---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

18 Ιουλίου 2012 - Ενημέρωση επί Δικαστικών Διεκδικήσε​ων Αποστράτων

     Αγαπητοί Συνάδελφοι, καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν είμαι δικηγόρος και δεν πρόκειται να ακούσετε από εμένα, ακολουθείστε αυτή την κατεύθυνση ή την άλλη, αυτό ή το άλλο δικηγορικό γραφείο έχει δίκιο. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα άκουσα, διάβασα, τηλεφώνησα πολλάκις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συνάδελφος μας (κ. Τσακαλώτος) επισκέφθηκετο ΓΛΚ, πήρα ιδέες από τις απόψεις σας που εκφράσατε τηλεφωνικά ή με e-mails, αλλά όσο περισσότερα μάθαινα τόσο περισσότερο μπερδευόμουνα. Αυτό που κατάλαβα και επιβεβαίωσα είναι ότι ο νέος νόμος 4055/2012 μείωσε το χρόνο αντίδρασης του κοινού και αύξησε το κόστος περίπου κατά 200 ευρώ, κυρίως γιατί στις εφέσεις έγινε υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου. Μέσα από αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης προέκυψε και η διαφορετική προσέγγιση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κοντού. Αίτηση, έφεση, ολομέλεια ή αίτηση, ένσταση, έφεση, ολομέλεια;
     Αγαπητοί συνάδελφοι, η διαδικασία αίτησης προς το ΓΛΚ έχει τελειώσει σχεδόν για το σύνολο των 730 περίπου συμμετασχόντων, οπότε το γραφείο της κ. Τζούλη εκπλήρωσε με επιτυχία την 1η φάση (αίτηση) με συνολικό συμφωνηθέν κόστος 61,50 ευρώ.
     Συγκρίνοντας το κόστος των δύο δικηγορικών γραφείων, χωρίς να λάβουμε υπόψη τη διαδικασία, έχω να πω: {1} Σε απόλυτους αριθμούς είναι περίπου το ίδιο, ήτοι (67,65 + 100 + 243,54 = 411,19ευρώ χωρίς κόστος για ολομέλεια - κος Κοντός) και (388,52 ευρώ + μικρό κόστος για ολομέλεια = περίπου 410 ευρώ - κα Τζούλη). {2} χρονικά η κατάθεση στον κ. Κοντό είναι [Σεπ 2012 67,65 ευρώ, 2014 100 ευρώ και 2015 και μετά 243,52 ευρώ] και στην κ. Τζούλη [388,52 ευρώ τους επόμενους μήνες]. {3} Να επισημάνω εδώ ότι ο κ. Κοντός αφήνει να εννοηθεί ότι τα κόστη 100 και 243,52 ευρώ θα κατατεθούν μόνον αν υπάρξει αρνητική απάντηση από την ένσταση, ενώ η κ. Τζούλη υποστηρίζει ότι η υποβολή ενστάσεως δεν είναι υποχρεωτική και ότι οι ενστάσεις απορρίπτονται συλλήβδην.
     Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν θα σας ανακοινώσω τι θα κάνω εγώ για να μην παρασύρω κανέναν συνάδελφο σε λάθος απόφαση αν η επιλογή μου αποδειχθεί στο μέλλον μη ενδεδειγμένη. Η απόφαση είναι δική σας. Εγώ προσπάθησα, πιστέψτε με, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες, να έχετε το κατά το δυνατόν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Διάβασα και άκουσα με προσοχή όλες τις απόψεις σας και έπαιρνα ιδέες. Συνάδελφοι μετά από τα παραπάνω, ο καθένας από εμάς έχει τις εξής δυνατότητες:
          α.   Να συνεχίσει με το δικηγορικό γραφείο της κ. Τζούλη, οπότε θα πρέπει να καταθέσει σε 2 δόσεις 388,52 ευρώ, προκειμένου να προβεί το δικηγορικό γραφείο στην υποβολή έφεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

          β.   Να μην προχωρήσει στην επόμενη φάση και να ζητήσει το φάκελο του από το δικηγορικό γραφείο της κ. Τζούλη. Σε αυτή την περίπτωση πάνε "χαμένα" 61,50 ευρώ.

          γ.   Να συνεχίσει με το δικηγορικό γραφείο του κου Κοντού, οπότε πρέπει:
                (1)   Να πάρει το φάκελο από το δικηγορικό γραφείο της κ. Τζούλη.
                (2)   Να έλθει σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο του κου Κοντού, προκειμένου να συνεχίσει στη 2η φάση, που γι’ αυτόν είναι η ένσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο μέσω ΓΛΚ.

          δ.   Να συνεχίσει με άλλο δικηγορικό γραφείο της αρεσκείας του, οπότε πρέπει:
                (1)   Να πάρει το φάκελο από το δικηγορικό γραφείο της κ. Τζούλη.
                  (2)   Να έλθει σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο της αρεσκείας του προκειμένου να συνεχίσει στην όποια 2η φάση.

Με εκτίμηση
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Το παρόν θα κοινοποιηθεί στα δύο δικηγορικά γραφεία, σε 341 συμμετέχοντες που έχω τα e-mail τους και θα αναρτηθεί στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας. Παρακαλώ να ενημερωθούν και όσοι συνάδελφοι δεν έχουν e-mail.

2 σχόλια:

Κων/νος Καρατζάς Σμχος ε.α. είπε...

Λοιπόν ζούμε σε μια χώρα που η δικαιοσύνη έχει γίνει πολύ ακριβή. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας και να πρέπει να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά στους δικηγόρους για να κάνουμε αίτηση, ένσταση, έφεση και κόντρα ένσταση και κόντρα έφεση και να περιμένουμε 5 και 6 χρόνια, πότε οι κύριοι του ελεγκτικού συνεδρίου (Α' κλιμάκιο, 3 Τμήμα, 8η Πάροδος, 27η πόρτα αριστερά) θα αποφασίσουν αν είναι δίκαια τα αιτήματά μας, μετά ασφαλώς από τις ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1/7-16/9) και εάν ποτέ το ρημάδι αυτό το κράτος (αν υπάρχει τότε) θα μας δώσει πίσω αυτά που μας πήρε άδικα. Να πάνε να βάλουν τα ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΑ και τα ΠΑΡΑΒΟΛΑ τους εκεί που ξέρουν.
Επιπλέον, προσωπικά δεν εμπιστεύομαι περαιτέρω το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεσή μας, καθώς όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε καμία ενημέρωση δεν μου παρείχε, όσον αφορά την πορεία της υπόθεσης, τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες, ως και τις αλλαγές που επρόκειτο να συμβούν στην νομοθεσία. Η μόνη όχληση που είχα ήταν αυτή που ζητούσε επιπλέον χρήματα για να προχωρήσει στις διαδικασίες. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η στάση που κατά κανόνα τηρούν τα δικηγορικά γραφεία σε ομάδα που περιλαμβάνει 730 αξιότιμους πελάτες ή τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης. Γυρίζω λοιπόν τη πλάτη μου στο Δικαστικό σύστημα, γιατί με τους πολιτικούς, μαζί τα φάγανε και μας έχουν στην απ΄έξω. Πάσχει η Δικαιοσύνη και πάσχουμε και εμείς ως κοινωνία. Αλοίμονο στα παιδιά μας που μεγαλώνουν σε αυτή τη χώρα. Εγώ αποφασίζω να μην συνεχίσω περαιτέρω αυτή την ανούσια διεκδίκηση. Δεν θα ταϊσω άλλο δικηγόρους ή δικαστικούς ή "συνταγματολόγους" ή "ειδικούς". Χαλάλι τους τα 61,50 ευρώ και δεν δίνω λεπτό παραπάνω. ΑΡΚΕΤΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Υπάρχει και κάποιος εγωϊσμός. Επόμενο βήμα η προσχώρησή μου στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Μετά βλέπουμε που θα φτάσουμε. Το σχοινί αρχίζει να τεντώνεται επικίνδυνα.
Επαναλαμβάνω και εγώ με τη σειρά μου ότι η απόφαση να μην συνεχίσω είναι προσωπική και ο καθείς αποφασίζει για τον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΑ και τα ΠΑΡΑΒΟΛΑ αυξήθηκαν ακριβώς για αυτόν τον λόγο,να αποτραπεί η διεκδίκηση των οφειλωμένων.Αγαπητοί συνάδελφοι,θεωρώ οτι δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη,να υποχωρήσουμε,να παραδωθούμε.Εγω θα συνεχίσω.
Επειδή όμως το κόστος ειναι αρκετά υψηλό,θα αλλαξω δικηγορικό γραφείο.Η πρόταση του κ Κοντου,με βρίσκει σχεδον σύμφωνο,αφού ναι μεν το κόστος ειναι το ίδιο,αλλά πρεπει να το καταβάλω σε βάθος 2-3 ετών και εφόσον απαιτηθεί, ενώ στης κ Τζούλη σε βάθος 2-3 μηνών de facto.
Επικοινώνησα ήδη με τον κ.Κοντό(τηλ2105241507).Θα βρίσκεται στο γραφείο του μετά την Πέμπτη 26/7,για να συνεννοηθουμε για τα περαιτέρω.
Με εκτίμηση
Στέλιος Ρασπάσκος.