---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

2014: Γενική συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, συνήλθαν στη ΛΑΕΔ τα μέλη της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ) σε γενική συνέλευση.  Στην εκδήλωση παρέστη προσκεκλημένος της ΛΑΣ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Παρέστησαν επίσης ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ ο Σχης (ΑΣ) Γεώργιος Μαντζουράνης, ως εκπρόσωπος της 1ης ΤΑΞΑΣ ο Διοικητής του 2ου ΣΥΑΣ Σχης (ΑΣ) Χρήστος Ηλιόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκων ΠΒ και πρώην Δντης ΔΑΣ/ΓΕΣ Αντγος ε.α. Πέτρος Μαρκόπουλος, ο επίτιμος Α' Υ/ΓΕΣ Αντγος ε.α. Νικόλαος Ταμουρίδης, οι πρώην Διευθυντές ΔΑΣ/ΓΕΣ Υπτγος ε.α. Γεώργιος Φανής, Αντγος ε.α. Γεώργιος Κυριακάκης, Υπτγος ε.α. Κων/νος Μανιάτης και πολλά μέλη, που μερικοί ήλθαν και από επαρχία.
Επίσης οι Αντιπρόεδροι της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Δημήτριος Χατσίκας και Ανθλγός ε.α. Γεώργιος Σουλιώτης,
ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.) Μιχάλης Άνθιμος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου φίλων Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ» Μύρων Γιαννακάκης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξκων ΣΣΑΣ, Αντγος ε.α. Γεώργιος Πούλος.
Πρόεδρος της Γ.Σ. και Γραμματέας εκλέχθηκαν αντίστοιχα οι Ταξχος ε.τ. Γεώργιος Ροδόπουλος και Ανθλγός ε.α. Ηλίας Παπακώστας. Μέλη εφορευτικής επιτροπής ο Ταξχος ε.α. Αλέξανδρος Κωστούρος και ο Ανθλγός ε.α. Παναγιώτης Παπανικολάου.
Η ΓΣ ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της ΛΑΣ Ταξχου ε.α. Βασιλείου Νικολόπουλου,  συνεχίσθηκε με τον απολογισμό του αποχωρούντος Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), την έκθεση της Ε.Ε. επιτροπής από τον Πρόεδρό της Σχη ε.α. Ιωάννη Χαλαστάρα και την απαλλαγή του ΔΣ.    Τέθηκαν και θέματα, όπως το θέμα ένταξης και των ελικοπτέρων ως μαχητικών στον υπολογισμό της σύνταξης για τους χειριστές και μηχανικούς Ε/Π και η ανάδειξη στο Πολεμικό Μουσείο της ιστορικής διαδρομής της ΑΣ 1912-1929, για τα οποία θα υποβληθούν σχετικές προτάσεις στο ΓΕΕΘΑ.
Κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ της Λέσχης απενεμήθη τιμητική διάκριση και ο τίτλος του επίτιμου μέλους της ΛΑΣ, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη συνδρομή του στην προώθηση και επιτυχία των σκοπών της, αλλά και για τον επανακαθορισμό και την αναβάθμιση που έχει επιτύχει, του επιχειρησιακού ρόλου της ΑΣ στο νέο πολύπλοκο επιχειρησιακό περιβάλλον. Ο Αρχηγός ανταπέδωσε, επιδίδοντας στον Πρόεδρο της ΛΑΣ,  το θυρεό του ΓΕΕΘΑ. Τιμητική διάκριση και ο τίτλος του επίτιμου μέλους της ΛΑΣ, κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ της Λέσχης, απενεμήθη επίσης στον Υποστράτηγο ε.α. Χρίστο Κατσάτο, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στην ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της Αεροπορίας Στρατού.
Τα δύο νέα επίτιμα μέλη στη συνέχεια έλαβαν το λόγο. Ο κ. Αρχηγός έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα και περιεκτική ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα μέλη, αλλά και γενικότερης φύσεως αντικείμενα. Ο κ. Κατσάτος αναφέρθηκε συνοπτικά σε άγνωστα στο ευρύ κοινό ιστορικά στοιχεία της Αεροπορίας Στρατού περιόδου 1912-1929.
Ακολούθησε η καθιερωμένη ευλογία, από το μέλος της Λέσχης πατέρα Γεώργιο Αποστολακίδη και η κοπή της βασιλόπιτας. Τυχεροί φέτος από τα μέλη της ΛΑΣ ήταν ο Υπτγος ε.α. Φλώριος Αναστασίου, ο οποίος κέρδισε μια εικόνα του Προφήτη Ηλία, προσφορά του μέλους μας Ταξχου ε.τ. Γεωργίου Ροδόπουλου και από τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. Μιχάλης Άνθιμος.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ΓΣ,  και λήφθηκε η απόφαση να γίνει η χοροεσπερίδα την 15η Μαρτίου στη ΛΑΕΔ.
Τέλος διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες με τα τακτικά μέλη να ασκούν τα καθήκοντά τους. Την 6η Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο ΔΣ και ΕΕ, όπως παρακάτω:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
 α. Πρόεδρος :                     Νικολόπουλος Βασίλειος
β. Αντιπρόεδρος :               Μανιάτης Κωνσταντίνος
γ. Γενικός Γραμματέας:     Παρασκευόπουλος Αναστάσιος
δ. Ταμίας :                           Παπαευαγγέλου Κων/νος
ε. Μέλη:                                Σουλιώτης Γεώργιος
                                             Φραγκούλης Παντελής
                                             Ζωσιμάς Νικόλαος
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
α. Πρόεδρος :                     Χαλαστάρας Ιωάννης
β. Γραμματέας :                 Μανουσουδάκης Ρούσσιος
γ. Μέλος :                           Τσοτσορός Σπυρίδων
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στη Γενική Συνέλευση και όσους συμμετείχαν τις αρχαιρεσίες, έστω και εκ του μακρόθεν. Επίσης ευχαριστούμε το μέλος μας Δημ. Σαμπάνη για τη φωτογραφική κάλυψη της ΓΣ.

       Με εκτίμηση και σεβασμό
                                                                                           Για το Δ.Σ.
                   Ο Πρόεδρος                                                                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
         Βασίλειος Νικολόπουλος                                                                                                Αναστάσιος Παρασκευόπουλος
                  Ταξχος ε.α.                                                                                                                                Ανχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: