---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας στην έντυπη εφημερίδα larissanet

Ερώτηση: Με ένταση ακούγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί προς τους απόστρατους αξιωματικούς. Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες επί του συγκεκριμένου θέματος;
Απάντηση: Οι κυβερνήσεις των μνημονίων αφού κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας, συνεχίζουν τη λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική αναφέροντας σχεδόν καθημερινά ότι ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί προς τα εν αποστρατεία στελέχη χωρίς να έχουν εξηγήσει επαρκώς για πιο λόγο είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν. «Κατάφεραν» με αυτόν τον τρόπο να στρέψουν εναντίον μας τον Ελληνικό λαό. Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγνώμη από τα εν αποστρατεία στελέχη για την καταφανέστατη αδικία και να την αποκαταστήσει με πράξεις και όχι με λόγια. Πάντως, ακόμα και το καλύτερο σενάριο των φημών να επαληθευθεί, αυτό θα αντιστοιχεί σε μηνιαία «αύξηση» από 25 έως 140 περίπου ευρώ στον συνταξιούχο Α/ΓΕΣ.
Ερώτηση: Πόσο μειώθηκε συνολικά το εισόδημα των απόστρατων αξιωματικών κατά τα χρόνια εφαρμογής του μνημονίου και πόσο άλλαξε η ζωή τους;
Απάντηση: Αφού διευκρινίσω ότι η σύνταξη του εν αποστρατεία στελέχους είναι συνήθως και οικογενειακό εισόδημα (μη εργαζόμενη σύζυγος λόγω συνεχών μεταθέσεων), σας δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι η μείωση ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 60%. Το βιοτικό μας επίπεδο έχει καταποντισθεί. Με δυσκολία αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές μας δαπάνες. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκασθήκαμε να κάνουμε έρανο για να βοηθήσουμε συναδέλφους μας. Ως πειθαρχημένη κοινωνική ομάδα όμως που είμαστε εφαρμόσαμε κι εμείς ένα μνημόνιο στο σπίτι μας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να πληρώνουμε τα στεγαστικά μας δάνεια και την εφορία πλην όμως δεν τα καταφέρνουμε πάντα.
Ερώτηση: Ποια είναι τα βασικά αιτήματα που θέτετε προς την Κυβέρνηση;
Απάντηση: Ζητούμε δικαιοσύνη, ισονομία και αναλογικότητα στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων. Ουδέποτε αρνηθήκαμε να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η χώρα, αλλά δεν είμαστε παιδιά άλλου Θεού για να τυγχάνουμε τέτοιας ανάλγητης συμπεριφοράς. Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κάτι που βιώνουν και οι οικογένειες των εν αποστρατεία στελεχών. «Εξάγουμε» επιστήμονες και «εισάγουμε» δυστυχισμένους ανθρώπους. Ζητούμε να επανέλθουν τα δώρα και επιδόματα σε όλους τους Έλληνες, που όχι μόνον βοηθούσαν τις Ελληνικές οικογένειες αλλά ήταν και κινητήριος δύναμη της αγοράς αφού σε αυτήν επέστρεφαν.
Ερώτηση: Ποιο πολιτικό μήνυμα θα επιλέξουν να στείλουν οι απόστρατοι αξιωματικοί μέσα από τις προσεχείς κάλπες των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών;
Απάντηση: Ουδέποτε θα τολμούσα να «μεταφράσω» τη σκέψη και τα θέλω των Συναδέλφων μου. Έχουν μυαλό και κρίση και πιστεύω ότι θα κάνουν το σωστό, αφού αξιολογήσουν το σύνολο των παραμέτρων που θα υπάρξουν τη χρονική στιγμή που θα γίνουν οι εκλογές. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι δεν είμαστε πλέον ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ σε κανέναν. Με υποσχέσεις και με «ΘΑ» δεν τρέφεται ούτε το πνεύμα, ούτε το σώμα.
Ερώτηση: Σε προσωπικό επίπεδο θα σας ενδιέφερε το ενδεχόμενο να θέσετε υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; (Αν ναι με ποιον συνδυασμό;) 
Απάντηση: Σύμφωνα με τον Πλάτωνα «Μία από τις επιπτώσεις του να αρνείσαι να συμμετάσχεις στα πολιτικά ζητήματα, είναι ότι καταλήγεις να κυβερνάσαι από κατώτερους». Επειδή αυτή η φράση με εκφράζει απόλυτα, θα συμμετάσχω στις προσεχείς εκλογές με τον Συνδυασμό της Ρένας Καραλαριώτου «Λάρισα ΝΕΑ ΑΡΧΗ». Θα μου επιτρέψετε εδώ να αναφέρω, επιγραμματικώς, αν και είχα κι άλλες προτάσεις, τους λόγους που επέλεξα την κ. Καραλαριώτου. Η άριστη απόδοση στα καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, η υπερκομματική αντίληψη στα θέματα που χειρίσθηκε αυτή και οι συνεργάτες της, η ευαισθησία της στα κοινωνικά προβλήματα των συμπολιτών μας, η με κάθε τρόπο ένδειξη σεβασμού προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η κάθοδος στις εκλογές χωρίς χρίσμα κάποιου κόμματος, το όραμα της για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για τη Λάρισα μας και τέλος γιατί είναι καιρός να δώσουμε τη δυνατότητα, για πρώτη φορά,  σε μια γυναίκα να προσπαθήσει να νοικοκυρέψει την πόλη μας.
 

6 σχόλια:

Nikos είπε...

Καλή Επιτυχία Απόστολε εύχομαι, πρωτίστως γιατί απέδειξες οτι το αξίζεις!!! Η ικανότητα και αποτελεσματικότητά σου συνδιαζόμενη με το ήθος και την ταπεινότητα που σε διακρίνει όλο αυτό το διάστημα που μάχεσαι, αποτελεί τον πρόλογο για αυτά που θα επακολουθήσουν στον Δήμο Λαρισαίων...

Κωνσταντίνος είπε...

Απόστολε καλή επιτυχία σε εσένα και σε όλους τους Συναδέλφους που θα είναι υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές ανά την Ελλάδα. Με την συμμετοχή στα κοινά, θα ακουστεί η φωνή μας και θα βοηθήσουμε με τις ικανότητες και το ήθος μας την κοινωνία, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.

Unknown είπε...

Απόστολε Καλή επιτυχία
Επειδή είσαι πάντα μαχητικός, είναι δεδομένο ότι θα συμβάλεις στα κοινά, για το καλό της πόλης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Χαρ. Καραγκιοζούδης
Βόρειος 'Εβρος

Δημήτρης Μπελιβανάκης είπε...

Αποστόλη, κατ' αρχάς θέλω να σε συγχαρώ για τη σεμνή αλλά πλήρη και εμπεριστατωμένη συνέντευξή σου. Επειδή γνωρίζω το ήθος, τη μεθοδικότητα αλλά και τη μαχητικότητά σου, πιστεύω ακράδαντα στην εκλογή σου, η οποία θα συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών σου. Γι' αυτό και σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ είπε...

Ο κύριος Παπαπαρίσης είναι ίσως ο πιο συγκροτημένος και επικοινωνιακός στρατιωτικός που έχω γνωρίσει. Πραγματικά εύχομαι κάθε επιτυχία, και οι δημοτικές εκλογές να είναι ένα σκαλί για την μεταπήδηση του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πραγματικά χρειαζόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο στη βουλή των Ελλήνων. Κύριε Παπαπαρίση καλή επιτυχία (αν και θεωρείται δεδομένη).
Γκαβαρδίνας Βασίλειος Ανθλγός (ΑΠΖ)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ είπε...

Πλήρης και συγκροτημένη συνένετευξη.
Καλή επιτυχία στις Δημοτικές εκλογές.
Σχης (ΕΠ) εα Μιχάλης Ρέππας