---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ γιόρτασε τον Προστάτη της, τον Άγιο Γεώργιο


     Σήμερα, 23 Απριλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ (Στρατόπεδο «ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ»).
     Ο εορτασμός περιέλαβε Δοξολογία στο χώρο του Ηρώου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από το Στρατηγό Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ.
     Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίδειξη οπλικών συστημάτων Πεζικού, στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 και της ανακήρυξης του έτους 2012 ως «έτος του Όπλου του Πεζικού», με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι Σχηματισμοί και Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ όπως: «Τεθωρακισμένα  Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, Ειδικά Οχήματα Αναγνώρισης Μάχης, Ειδικά Οχήματα Φορείς Αντιαρματικών Όπλων,  Βαρύς Οπλισμός Πεζικού, Ατομικός Ελαφρύς Οπλισμός, κ.λπ».
     Στον εορτασμό παρευρέθησαν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλης, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης της Λάρισας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: