---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Στα δικαστήρια οι Απόστρατοι για «ψαλίδι» στις επικουρικές

Διεκδικούν τις απώλειες των αποθεματικών των Ταμείων τους.
Κάνουν λόγο για «νομιμοποιημένη» κλοπή των εισφορών τους μετά την εφαρμογή του ΡSI.
Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού ετοιμάζεται να υποβάλλει μηνύσεις.
Δικαστικό αγώνα, προκειμένου να διεκδικήσουν τις απώλειες των αποθεματικών τους Ταμείων από το PSI, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι ενώσεις... των Αποστράτων σε συνεννόηση και με τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
     Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα αναμένεται να υπάρξει και σχετική συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΚΕΘΑ, ΣΥΣΜΕΔ και ΑΝΕΑΕΔ, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους για να ξεκινήσουν τον δικαστικό τους αγώνα, σε συνεργασία και με τα δικηγορικά γρα­φεία στα οποία έχουν απευθυνθεί. Ήδη οι φορείς των... Αποστράτων έχουν αποταθεί και στις διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες, όμως, με εξαίρεση εκείνη του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, δεν φαίνονται διατεθειμένες να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία. Όπως σημείωναν κύκλοι των παραπάνω ενώσεων, «από τα τρία Μετοχικά Ταμεία μόνο του Ναυτικού βρίσκεται σε συζητήσεις με δικη­γορικό γραφείο, προκειμένου να κατατε­θούν οι σχετικές μηνύσεις, εν αντιθέσει με εκείνο της Αεροπορίας και του Στρατού, που φαίνεται πως έχουν παραδοθεί στη μοί­ρα τους, καταθέτοντας τα όπλα». Να σημει­ώσουμε πάντως ότι το ΜΤΝ ήταν πολύ πιο καλά προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει μία τέτοια εξέλιξη, αφού προ ΡSI είχε κάνει κά­ποιες αμυντικές κινήσεις που το βοηθούν σημαντικά στον δικαστικό αγώνα που σκο­πεύει να ξεκινήσει. Παρ' όλα αυτά, όπως ήδη οπό την περασμένη εβδομάδα σας είχαμε αποκαλύψει, αυτό που προς το παρόν είναι σίγουρο είναι η απόφαση του ΜΤΝ για μια ακόμη μείωση του μερίσματος κατά 25%. Με τη νέα μείωση, αν συνυπολογί­σουμε και τις δύο ήδη επιβληθείσες (14% και 8%), η μείωση του μερίσματος αναμένε­ται να φτάσει το 41 %. Επίσης, σημαντική μείωση κατά 30% αναμένεται και για το ΕΚΟΕΜΣ, χωρίς, ωστόσο, επί του παρόν­τος να έχει ληφθεί σχετική απόφαση.
Νέες περικοπές
     Σε ό,τι αφορά το ΡSI και το «κούρεμα» τόσο των αποθεματικών των Μετοχικών Τα­μείων και των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων όσο και των αποθεματικών των ειδικών λογαριασμών που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΝΙΝ, ΕΚΟΕΜΝ κ.λπ.). να επισημάνουμε ότι, όπως τονίζουν οι παραπάνω φορείς, τα διαθέσιμα τους συμμετείχαν καταχρηστικά στο κοινό κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος. Η παραπάνω πράξη, σύμφωνα με σχετική κοινή ανακοίνωση των ενώσεων των Απο­στράτων, συνιστά «νομιμοποιημένη» κλοπή των εισφορών τους, ενώ, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αναπλήρωσης των απωλειών, οδηγεί μοιραία στην ολοκληρωτική κατάρρευση του προνοιακού Μετοχικού Συστή­ματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Να επισημάνουμε ότι τα εν ενεργεία και το εν απο­στρατεία στελέχη του Στρατεύματος ανησυχούν ιδιαίτερα και για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους κατά 12% (ειδικό μισθολόγιο), γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην οικονομική ανέ­χεια και την εξαθλίωση ένα ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων τους. «Ανησυ­χούμε γιο τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μερισμάτων που έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων, εισφορών κλπ., μειώνοντας συνολικά και μέχρι στιγμής το ονομαστικό επίπεδο των αποδοχών μας σε επίπεδα άνω του 60%.
     Ανησυχούμε ιδιαίτερα ακόμη και για την επιβίωσή μας, αφού στις πιο πάνω μειώσεις αποδοχών διαφαίνεται ότι θα προστεθούν νέες περικοπές, που θα προκύψουν, όπως εκτιμούμε, με τις αυξήσεις στη φορολογία και τις μειώσεις κοινωνικών παροχών (Υγεία, Παιδεία, Παιδικοί Σταθμοί κ.ά)». τονίζουν χαρακτηριστι­κά οι φορείς των Αποστράτων.
Του Γιώργου Διονυσόπουλου
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-03/7/2012)
 
 
 
ΣΧΟΛΙO: Κατ' αρχήν δεν πρόκειται για περικοπές επικουρικών συντάξεων (συμβάλει και το κράτος) αλλά μερισμάτων. Κατά δεύτερον, ειλικρινά εύχομαι οι πληροφορίες του δημοσιογράφου να μην είναι σωστές. (1) Είναι δυνατόν να κατατεθούν μηνύσεις για τις κλοπές από τα Μετοχικά Ταμεία μέσω του PSI μόνον από την ΕΑΑΝ; Είναι δυνατόν; (2) Αναμένεται και νέα μείωση 30% στο ΕΚΟΕΜΣ; 

1 σχόλιο:

mike είπε...

Αναμένετεια και νεα μείωση του ΕΚΟΕΜΣ κατά 30% και ακόμα καθόμαστε ???? Ω,ρε που πάμε που ελεγε και ο περίφημος ηθοποιός Αυλωνίτης. Η ΕΑΑΣ θα μας ενημερώσει ή...... Μηπως θαπρεπε να ξεκινήσουμε ομαδικές μυνήσεις κατά των ταμείων μας ???