---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας με προέδρους ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας

     Όταν έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί τη Λάρισα (1η ΣΤΡΑΤΙΑ και ΑΤΑ) οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Πολεμικής Αεροπορίας ζήτησαν συνάντηση προκειμένου να του εκθέσουν τα θέματα - προβλήματα που απασχολούν τους Αποστράτους Αξιωματικούς. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η συνάντηση έλαβε χώρα στο ΑΤΑ. Σ' αυτήν εκτός από τον Υπουργό και τους δύο προέδρους των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας, παρευρίσκοντο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΑ και ο Αρχηγός ΑΤΑ.  Ο κος Υπουργός ενημερώθηκε από τους δύο προέδρους αναλυτικά και χωρίς στρογγυλέματα για τα θέματα που περιλαμβάνει το παρακάτω υπόμνημα που του επιδόθηκε. Δεν δόθηκαν αλλά ούτε και ζητήθηκαν υποσχέσεις καθόσον όλοι πλέον ζητούν έργα και όχι λόγια. Σας παραθέτω τι δήλωσε ο κος Υπουργός για τη συνάντηση σε παρεμφερή ερώτηση δημοσιογράφου.    
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, αυτό ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
 Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό. Είχα την ευκαιρία εδώ, στα πλαίσια της επίσκεψής μου στο ΑΤΑ, να συναντήσω και τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση του πολιτικού προσωπικού, όπως επίσης είχα την ευκαιρία να συναντήσω τα Προεδρεία, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων του Νομού Λαρίσης και να κάνουμε μία κατ΄ αρχήν συζήτηση για τα προβλήματά τους και να βάλουμε τη συνεργασία μας σε ένα καλό δρόμο, για να μπορέσει αυτή η συνεργασία στη πορεία και στη διαδρομή να αποδώσει.


12 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

...και όπως πάντα όλοι καταλαβαίνουν και συμπονούν και στο τέλος μένουν τα ωραία λόγια ,μόνο που εμείς δε ζητήσαμε τη συμπόνοια κανενός!!!

Andreas Apostolopoulos είπε...

Που καταντήσαμε ε; να ζητάμε σαν ζητιάνοι από τον κάθε υπουργάκο, τα χρήματα που μας "έκλεψαν¨ σε μια νύκτα και δουλεύαμε για μια ζωή. Πόσες φορές έχετε παρακαλέσει τον εκάστοτε υπουργό; Εγώ έχω χάσει το μέτρημα. Τελικά, θα υπάρξει συνεχεια κάποτε σε αυτήν την χώρα; Γιατί μάλλον τις τόσες επιστολες που εχεις κάνει φίλε και συμμαθητή Αποστόλη, τις ρίχνουν στο recycle bin.

Andreas Apostolopoulos είπε...

Που καταντήσαμε ε; να ζητάμε σαν ζητιάνοι από τον κάθε υπουργάκο, τα χρήματα που μας "έκλεψαν¨ σε μια νύκτα και δουλεύαμε για μια ζωή. Πόσες φορές έχετε παρακαλέσει τον εκάστοτε υπουργό; Εγώ έχω χάσει το μέτρημα. Τελικά, θα υπάρξει συνεχεια κάποτε σε αυτήν την χώρα; Γιατί μάλλον τις τόσες επιστολες που εχεις κάνει φίλε και συμμαθητή Αποστόλη, τις ρίχνουν στο recycle bin.

Apostolos είπε...

Αγαπητέ φίλε και συμμαθητή Ανδρέα, καταρχήν πιστεύω ότι έχω καθήκον να προσπαθώ να προωθώ τα συμφέροντα των συναδέλφων με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτω κυρίως επειδή βρίσκομαι στην περιοχή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ κι έρχονται συχνά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας.
Σε βεβαιώνω πάντως ότι στη συνάντηση δεν αισθάνθηκα ούτε επαίτης, ούτε κακομοίρης. Τις δίκαιες απαιτήσεις μας τις μετέφερα στον κο Υπουργό με σεβασμό στο αξίωμα του αλλά όχι ως υποτακτικός.
Φιλικά
Αποστόλης

Κωνσταντίνος είπε...

Οι προσπάθειες πρέπει να είναι συνεχείς. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατήρι να σηκώσουμε τα χέρια, αποδεχόμενοι την κατάσταση. Μπράβο στην ΕΑΑΣ Λάρισας και σε κάποιους άλλους φορείς, που συνεχίζουν τις προσπάθειες. Ο επιμένων νικά!!!

mike είπε...

Φίλε Αποστόλη μπράβο σου για την συνάντηση και τα εκτεθέντα προς τον ΥΕΘΑ θέματα των Αποστράτων. Συνέχισε και να ξέρεις ότι είμαστε μαζί σου σε ότι κι αν κάνεις σε ότι και αν λες σε ότι κι αν προβάλεις.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΑΑΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ <> ΚΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ.ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΕΚΟΕΜΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

panagiotis paganis είπε...

Αποστολη Μπραβο. Κανε εσυ τη δουλεια σου οπως πιστευεις. Μακαρι να ηταν και αλλοι σαν εσενα. Με τι ΤΖΟΥΛΗ τι θα κανουμε; Περιμενω κατευθυνσεις και κοστος αναλυτικα μαζι με χρονοδιαγραμμα. Φιλικους χαιρετισμούς
Παναγιωτης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τις άοκνες προσπάθειές σας,κε Παπαπαρίση.
Παν. Γκοτζαμάνης

Ανώνυμος είπε...

"Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ"!
Ποιός άλλος τίτλος άραγε θα ταίριαζε στο θέμα αυτό;
Δεν είναι ξεφτίλα για τον κατά τ' άλλα αξιότιμο κ. ΥΕΘΑ (της ΕΛΛΑΔΑΣ παρακαλώ), λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πρωθυπουργό, να περιέρχεται στρατιωτικές μονάδες και αφού μοιράζεται τα προβλήματα του χειριστή ενός F-16, να αναγκάζεται να ανακοινώνει ότι για να τον ανακουφίσει από τα προβλήματα διαβιώσεως (ή επιβιώσεως;), θα μεριμνήσει για σίτιση και στέγαση εντός του αεροδρομίου;
Δεν είναι ξεφτίλα για τον χειριστή του F-16, που σε εξαίρεση από όλους τους άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους του, παίζει καθημερινά στον ουρανό τη ζωή του και την ειρήνη της Πατρίδας του «κορώνα –γράμματα», να τον ανταμείβουν με ένα συσσίτιο;
Εάν οι επώνυμοι θεσμικοί παράγοντες της χώρας, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την αξιοπρέπεια αυτών των ίδιων και του ανώνυμου χειριστή του F-16, ας επιλέξουν την αξιοπρέπεια της ανωνυμίας.
Εάν πάλι, οι Ευρωπαίοι συνομιλητές τους, δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή, ή ακόμη χειρότερα επιδιώκουν ακριβώς το αντίθετο, τότε ας μας οδηγήσουν στην εθνική μας μοναξιά μια ώρα αρχύτερα.
Και τέλος, ένα ρητορικό ερώτημα.
Εάν ο Σ.Ε.Ε. στηριζότανε από το ε.ε. & ε.α. προσωπικό Ε.Δ. & Σ.Α. και αποσπούσε τον εφικτό αριθμό των 400.000-500.000 ψήφων, μήπως αποφεύγαμε την ξεφτίλα;
Θεόφιλος.
Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Αποστόλη για τη αγωνιστικότητά σου.

Ανώνυμος είπε...

Η Λάρισα έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο σε μια περίοδο απροσδόκητων καταστάσεων και όταν λέω Λάρισα, εννοώ κατ' αρχήν τον κ. Παπαπαρίση.
Μακάρι να είχαν τεθεί κατ' ανάλογο τρόπο (ρεαλιστικό και κατανοητό) τα όποια θέματα - προβλήματά μας και από άλλους φορείς....
Φανούρης.

Κότσης Ζαχαρίας είπε...

Μπράβο Αποστόλη, χρειάζεται όμως επαγρύπνηση και συνεχής πίεση