---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Το 2013 έρχεται με μια καλή είδηση. 12.500 χιλιάδες παιδιά θα πάρουν επιτέλους το ΒΟΕΑ, όπως μας ενημερώνει η ΠΟΣ

     Υπογράφηκε την Παρασκευή 28 Δεκ 2012 το μνημόνιο συνεργασίας για τις ληξιπρόθεσμες  οφειλές μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου  Εθνικής  Άμυνας  (ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ)  που περιλαμβάνει και την πίστωση για τα ΒΟΕΑ των δικαιούχων του ΜΤΣ, ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση  απ' το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  κ. Χρήστου Σταϊκούρα περί αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.  Η πίστωση αφορά τις αιτήσεις των  ΒΟΕΑ που έχουν υποβληθεί από Ιαν. 2009 μέχρι Σεπτ. 2012. Η εκταμίευση της πίστωσης σύμφωνα με το μνημόνιο θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων μηνών, που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλονται περίπου 3.000 ΒΟΕΑ μηνιαίως. Απαραίτητες προϋποθέσεις λήψης του ΒΟΕΑ από τους ενδιαφερόμενους είναι η ύπαρξη ενεργού τραπεζικού λογαριασμού και η υποβολή φορολογικής ενημερότητας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΜΤΣ, ώστε να μην παρουσιασθούν καθυστερήσεις στη ροή του προγράμματος.

     Η Ομοσπονδία, όπως είχε ήδη ενημερώσει σχετικά από 29 Νοεμβρίου 2012 για την πίστωση υπέρ ΜΤΣ (ειδικά για τα ΒΟΕΑ) ύψους 184.429.036 εκ. ευρώ, ήταν  ενήμερη από την αρχή της  προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ σε συνεργασία με τη Διοίκηση του  ΜΤΣ. Γνωρίζοντας επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίσθηκαν κατά την εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά κυρίως τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την  Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  κ.κ.  Πάνο  Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Καράμπελα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Α/ΓΕΣ Αντγο Κων/νο Γκίνη, ώστε σε αγαστή συνεργασία με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα, να περιληφθεί άμεσα  στους εξυπηρετούμενους φορείς  το ΜΤΣ, η ΠΟΣ οφείλει να αναγνωρίσει σε αυτούς και τα στελέχη των δύο Υπουργείων που ενεπλάκησαν, την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια.

     Μετά την παραπάνω εξέλιξη για τα ΒΟΕΑ, τη 15ετή ρύθμιση του χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών, τη σταδιακή αποπληρωμή υποχρεώσεων του ΜΤΣ προς ΕΛΟΑΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΝΙΜΤΣ, ΕΑΑΣ, κλπ,  διαφαίνονται σημεία σταθεροποίησης της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, η οποία βεβαίως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι περνά μέσα από τις δύο μειώσεις του μερίσματος των δικαιούχων κατά 25% κάθε φορά, ήτοι συνολικά 43,75% εντός δύο ετών, μείωση που κατατάσσει το ΜΤΣ στην κορυφή των ταμείων ασφάλισης που έχουν υποστεί ανάλογες  περικοπές. Τα νέα δεδομένα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ώστε να επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων που εκκρεμούν, για να μπορέσει το ΜΤΣ να ανακάμψει,  να εξυγιανθεί, αλλά κυρίως να εκσυγχρονισθεί.
      Παράλληλα όμως προσδοκούμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έχει γίνει πλέον κοινωνός των κατάφορων αδικιών που έχουν συντελεστεί, ειδικά σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία με τις διαφαινόμενες τριπλές μειώσεις με ένα και μόνο νόμο (Ν.4093/2012), να προβεί  στην άρση της επιχειρούμενης «μισθολογικής κακοποίησης» των στελεχών, τηρώντας  τις προεκλογικές δεσμεύσεις της 7ης Ιουνίου 2012.
ΣΧΟΛΙΟ: Θυμάστε που επιμέναμε ότι εκτός από τους καθ' ύλην αρμόδιους, προσπαθούν για το καλύτερο ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ενώσεις αποστράτων, Παραρτήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και μεμονωμένοι απόστρατοι; Μια μικρή επαλήθευση είναι το προαναφερθέν γεγονός. Δυστυχώς όμως απομένουν πολλά μα πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν. Είμαστε ακόμη στην αρχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: