---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αντικειμενική Ενημέρωση για τους Αποστράτους του νομού Λάρισας

Γέμισαν για ακόμα μια φορά την αίθουσα της ΔΕΥΑΛ οι απόστρατοι του νομού Λάρισας, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Ενώσεις και οι Σύνδεσμοι Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ περί συνταγματικών προβλημάτων μόνον για τους στρατιωτικούς του ν.4093/2012, η δίκη πρότυπο για τον ίδιο σκοπό στο Ελεγκτικό Συνέδριο με συμμετοχή όλων των ειδικών μισθολογίων και ο νέος τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων.
Μετά την ενημέρωση, υπήρξε έντονος προβληματισμός για την απίστευτα μεγάλη παραπληροφόρηση που έχει γραφεί τελευταίως από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και ακουστεί μέσω των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, μέσω των εμπεριστατωμένων παραδειγμάτων που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης ότι οι πολυδιαφημιζόμενες «αυξήσεις» (ή καλύτερα επιστροφή μέρους των
«κλεμμένων») ξεκινούν από 25 και φθάνουν στα 150 ευρώ στο μισθολογικό βαθμό του Γενικού Επιθεωρητού Στρατού. Είδαν με ποιο μαγικό τρόπο η τυχόν μικτή «αύξηση» ποσού 318 ευρώ, μπορεί, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις, εισφορές, εφορία κλπ, να «εξαϋλωθεί» και να φθάσει καθαρό (στην τσέπη) στο απίστευτο ποσό των 28,27(!) ευρώ, μηνιαίως. Κι όλα αυτά αν επαληθευθεί το καλύτερο σενάριο της διαρροής του ΣτΕ.
Παρόλα αυτά ο κ. Παπαπαρίσης, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και ότι αποτελεί πρωτίστως μια ηθική δικαίωση των δίκαιων αγώνων τους, που είχαν τόσο ανάγκη οι απόστρατοι, προκειμένου ν’ αρχίσουν να βλέπουν με διαφορετικό μάτι την αυριανή ημέρα. Τόνισε δε, ότι πρέπει να κλείσουμε τ’ αυτιά στις σειρήνες ορισμένων δικηγορικών γραφείων για άμεσες ενέργειες, να περιμένουμε με ψυχραιμία την απόφαση του ΣτΕ αλλά πιθανόν και αυτήν του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να τις μελετήσουμε, να τις αξιολογήσουμε και κατόπιν να προβούμε σε τυχόν απαιτούμενες ενέργειες.
 
Σχόλιο Απόστολου Παπαπαρίση: Τα παραδείγματα σε φύλλο excel θα σταλούν σε όσα e-mail διαθέτω. Παρακαλώ να χρησιμοποιηθούν κατά την κρίση σας, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί. Τα ποσά που ακούγονται είναι έξω από κάθε πραγματικότητα. Ακόμα και στο καλυτερο σενάριο η «αύξηση» της σύνταξης του μισθολογικού βαθμού του Α/ΓΕΣ δε θα υπερβεί τα 150 ευρώ, μηνιαίως. Μπορεί η ακαθάριστη βασική σύνταξη (εάν και εφόσον) να επιστρέψει στον Ιούλιο του 2012, πλην όμως το καθαρό ποσό (στην τσέπη) θα «αυξηθεί» από 25 έως και 150 ευρώ, μηνιαίως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: