---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Έκοψαν πίτα και χόρεψαν οι Απόστρατοι της ΕΑΑΣ Λάρισας

     Στις 8 Φεβ 201, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα τους, έκοψε το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στη Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Λάρισας. Τους απόστρατους τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος π. Κωνσταντίνος, που ευλόγησε την πίτα τους, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, που απηύθυνε θερμό σύντομο χαιρετισμό προς τους αποστράτους, τη συνέχεια των εν ενεργεία όπως ανέφερε, ο Επιτελάρχης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντώνιος Βιτετζάκης, ο πρόεδρος των Αποστράτων της Αεροπορίας Κώστας Λιούτας, ο πρόεδρος των Αποστράτων της Αστυνομίας Βασίλειος Διβάνης και ο Γραμματέας των Αποστράτων της Πυροσβεστικής Χρήστος Χαλκιάς.

     Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ ν. Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πανοσιολογιότατε, κύριε Διοικητά της 1ης Στρατιάς, κύριε Επιτελάρχα, της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, κύριοι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξκων ΕΔ & ΣΑ, αγαπητά Μέλη, Φίλες και φίλοι, εκφράζοντας τα συναισθήματα του Τοπικού Συμβουλίου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να παρευρεθείτε σήμερα στην εκδήλωση μας και σας ευχόμαστε από καρδιάς, χρόνια πολλά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Με τη βοήθεια του Θεού, πέρασε κι αυτή η χρονιά. Μια δύσκολη ομολογουμένως χρονιά. Οι πικρίες και οι απογοητεύσεις πολλές. Εμείς οι Απόστρατοι, δεν το βάλαμε όμως κάτω. Συσπειρωθήκαμε και αγωνιστήκαμε. Η Λάρισα έγινε το σημείο αναφοράς των εξελίξεων. Κάναμε ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ. Ουδέποτε θελήσαμε να εξαιρεθούμε. Ουδέποτε αρνηθήκαμε να βάλουμε πλάτη. Δικαιοσύνη ζητούσαμε και αναλογικότητα στις μειώσεις. Οργανώσαμε μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Είχε πολλά χρόνια να δει η πόλη μας τόσο πολύ κόσμο στο δρόμο. Δεν αφήσαμε βουλευτή και υπουργό που να μην συναντήσουμε. Τους ενημερώσαμε όλους. Απόρροια των παραπάνω, οι μικρές μας νίκες. Καταφέραμε να μην εφαρμοσθούν οι περικοπές του 2014, που είχαν ήδη ψηφιστεί. Ήταν το πρώτο ψηφισμένο μέτρο των μνημονίων που δεν εφαρμόσθηκε. Καταφύγαμε στο ΣτΕ και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Περιμένουμε τις αποφάσεις. Φαίνεται ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Οψόμεθα! Παράλληλα με όλα αυτά συνεχίσαμε την προσπάθεια εξωστρέφειας της Ένωσης μας. Συμμετείχαμε σε πολλές εκδηλώσεις και Εθνικές Εορτές. Διοργανώσαμε μαζί με τον Σύνδεσμο του ΤΧ της πόλης μας αιμοδοσία. Συγκεντρώσαμε φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα και τα παραδώσαμε οι ίδιοι με σεβασμό και διακριτικότητα, σε 25 άπορες οικογένειες, που μας υπέδειξαν οι ιερείς 6 ενοριών της πόλης μας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε το 2014, να είναι μια καλύτερη χρονιά όχι μόνον για τη δικιά μας κοινωνική ομάδα, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Φυσικά και για την Πατρίδα μας. Να έλθει πλέον αυτή η περιβόητη ανάπτυξη που ακούμε προκειμένου να ανακοπεί η μετανάστευση των παιδιών μας στο εξωτερικό. Δυστυχώς τελευταίως «εξάγουμε» επιστήμονες και «εισάγουμε» δυστυχισμένους ανθρώπους. Ευχόμαστε τέλος η δοκιμασία που περνά ο λαός της Κεφαλονιάς να έχει αίσιο τέλος το γρηγορότερο δυνατόν. ΧΡΟΝΙΑ μας ΠΟΛΛΑ».

     Ακολούθησε, ως συνήθως, μία πανέμορφη, από όλες τις πλευρές, βραδιά, υπό τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής και τις μελωδικές φωνές των τραγουδιστών. Χαρακτηριστικά της βραδιάς η καλή διάθεση, η θετική αύρα, τα χαμόγελα, η όρεξη για χορό και η συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα για νέους αγώνες, εάν και εφόσον απαιτηθεί. Τυχεροί της βραδιάς ο κ. Λαμπρίδης, ο κ. Μαντζανάς και ο κ. Φιλιππίδης.



Το Τοπικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ Λάρισας από αριστερά προς τα δεξιά, Ηλίας Φλούδας μέλος, Κώστας Μανώλης ταμίας, Απόστολος Παπαπαρίσης πρόεδρος, Νίκος Χυτούδης αντιπρόεδρος
Η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας
Και ο χορός ξεκίνησε

Βαλς
 Χασαποσέρβικο
Ζεϊμπέκικο
Τσιφτετέλι
 Οι τυχεροί της βραδιάς



 Διάφορα στιγμιότυπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: