---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι Απόστρατοι της ΕΑΑΣ Λάρισας στη SEEBRIG....

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στην έδρα της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG). H επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Διοικητή της SEEBRIG, Ταξιάρχου Hakan ESER κινήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Ο Διοικητής της SEEBRIG είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Έλληνες αποστράτους,
θέματα που αφορούν στη δομή και στο έργο της SEEBRIG αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Σχης Σταύρος Σταυρόπουλος, Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας.
Ακολούθησε εμπεριστατωμένη και λεπτομερής παρουσίαση της αποστολής και των δραστηριοτήτων της Ταξιαρχίας παρουσία των επικεφαλής αξιωματικών όλων των κρατών που αποτελούν τη SEEBRIG. Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της ΕΑΑΣ Λάρισας, ο πρόεδρος αυτής κ. Απόστολος Παπαπαρίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο και την αποστολή της Ταξιαρχίας, σε επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης, ανακούφιση από καταστροφές αλλά και επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας. Όλες οι προσφωνήσεις, συζητήσεις και φυσικά η παρουσίαση έγινε στην Αγγλική γλώσσα που είναι και η επίσημη της Ταξιαρχίας.

Αντηλλάγησαν πλακέτες 
Στο βιβλίο εθιμοτυπίας οι απόστρατοι έγραψαν: «The Larissa Division of Veterans Officers Association of Greece remains thankful for the thorough presentation and excellent hospitality provided by the Commander and Staff of SEEBRIG during today’s visit to your Headquarters. This is one-of-a-kind effort to promote cooperation and dialog among the countries of South-Eastern Europe. It promotes mutual understanding and eases integration in the Euro-Atlantic Institutions. We wish all the best to each and every one of you as well as peace and prosperity to all countries participating in this unique effort.»
Η αντιπροσωπεία των Αποστράτων εκτός από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας, αποτελείτο από τους: Υπτγο ε.α. Κων-νο Κωνσταντάρα, Ταξχο ε.α. Νικόλαο Χυτούδη, Σχη ε.α. Ηλία Φλούδα, Τχη ε.α. Στυλιανό Δολμέ και Ανθλγο ε.α. Χρήστο Βαλάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Διοικητής της SEEBRIG, παρά τον άσχημο καιρό, όχι μόνον υποδέχθηκε τους Έλληνες αποστράτους έξω από το κτίριο της Ταξιαρχίας αλλά τους συνόδεψε κατά την αναχώρηση τους μέχρι το χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: