---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τα εθνικά οπλικά συστήματα της Τουρκίας - Του Χρήστου Μηνάγια

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων Sabah, YeniSafak και Zaman/3-7-2011, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μετά από 3,5 μήνες πρόκειται να αρχίσουν την επιχειρησιακή αξιολόγηση του τυφεκίου πεζικού που κατασκευάζεται αποκλειστικά από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναμενόμενη εξέλιξη ενός εξοπλιστικού προγράμματος κατασκευής 191.471 «εθνικών τυφεκίων πεζικού», στο οποίο δόθηκε ο κωδικός R.17 και η υλοποίησή του αποφασίσθηκε με τις αποφάσεις 349/5-12-2007 και 436/18-12-2008 της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία αποτελείται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
    Στις 22-1-2009, το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας υπέγραψε σχετική συμφωνία με τον τουρκικό αμυντικό βιομηχανικό φορέα ΜΚΕΚ και την εταιρεία Kalekalip που ανέλαβε την ανάπτυξη και κατασκευή του εν λόγω τυφεκίου. Τα πρώτα 50 πρωτότυπα τυφέκια θα είναι έτοιμα τον επόμενο Οκτώβριο, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου 2012 πρόκειται να ολοκληρωθεί η κατασκευή επιπλέον 200 τυφεκίων, τα οποία θα κατανεμηθούν σε διάφορες μονάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για επιχειρησιακή αξιολόγηση.
    Επισημαίνεται ότι, η αξιολόγηση αυτή θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες στρατιωτικούς σε διάφορες εδαφικές και καιρικές συνθήκες όπως, σε περιβάλλον σκόνης, υγρασίας και υπερβολικά υψηλών-χαμηλών θερμοκρασιών. Η εταιρεία Kalekalip έχει κατασκευάσει 3 τύπους όπλων και μετά την αξιολόγησή τους θα επιλεγεί ο ένας εξ αυτών.
Η συνέχεια εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: