---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Πατέρας ΣΣΑΣίτη και πρόεδρος Συνδέσμου ΣΣΑΣ επιχειρηματολογούν υπέρ ΣΣΑΣ και κατά αρθρογραφίας Νταλούμη

Πριν λίγες ημέρες κάποιος Νταλούμης, ξέρετε από αυτούς τους τύπους του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" ή του "έχω άποψη για όλα" έγραψε ένα άρθρο κατά των Σχολών ΣΣΑΣ και ΣΑΝ. Η γελοία του επιχειρηματολογία, καταρίπτεται με ευκολία από άρθρα - επιστολές ενός πατέρα ΣΣΑΣίτη και του προέδρου του Συνδέσμου αποφοίτων ΣΣΑΣ, που παρατίθενται παρακάτω. 
Προφανώς ο Νταλούμης και κάθε ΝΤΑΛΟΥΜΗΣ έχει κόμπλεξ με τη ΣΣΑΣ. Επίσης είναι άσχετος και αδαής και μόνο κόμπλεξ και χολή βγάζει. Σε ότι αφορά τη Στρατιωτική εκπαίδευση της ΣΣΑΣ δεν έχει παρά να την επισκεφτεί. Μη ξεχνάμε ότι οι ΣΣΑΣΙΤΕΣ δεν είναι επιχειρησιακοί αξιωματικοί αλλά Σωμάτων. Άλλη η εκπαίδευση της ΣΣΕ, άλλη των Ν.Δ, άλλη των Ικάρων. Επιπρόσθετα οι ΝΤΑΛΟΥΜΗΔΕΣ θα πρέπει να ανατρέξουν στη μακρόχρονη ιστορία της ΣΣΑΣ για να καταλάβουν επιτέλους γιατί πρέπει να υπάρχει η ΣΣΑΣ και γιατί ξαναλειτούργησε παρά το ότι και παλαιότερα κάποιοα ΝΤΑΛΟΥΜΑΚΙΑ την έκλεισαν -με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα - για να αποδειχθεί από τα πράγματα το πόσο λάθος ήταν και έτσι να ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.
Σε ότι αφορά το κόστος λειτουργίας της Σχολής μπορείτε κύριε Νταλούμη, να μας το τεκμηριώσει με νούμερα? Οι
περισσότεροι ΣΣΑΣΙΤΕΣ-ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ- διατηρούν και σπίτι στη πόλη, εάν δεν τρέφονταν στη ΣΣΑΣ θα τρέφονταν στη Φοιτητική Λέσχη είτετε δωρεάν είτε με μικρό αντίτιμο. Τα βιβλία τους τα παίρνουν δωρεάν, όπως όλοι οι πολίτες φοιτητές.
Ποιο είναι το μεγάλο κόστος? 1) Το φαγητό στη Σχολή? Εάν δεν έτρωγαν εκεί θα έτρωγαν στη φοιτητική Λέσχη, αλλά και σαν φαντάροι πάλι δεν θα έτρωγαν στο στρατόπεδό τους? 2) Τό κόστος διανυκτέρευσης? Οι περισσότεροι -ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ- διατηρούν σπίτι στη πόλη, αλλά και σαν φαντάροι δεν θα έμεναν στο στρατώνα? Οι στολές τους? Εάν ήσαν στρατιώτες ή έφεδροι αξιωματικοί δεν θα είχαν στολές? Μήπως οι στολές εξόδου τους είναι το ....."κόστος"? 3) Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και στρατιωτικούς χώρους (Βιργίνα, Ρούπελ, κλπ..) είναι το κόστος? Μα αυτό αφορά μόνο στα καύσιμα. Τα στρατιωτικά λεωφορεία και οι οδηγοί τους υπάρχουν έτσι και αλλιώς....αυτό είναι το τρομερό κόστος? Και οι επισκέψεις αυτές είναι περιορισμένες και όχι για όλα τα έτη και όχι πάντα για όλους τους μαθητές..... 4) Τα στρατιωτικά μαθήματα που γίνονται στη Σχολή από Εκπαιδευτές Αξιωματικούς ? 5) Η διδασκαλία ξένης γλώσσας από 2-3 δασκάλους ξένων γλωσσών, των οποίων η Σύμβαση ανανεώνεται κάθε χρόνο και έτσι δίνεται ...δουλειά σε κάποιους ανθρώπους -όπως εσείς κύριε Νταλούμη γράφετε- και δεν φεύγουν ....έξω? 6) Το χαρτζιλίκι των 110 ευρώ το μήνα που παίρνουν? Εάν ήταν στρατεύσιμοι ή έφεδροι αξιωματικοί δεν θα έπαιρναν ένα ανάλογο χαρτζιλίκι? Τέλος κύριε Νταλούμη το όποιο κόστος αυτών των παιδιών είναι ελάχιστο ...τόσο ουσιαστικά όσο και σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτά τα παιδιά στη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στη Σχολή (συμμετοχή σε εθελοντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες, συμμετοχή στην εκπαίδευση των μικρότερων, στρατιωτικές υπηρεσίες, κλπ)...Αλήθεια πόσο θα σας στοίχιζαν οι οπλίτες μακράς θητείας? Αυτά τα παιδιά -εάν μη τι άλλο- έχουν καλύτερη εκπαίδευση από πολλούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και σίγουρα από... οπλίτες. Μη ξεχνάτε ότι είναι παιδιά ενός πολύ υψηλού IQ, γεγονός που σημαίνει ότι μια ώρα στρατιωτική εκπαίδευση σε αυτά... ισοδυναμεί με πολλές ώρες σε άλλους .... 

