντήσεις σε όσους απαξιώνουν ή λοιδορούν τις ΕΔ.
Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω αυτό το μικρό σημείωμα, και παίρνοντας αφορμή από την σημερινή τελετή,  να δώσω μια «απάντηση» στα όσα θλιβερά δημοσιεύματα παρελαύνουν καθημερινά σχεδόν, στο διαδίκτυο. Αυτά που «βγάζουν» γκρίνια, κουτσομπολιό, συχνά συκοφαντίες και «χολή», για ότι στραβό συμβαίνει ή νομίζουν  οι «φωστήρες» του διαδικτύου ότι συμβαίνει στις ΕΔ, υπό την “κάλυψη”-”δικαιολογία” της… ενημέρωσης.
Διαπιστώνω ότι εδώ και χρόνια υπάρχει μια τάση προσβολής, γελοιοποίησης, απαξίωσης, ακόμα και συκοφάντησης των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που τελευταία – βοηθούντος και του διαδικτύου – παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάποτε η τάση αυτή ήταν το «χόμπι» κάποιων δημοσιογραφίσκων που προσπαθούσαν με τον τρόπο αυτό να προβληθούν. Τελευταία παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι πέφτουν στο, κατ’ εμέ, ολίσθημα, να συμπράττουν σ’ αυτό, είτε με υπερβολές, είτε προσβάλλοντας, με περίσσια μικροψυχία και εμπάθεια μερικές φορές, την ηγεσία, είτε μεγαλοποιώντας πραγματικές καταστάσεις, είτε ακόμη δείχνοντας ικανοποίηση όταν σχολιάζουν ατυχή περιστατικά, αποφάσεις, ενέργειες…
Προφανώς υπάρχουν πραγματικά προβλήματα που κανείς δεν τα αρνείται. Προφανώς υπάρχουν και εσφαλμένες ενέργειες ή ατυχή περιστατικά. Κάθε χώρος έχει και ατυχείς στιγμές ή εσφαλμένες ενέργειες. Δεν λύνουμε όμως τα προβλήματα ούτε κερδίζουμε κάτι με επιθέσεις κατά των ΕΔ ή της ηγεσίας τους. Αντίθετα οφείλουμε να τους κρατήσουμε ψηλά.Όσοι υπηρετήσαμε στις ΕΔ και συνεχίζουμε να τις «υπηρετούμε» με την σκέψη και την ψυχή μας, τις αγαπούμε, και όταν βρίσκονται σε δύσκολες ή ατυχείς καταστάσεις συμπαραστεκόμαστε ηθικά, και μόνο πικρία και θλίψη αισθανόμαστε.
Προπαντός δεν επιχαίρουμε και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τις εκθέτουμε, ικανοποιώντας ίσως εκείνους που τις αντιμετωπίζουν με κόμπλεξ και εχθρότητα και που θα χαίρονταν ενδεχομένως αν τις έβλεπαν ακόμα και διαλυμένες. Ικανοποιώντας επιπλέον και τους εχθρούς, οι οποίοι φυσικά χαίρονται κάθε φορά που μας βλέπουν να βάζουμε… «αυτογκόλ».
Ας πάψουν λοιπόν κάποιοι να «πετροβολούν» τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας τις προσφέρουν αυτό που τουλάχιστον μπορούν: την ηρεμία και την αναγνώριση του δυσκολότατου έργου που επιτελούν. Στο κάτω-κάτω, σε μια χώρα στην οποία η διαφθορά και η δυσωδία ξεκινά από το Κοινοβούλιο και φθάνει μέχρι τον μικρότερο Δήμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο λαός θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση!
http://parisis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: