---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΜΥ - Επίδοση ξιφών σε Έλληνες Αξιωματικούς


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ κ. Α/ΓΕΣ ΤΗΣ 2ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Κυρίες και κύριοι,    
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Υπό τη σκέπη της Γαλανόλευκης και με τις ευλογίες της Εκκλησίας, μόλις σας επιδόθηκε το ξίφος του Έλληνα Αξιωματικού, ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών και της μέχρι σήμερα προσφοράς σας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Από σήμερα, μετά από τη σεμνή αυτή τελετή και την απονομή των ξιφών, εισέρχεστε και τυπικά στην οικογένεια των Ελλήνων Αξιωματικών. Πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι για το ξίφος, το οποίο κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας, καθόσον το έχουν τιμήσει κατά το παρελθόν, πλήθος ηρώων κατά τους αγώνες της Πατρίδας μας.
Σήμερα, όμως, μεγάλο μέρος από εσάς, αισθάνεται περηφάνια για ένα επιπλέον λόγο: παραλάβατε το ξίφος σας στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, απόφοιτοι της οποίας είστε οι περισσότεροι, Σχολή η οποία παραδοσιακά προάγει τις Στρατιωτικές αξίες και αρετές.
Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας διέρχεται μία δύσκολη περίοδο, οι αρετές και οι αξίες που διέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν τα όπλα που θα μας οδηγήσουν στην εθνική ανάταση.
Να θυμάστε ότι ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα στραμμένα τα μάτια του πάνω μας. Επιθυμεί ένα Στρατό αξιόμαχο, αντάξιο του παρελθόντος, έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα. Ως αντάλλαγμα, οφείλουμε όλοι εμείς, να εμπνέουμε το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.
Γι αυτό λοιπόν, συνεχίστε το έργο σας, προσφέρετε με κέφι, τηρήστε απαρέγκλιτα τους Κανονισμούς και τις Διαταγές, ώστε με τις γνώσεις και την εμπειρία σας, να αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα για τους νεώτερους.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με τη βεβαιότητα ότι θα τιμήσετε το ξίφος που σας εμπιστεύτηκε η Πατρίδα και με τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου, σας καλώ να αναφωνήσετε,
   Ζήτω το Έθνος
   Ζήτω ο Στρατός
 
Αντγος Κων-νος Ζιαζιάς
         Αρχηγός ΓΕΣ 







1 σχόλιο:

Apostolos είπε...

Επειδή για κάποιο άγνωστο σε μένα λόγο δε μπορώ να ανεβάσω το σχόλιο του beelovers το γράφω εγώ.
"se emas tis takseos 82 mas exouve grammevous NTROPH SAS".
Το θεμα απασχολεί πολλούς συναδέλφους.