Τέλος τα όσα γράφεται για την πρόσληψη πολιτών και τη μείωση του κόστους και της ανεργίας των νέων....είναι επιεικώς ...μπούρδες- μετά... συγχωρήσεως- γιατί: 1) Πόσο θα κοστίσει η στρατιωτικοποίηση αυτών των διπλωματούχων πολιτών? 2) Πόσο θα καταστεί εφικτό - σε ένα πολίτη γιατρό 24-25 χρόνων να μπει στη νοοτροπία του στρατού? Εσείς -εάν πήγατε στρατό εξ αναβολής, πόσο σας ήταν εύκολο να εξοικειωθείτε? Μη ξεχνάτε ότι ο Στρατός δεν είναι Λιμενικό. Άλλος ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων. 3) Πόσο θα μειωθεί η ανεργία των νέων πτυχιούχων?Καθόλου, γιατί: 1) Τις θέσεις θα καταλάμβαναν πάλι αυτοί που θα έμπαιναν στη ΣΣΑΣ (εάν έδιναν εξετάσεις) Αφού όσοι εισέρχονται στη ΣΣΑΣ είναι μεταξύ των αρίστων από τους άριστους. Απόδειξη του πόσο εκτός από τα κοινά πλαίσια είναι οι επιδόσεις των ΣΣΑΣΙΤΩΝ, αποτελεί -πέρα από τα πολλά μόρια εισαγωγής τους στη ΣΣΑΣ, και το γεγονός ότι πολλοί ΣΣΑΣΙΤΕΣ τελειώνουν τη Οικονομική Σχολή του ΑΠΘ στα 3,5 χρόνια. Ηδη, από τη ΣΣΑΣ το 2013, ορκίστηκαν πτυχιούχοι του Οικονομικού 18 4-ετείς ΣΣΑΣΙΤΕΣ, αμέσως μετά το τέλος του ....7ου εξαμήνου!!!! Άρα μη κάνετε "όρεξη" πάλι αυτοί που θα έμπαιναν στη ΣΣΑΣ, αυτοί και πάλι θα έμπαιναν στις ΕΔ, αλλά σαν πολίτες πτυχιούχοι, αυτή τη φορά! 2) Έχει μειωθεί τόσο ο αριθμός των εισερχομένων στα τμήματα της ΣΣΑΣ (πχ οι γιατροί που μπήκαν το 2013 ήταν δεν ήταν 12 άτομα ) που η συμμετοχή των θέσεων αυτών στη μείωση της ανεργίας είναι πρακτικά μηδενική. Άρα για ποια μείωση ανεργίας μιλάτε?... Κύριε Νταλούμη πρέπει εκτός από απληροφόρητος να είστε και πολύ πικραμένος.....τι έγινε μείνατε έξω από τη ΣΣΑΣ και εφαρμόζεται το γνωστό "αφού δεν τα κατάφερα όλα να γίνουν στάχτη και μπούρμπουλη..."...Πάντως και να καταφέρεται να κλείσετε τη Σχολή, οι -εν δυνάμει- ΣΑΣΙΤΕΣ πάλι θα την βρουν την άκρη και πάλι στην απέξω θα είστε.....
Α. Ναούμ : Ένας πατέρας ΣΣΑΣΙΤΗ.

Αντίστοιχη παρέμβαση είχε κάνει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ. Αντωνιάδης
Αγαπητε κ. Νταλούμη,
το κόστος είναι πενιχρό σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν ΑΠΑΝΤΕΣ οι Αξκοί που προέρχονται απο τη ΣΣΑΣ ή τη ΣΑΝ και είτε είναι αυτοί υγειονομικοί (με πρωτοποριακά επιτεύγματα), είτε οικονομικοί, είτε δικαστικοί, είτε νομικοί σύμβουλοι....Και για να σας βγάλω από την δύσκολη θέση σας γράφω πως σύμφωνα με την επίσημη κοστολόγηση του Υπουργείου, αυτό δεν ξεπερνά, τα 31.000 ευρώ.Αν το ποσό αυτό το θεωρείτε εσείς αρκετό για να κλείσει η Σχολή με τις υψηλότερες βάσεις στην χώρα, εμείς ως ....επιστήμονες σηκώνουμε τα χέρια.Προσωπικά γνωρίζω πάρα πολλούς συναδέλφους Σασιτες που κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του έκαναν απόσβεση του ποσού αυτού, επ ωφελεία της πατρίδας με πολλαπλάσια ποσά.
Όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους, θα παρακαλούσαμε τον Διοικητή της Σχολής μας να φιλοξενούσε τον κύριο αυτό (με έξοδα του Συνδέσμου μας) ένα καλοκαίρι στη θερινή διαβίωση-εκπαίδευση  των μαθητών αλλά γιατί όχι και την χειμερινή περίοδο (που οι μαθητές συνδυάζουν άριστα πανεπιστημιακές σπουδές με την  στρατιωτική τους εκπαίδευση) να διαπιστώσει "ιδιοις όμμασι" την εκπαίδευση των Σασιτών.Έως τότε, τον προτρέπουμε να παρακολουθήσει αυτό το βίντεο :http://www.youtube.com/watch?v=5-6rlkaHWiM.
Για το θέμα επίσης των εξόδων των μαθητών αυτών, τα ίδια έξοδα δεν θα "σπαταλούσε"  άραγε το κράτος, με δεδομένο ότι οι σπουδαστές αυτοί, θα είχαν την δυνατότητα επιλογής ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Πανεπιστημιακής Σχολής και θα απολάμβαναν τα ευεργετήματα (όσα και όποια είναι αυτά) με των υπολοίπων φοιτητών? (δωρεάν βιβλία, σίτιση στις φοιτητικές λέσχες, εκπτώσεις στα ΜΜΜ κλπ). Και εάν γνώριζε περισσότερα ο συντάκτης αυτού του άρθρου(που μάλλον αυτός δείχνει αμαθής), θα διαπίστωνε πως με τεράστιες προσπάθειες της Διοίκησης της Σχολής, τα έξοδα της (πέραν της μειώσεις των εισακτέων μαθητών) έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.
Το "ρητορικό" του ερώτημα τέλος, περί " "μειωμένης στρατιωτικής αντίληψης και νοοτροπίας", το αφήνουμε ασχολίαστο, καθόσον πρόκειται για συναδέλφους που τιμούμε και σεβόμαστε , γιατί με αυτές τις αρχές μας έχει γαλουχήσει η Σχολή ΜΑΣ, αλλά  και στην κρίση αυτών που θα διαβάσουν το ανωτέρω άρθρο.
Υ.Γ. Επειδή πολλά πράγματα στην ζωή μας επαναλαμβάνονται (deja vu), θα μου επιτρέψετε να καταγράψω κι εγώ μια ρητορική ερώτηση: Μήπως ο κ. Νταλούμης συγκαταλέγεται κι αυτός στους υποψήφιους για την Σχολή μας, που ατυχώς για αυτόν δεν τα κατάφερε να εισαχθεί???

 
Το τμήμα του άρθρου "Αλλαγές στην Άμυνα" του Η. Νταλούμη στο περιοδικό Άμυνα και Διπλωματία, τεύχος 270 Μαρτίου 2014, έχει όπως παρακάτω: 
.... "Όπως εξήγηση χρειάζεται και γιατί πρέπει να υπάρχουν οι ΣΣΑΣ και οι ΣΑΝ. Σε παλαιότερες εποχές, όταν υπήρχε ή νομίζαμε ότι υπήρχε οικονομική ευμάρεια, το θέμα αυτό δεν εθεωρείτο πρωτεύον. Σήμερα όμως έχει άμεση σχέση τόσο με την οικονομική, όσο και την κοινωνική κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας. Έχουν υπολογίσει οι αρμόδιοι πόσο κοστίζουν οι σπουδαστές των σχολών αυτών; Αν ναι, μήπως θα μπορούσαν να μας το πουν, για να βγούμε από την -τυχόν- πλάνη μας; Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι αντίστοιχων πανεπιστημιακών σχολών, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις να το "παίζουν" αυτάρκεις. Και μη μας πει κάποιος ότι "οι Σχολές αυτές προσφέρουν και στρατιωτική εκπαίδευση" γιατί απλώς θα δείξει την αμάθειά του. Δεν είναι δα και πολλά τα χρόνια που, για τις ειδικότητες που προέρχονται από τις δυο αυτές σχολές, οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων έπαιρναν αποφοίτους πανεπιστημίων. Με εξετάσεις, φυσικά, και ύστερα από ένα χρόνο στρατιωτικής εκπαίδευσης εντάσσονταν κανονικά στην υπηρεσία. Όλοι λοιπόν αυτοί/αυτές- και υπηρετούν αρκετοί- είναι "μειωμένης στρατιωτικής αντίληψης και νοοτροπίας"; Ή μας αρέσει να στέλνουμε τους νέους και τις νέες στο εξωτερικό, όπου χάνονται ουσιαστικά για την Ελλάδα, κι έτσι να έχουν τροφή οι ολοφυρόμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ραδιοφωνικές συχνότητες;"..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: