---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απαντήσεις - διευκρινήσεις επί αποριών που προέκυψαν κατά τη συμπλήρωση των απαιτουμένων εγγράφων για τις δικαστικές διεκδικήσεις αποστράτων Νο1 - 28_Νοε_2011

Απαντήσεις - διευκρινήσεις επί αποριών που προέκυψαν κατά τη συμπλήρωση των απαιτουμένων εγγράφων για τις δικαστικές διεκδικήσεις αποστράτων Νο1 - 28_Νοε_2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,
ο πρώτος που έστειλε τα απαιτούμενα έγγραφα στο δικηγορικό γραφείο που επιλέξαμε προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία και είναι ο κ. Γεώργιος Στελλάκης από την Ελευσίνα. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. Αυτό σημαίνει ότι τα έγγραφα και οι εικόνες ήταν αρκετά κατατοπιστικές πλην όμως προέκυψαν κάποιες δικαιολογημένες απορίες για τις οποίες σας παραθέτω τις απαντήσεις – διευκρινήσεις, μετά από έγγραφη συνεννόηση που είχα με την κ. Τζούλη. Ειδικότερα:
Ερώτηση 1η: Υπάρχει προθεσμία υποβολής;
Απάντηση 1η: Ούτε εκ του νόμου προβλέπεται αλλά ούτε και εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου τέθηκε προθεσμία, πλην όμως με τη συμπλήρωση των 50 πρώτων συμμετοχών προσφευγόντων συναδέλφων θα προωθούνται αρμοδίως. Άρα προώθηση ανα 50άδα.
Ερώτηση 2η: Να αναμένουν οι κάτω των 55 ετών και μη συμπληρώσαντες 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας την  τροποποιητική συνταξιοδοτική πράξη για μειώσεις των κυρίων συντάξεων (αν αυτή εκδοθεί);
Απάντηση 2η: Όχι να μην αναμένουν. Να προωθούν τα απαιτούμενα έγγραφα όπως όλοι, συμπληρώνοντας τον τύπο της «3ης περίπτωσης» στο «έγγραφο Νο5».
Ερώτηση 3η: Σε ποιο όνομα αναφέρεται ο τραπεζικός λογαριασμός;
Απάντηση 3η: Tο όνομα που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας είναι Τζούλη Ελένη του Ελευθερίου.
Ερώτηση 4η: Εάν κάποιος πρόσφατος συνταξιούχος συνάδελφός  δεν έχει λάβει ακόμα την πράξη συνταξιοδότησής του, οφείλει να συμμετέχει στην διαδικασία συγκέντρωσης και αποστολής των απαιτούμενων εγγράφων;
Απάντηση 4η: Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει είτε να περιμένει να λάβει την πράξη συνταξιοδότησής του, διότι αυτό το έγγραφο κρίνεται απαραίτητο στοιχείο και προαπαιτούμενο για να προσφύγει σε δικαστικές διεκδικήσεις, είτε, ακόμα καλύτερα να μεταβεί ο ίδιος στο οικείο τμήμα του ΓΛΚ και να ζητήσει να παραλάβει την ως άνω πράξη, προς αποφυγή καθυστερήσεων.
Ερώτηση 5η: Το ιδιωτικό συμφωνητικό - εργολαβικό δίκης σε πόσα αντίγραφα θα σταλεί; Απαιτείται  επικύρωση της υπογραφής;
Απάντηση 5η: Συντάσσεται εις τριπλούν, υπογράφεται (δεν απαιτείται επικύρωση) και αποστέλλεται στο δικηγορικό γραφείο. Το ένα θα σας επιστραφεί υπογεγραμμένο.
Ερώτηση 6η: Θα πρέπει να περιμένουμε να μας αποσταλεί το νέο ενημερωτικό, όπου θα αναφέρεται η μείωση της σύνταξης κατά 40% και μετά να καταθέσουμε τα απαιτούμενα έγγραφα;
Απάντηση 6η: Για να αποφύγουμε αυτή την καθυστέρηση δημιουργήσαμε τον τύπο της «3ης περίπτωσης» στο «έγγραφο Νο5». Αν παρόλα αυτά κάποιος επιθυμεί να περιμένει το νέο ενημερωτικό δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά θα μπει σε μία από τις επόμενες 50άδες.  
Ερώτηση 7η: Στο έγγραφο Νο5 αναγράφεται (εικ. Νο3), πλην όμως δεν υπάρχει. Χρειάζεται;
Απάντηση 7η: Παρακαλώ αγνοήστε το. Κάποια στιγμή συντάσσοντας το έγγραφο Νο5 είδα ότι δε χρειάζεται αλλά λησμόνησα να το διαγράψω.
Αποστόλης Παπαπαρίσης

5 σχόλια:

Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος είπε...

κ. Παπαρίση, ενημερώστε μας επίσης εαν θα απαιτηθεί και άλλο χρηματικό ποσό αργότερα και πόσο.

Apostolos είπε...

Κύριε Βέρρο,
η απάντηση είναι άλλα 90 ευρώ μετά από 1,5 χρόνο περίπου. Και το δεύτερο ποσό αφορά έξοδα. Το ΦΠΑ και για τις 2 περιπτώσεις θα πληρωθεί στο τέλος με την επιδίκαση της υπόθεσης καθόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Σύνολο εξόδων μέχρι τελεσιδικίας λοιπόν 140 ευρώ + ΦΠΑ.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Παρακαλώ διαβάστε τα απαιτούμενα έγγραφα. Τα ποσά αναγράφονται στο εδάφιο Β2) του εργολαβικού δίκης.

Χάρης Κότσης είπε...

Αποστόλη καλησπέρα,
Η απάντηση στην ερώτηση 2 και στην ερώτηση 4 δεν αλληλοαναιρούνται??

Υπάρχει ελάχιστος χρόνος που πρέπει να τηρήσουμε για να προσφύγουμε??

Apostolos είπε...

Χάρη όχι. Το μεν πρώτο (ερώτηση 2η) αφορά στην τροποποίηση η οποία μάλλον δε θα εκδοθεί ποτέ και το δεύτερο (ερώτηση 4η) αφορά στην αρχική πράξη συνταξιοδότησης, που χωρίς αυτή δε μπορείς να κάνεις τίποτε.
Επαναλαμβάνω και πάλι δεν τίθεται θέμα ελαχίστου χρόνου προσφυγής. Μιλάμε πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια. Μη με ρωτήσεις "Μπορώ να την καταθέσω το 2013;". Θα σου απαντήσω, δεν ξέρω.

Αλεξόπουλος Ιωάννης Σχης (ΕΑ) είπε...

Κάποιες παρατηρήσεις επί του ενημερωτικού σημειώματος έγγραφο 5 και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις 2 και 4
1. Η περίπτωση 2 κάτω από 60 που μας αφορά άμεσα (εξαιρούνται όσοι αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας) πάλι ο υπολογισμός εφαρμόζεται από το πρώτο ευρώ μείον την εισφορά 6% ως 10%.
2. Η περίπτωση 4 αφορά το σύνολο των συνταξιούχων και εφαρμόζεται από το πρώτο ευρώ.

Συνολικά και τα οι δυο περιπτώσεις αφορούν ερμηνεία του νόμου από το πρώτο ευρώ. Η περίπτωση 2 εξειδικεύεται στις εξαιρέσεις.