---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Υπολογισμός Σύνταξης σε φύλλο εργασίας xlsx {ΝΕΟ}

     Σε συνέχεια των αναρτήσεων (2 Φεβ 2014 - ΕΔΩ) και (6 Φεβ 2014 - ΕΔΩ), που αφορούσαν στον υπολογισμό της σύνταξης πριν και μετά την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ  ο  Σμχος ε.α. Δημήτριος Σουφλής, κατασκεύασε το υπολογιστικό φύλλο xlsx, που ακολουθεί και θα σας σταλλεί με e-mail. Ο αρχικός σκοπός δεν άλλαξε. Επειδή ακούγονταν από τα ΜΜΕ τρελά νούμερα έπρεπε να ενημερωθούμε και στη συνέχεια να ενημερώσουμε δημοσιογράφους και ΜΜΕ ότι ακόμα και το καλύτερο σενάριο της διαρροής του ΣτΕ να επαληθευθεί, το ποσό "αύξησης" της σύνταξης σε μηνιαία βάση για τους εν αποστρατεία συναδέλφους θα κυμαίνεται από 25 έως και 145 ευρώ (μισθολογικός βαθμός Α/ΓΕΣ).
     Για να προσωποποιήσετε το εξελόφυλλο γράφετε τα δικά σας ποσά - στοιχεία στον πάνω αριστερά πίνακα αυτού. Το ποσό της κύριας βασικής μικτής σύνταξης. Το Επίδομα Οικογενειακών Βαρών (ΕΟΒ). Το άθροισμα των μερισμάτων. Αν είστε πάνω από 55 ετών (Επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ). Αν είστε πάνω από 60 ετών (Επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ). Αν έχετε 35 συντάξιμα έτη (Επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ). Αν αποστρατευτήκατε κατόπιν αίτησης σας (Επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ).
     Αν θέλετε να δείτε πόση θα γίνει η σύνταξη σας αν η απόφαση του ΣτΕ, θα αφορά στο καλύτερο σενάριο από αυτά που ακούστηκαν, αλλάζετε στο προσωποποιημένο εξελόφυλλο, μόνον το ποσό της κύριας μικτής σύνταξης. Το μόνο που μένει είναι συγκρίνετε τη διαφορά του τελικού καθαρού ποσού (στο χέρι) ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ.
     Αν πάλι θέλετε να δείτε πόση θα ήταν η σύνταξη σας αν εξέλιπε κάποιο από τα κριτήρια ηλικίας και αποστρατείας μπορείτε να βάλετε ΟΧΙ στην ερώτηση "Αποστρατεία κατόπιν αίτησης".
     Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ τον Συνάδελφο Δημήτρη Σουφλή για την εθελοντική - άριστη εργασία του, αλλά και για τη μεταξύ μας συνεργασία.

 

1 σχόλιο:

stelios kastrantas είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στον κ.Σουφλή και περισσότερα στον κ.Παπαπαρίση για το αμείωτο και με πρακτικό τρόπο ενδιαφέρον του να ενημερώσει με ΑΚΡΙΒΕΙΑ τους συναδέλφους για ένα θέμα που απασχολεί όλους μας μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε.
Τώρα εάν κάποιος δεν θυμάται το μικτό ποσό της σύνταξής του πριν την τελευταία και παράνομη πράξη αναπροσαρμογής που υποστήκαμε με βάση τον κριθέντα ως αντισυνταγματικό νόμο 4093/2012,μπορεί να το βρει στην τελευταία πράξη που πήραμε από το ΓΛΚ τον Μάρτιο του 2013 με την οποία μας ενημέρωναν για το ποσό της αναδρομικής κράτησης από τον Αυγ του 2012 μέχρι και τον Ιαν του 2013.
Και πάλι συγχαρητήρια και θα πρότεινα το συγκεκριμένο υπολογιστικό φύλλο να τεθεί υπόψη της κεντρικής ΕΑΑΣ για την ενημέρωση όλων των μελών.

Αντγος(ε.α)Στέλιος Καστραντάς
(Υποψήφιος Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ)