---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

720.000 τουρκικός Στρατός απέναντι στην χώρα μας!!!


13:04 Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ»
     Την  ώρα που οι Έλληνες Στρατιωτικοί, δεν έχουν να φάνε εκτός στρατοπέδου -  Καθημερινά συσσίτια  με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ
     Ένα  κολοσσιαίο στράτευμα, του οποίου όμως η ποιότητα και το βάθος δεν είναι  καθόλου βέβαιο ότι ανταποκρίνονται  στο ποσοτικό του μέγεθος, αποτελούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τα  στοιχεία που έδωσαν για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τα τουρκικά επιτελεία.
     Σύμφωνα  με τα στοιχεία αυτά, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες  δυνάμεις της  γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000, ένας αριθμός κατά τι μικρότερος από  τους ελληνικούς υπολογισμούς  που αναφέρονταν σε 740.00 στράτευμα.
     Αναλυτικά,  οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975  αξιωματικοί, 95.824 υπαξιωματικοί, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους  201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.
Τα  στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχουν ως  εξής: Στρατηγοί:  365 (!), Αξιωματικοί:  39.975, Υπαξιωματικοί:  95.824, Επαγγελματικό  προσωπικό Χωροφυλακής: 24.700, Επαγγελματίες  στρατιώτες: 40.515, Σύνολο  επαγγελματικού στρατιωτικού προσωπικού: 201.379, Έφεδροι  αξιωματικοί: 6.829, Οπλίτες:  458.368, Σύνολο  Κληρωτών: 465.197, Σύνολο  στρατιωτικού προσωπικού: 666.576
Πολιτικό  προσωπικό: 53.424, Γενικό  σύνολο: 720.000.
     Η  ορθότητα πάντως των στοιχείων αυτών δεν μπορεί να διασταυρωθεί από άλλες  ανεξάρτητες πηγές. Οι έως τώρα εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών  για το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κυμαίνονταν  από 600 χιλιάδες έως 750 χιλιάδες άνδρες.
     Σημειώνεται  ότι στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτοφύλακες, που  επιστρατεύονται από  τον τοπικό πληθυσμό στην ανατολική Τουρκία και πολεμούν στο πλευρό του  στρατού κατά των Κούρδων ανταρτών.
     Δεν  συμπεριλαμβάνεται επίσης η Αστυνομία, που είναι παραστρατιωτικό σώμα.  Αντιθέτως συνυπολογίζεται  η Στρατοχωροφυλακή, επισήμως επίσης παραστρατιωτικό  σώμα, το οποίο όμως  εντάσσεται απ’ ευθείας στο οργανόγραμμα και στην ιεραρχία των ενόπλων  δυνάμεων, όπως και η Ακτοφυλακή.
     Οι  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του ΝΑΤΟ,  μετά τον αμερικανικό Στρατό.
     Aυτή  είναι η απειλή, την ώρα που στην Ελλάδα τα στελέχη δεν έχουν να φάνε εκτός  στρατοπέδου.
     Αλήθεια,  πόσος χρόνος μας μένει πριν όλα αυτά πέσουν στο κεφάλι μας;
***
Σημείωση ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: Σε  μία πρωτοφανή κίνηση αλτρουϊσμού προχώρησε η ηγεσία  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τις  οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς η πλειοψηφία  των Ενόπλων Δυνάμεων πλέον αδυνατεί  να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες.
     Έτσι, τα συσσίτια στις στρατιωτικές μονάδες είναι πλέον  γεγονός για όλο το κατώτερο μόνιμο προσωπικό, ενώ  ξεκίνησαν με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου  Εθνικής Άμυνας.
     Την  αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα "Έθνος" σε ένα ρεπορτάζ - σοκ για την  κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει  οι υπαξιωματικοί, κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους.
     Τα  συσσίτια απευθύνονται σε όσους ο μισθός τους δεν φτάνει πια ούτε για την  αποπληρωμή των επιπρόσθετων  φόρων, αλλά ούτε για την καθημερινή σίτιση.
     Το  "καμπανάκι" χτύπησαν οι ίδιοι οι διοικητές μονάδων, οι οποίοι  διαπίστωσαν με μεγάλη ανησυχία ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν  πληθήνει τα κρούσματα ασιτίας επαγγελματιών οπλιτών και  υπαξιωματικών.
     Σύμφωνα  με πληροφορίες δραματικά ήταν τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση της  πολιτικής και στρατιωτικής  ηγεσίας του Πενταγώνου τόσο από το Αρχηγείο Στόλου όσο και από τους διοικητές παραμεθόριων μονάδων του Έβρου και του  Ανατολικού Αιγαίου.
     Το  θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό φυσικά και γι' αυτό, με εισήγηση του νέου  υπουργού Εθνικής Άμυνας  Δημήτρη Αβραμόπουλου θα απασχολήσει την επόμενη  συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.
Ιδού  πως μας κατάντησαν οι “σωτήρες” μας.

Μου το έστειλε ο συνάδελφος Καραγκιοζούδης Μπάμπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: