---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ανέλαβε ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς

     Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικ. Πλαστήρα» στη Λάρισα, η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς, από τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Αγγελούδη στον Αντιστράτηγο Κων/νο Γκίνη.
     Η τελετή έγινε παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κων/νου Ζαζιά, Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Φώτιου Κρεβάικα, των επιτίμων Αρχηγών Γενικού Επιτελείου Στρατού Παναγιώτη Χαρβάλα και Φραγκούλη Φράγκου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κω/νου Αγοραστού και του Δημάρχου Λαρισαίων Κων/νου Τζανακούλη.
     Στην ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής, ο παραλαμβάνων νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Κ. Γκίνης δήλωσε: «Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα τη διοίκηση της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την τιμή που μου έγινε, αναγνωρίζω το βαρύ έργο που επωμίζομαι και έχω πλήρη συναίσθηση των ευθυνών, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή.

     Κλίνω ευλαβικά το γόνυ προ των πολεμικών σημαιών των Σχηματισμών και Μονάδων της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και αποτίω φόρο τιμής στους αθανάτους νεκρούς των αγώνων του Έθνους.
     Γνωρίζω πολύ καλά το έργο που έχει επιτελεστεί σε όλα τα επίπεδα στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, αισθάνομαι ευτυχής αλλά παράλληλα και με αυξημένες ευθύνες, παραλαμβάνοντας από τον Αντιστράτηγο Αγγελούδη Δημήτριο έναν εξαιρετικό, καταξιωμένο συνάδελφο και στρατιώτη στον όποιο εύχομαι υγεία, οικογενειακή και ατομική ευτυχία.
     Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου μου, θεωρώ την αμέριστη βοήθεια, συμπαράσταση και συνεργασία όλων, του Επιτελείου μου, των Διοικητών, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Στρατιωτών, Εθνοφυλάκων και Πολιτικού Προσωπικού από τους οποίους ζητώ να δείξουν πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, απόλυτο σεβασμό στις παραδόσεις του Στρατού μας, ενσυνείδητη πειθαρχία, υπευθυνότητα, υψηλό ηθικό, σεμνότητα, συναδελφικότητα, και ενθουσιασμό.
     Είναι γνωστό σε όλους ότι το εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ρευστότητα. Ο εξ ανατολών κίνδυνος εξακολουθεί αμείωτος. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Απαιτείται να έχουμε όραμα, πάθος, ενθουσιασμό και επιμονή για την εκπλήρωση της αποστολής μας, δηλαδή τη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδος.
     Για την εκπλήρωση αυτών πρωταρχικές μου επιδιώξεις θα αποτελέσουν:
• Η ενάσκηση χρηστής διοικήσεως με όραμα, στόχους και άξονα τον άνθρωπο.
• Η συνέχιση της προσπάθειας για ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
• Η άρτια επιχειρησιακή εκπαίδευση, η οποία αποτελεί τη βάση για την απόκτηση από κάθε στρατιωτικό οιουδήποτε βαθμού γνώσεων και εμπειρίας για την εκπλήρωση της αποστολής του.
• Η διαφύλαξη και η συντήρηση του πάσης φύσεως τεχνικού και μη υλικού, με σκοπό τη διατήρηση της διαθεσιμότητας και λειτουργικότητας σε υψηλά επίπεδα.
• Η επαύξηση της ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας, με δυνατότητα άμεσου επεμβάσεως όπου και όταν απαιτείται.
• Η ασφάλεια του προσωπικού, υλικού, εγκαταστάσεων και πληροφοριών, ένα πεδίο ιδιαιτέρα ευαίσθητο που άπτεται της τιμής των Μονάδων και το οποίο εξασφαλίζει την ελευθερία ενεργείας σε ειρήνη, κρίση και πόλεμο.
• Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η περιφρούρηση της υγείας του προσωπικού και των οικογενειών τους.
• Η διατήρηση πνεύματος ομοψυχίας, συνεργασίας με τις αρχές και τον πληθυσμό της ΠΕ της Στρατιάς, των όποιων τη συμπαράσταση θεωρώ δεδομένη.
• Η εργασία με επιμονή, μεθοδικότητα, επαγγελματισμό, στόχους, σχέδιο και η ανάπτυξη πνεύματος Μονάδος και Σχηματισμού.
Είμαι βέβαιος ότι όλο το προσωπικό της Στρατιάς θα επιτελέσει με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση το έργο του. Εξάλλου η μακραίωνη και ένδοξη ιστορία του Στρα-τού μας είναι ο φάρος που μας καθοδηγεί και δεν αφήνει περιθώρια αποκλίσεων.
Επιβάλλεται να κρατηθούμε ψηλά στην εκτίμηση των συμπατριωτών μας. Η Πατρίδα μας έχει εμπιστευθεί την τιμή της Σημαίας της και την υπεράσπιση της. Εναπόκειται σε εμάς να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του Στρατού μας αλλά και της Στρατιάς και να καταδείξουμε ότι οι αμυντικές δαπάνες και στη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η Πατρίδα μας, συνιστούν αποτελεσματική επένδυση στην εθνική μας άμυνα και ασφάλεια και όχι περιττό έξοδο.
Επιθυμώ να τονίσω ότι ο μαχητής πρέπει να είναι οπλισμένος με ηθικές αξίες, αρχές και δυνάμεις να έχει σφυρηλατημένη την εθνική του συνείδηση, έχοντας αδιαπραγμάτευτα επιλέξει ότι δεν θα χάσει ποτέ τον αυτοσεβασμό του. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το να ξεπερνάμε τα όρια των δυνάμεων μας για να επιτελέ-σουμε την αποστολή μας δεν είναι ούτε ρομαντικό ούτε παρωχημένο, είναι επιβε-βλημένο προκειμένου να επιτύχουμε την υπέρβαση, την ποιοτική διαφορά και υπεροχή που θα μας οδηγήσει στη νίκη.
Θα είμαι πάντοτε κοντά σε εσάς και στις οικογένειές σας πρόθυμος συμπαραστάτης και αρωγός.
Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του πανάγαθου Θεού θα εκπληρώσουμε τα έργα και την αποστολή μας.
Εύχομαι δύναμη στον δύσκολο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα μας οδηγήσει στην επιτυχία και σας καλώ να αναφωνήσουμε.
Ζήτω το Έθνος. Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός. Ζήτω η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: