---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για τις περικοπές στο ...Ειδικό Μισθολόγιο των Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, επίδραση στους Αποστράτους κλπ

     Παραθέτουμε το από 18-12-2012 έγγραφο του ΓΛΚ ως απάντηση στην από 10-12-2012 επιστολή του Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα με τίτλο "Αιτήματα στρατιωτικών συνταξιούχων". Για την ιστορία στις 08-12-2012 τον επισκέφθηκαν 2 συνάδελφοι μας στο γραφείο του στη Λαμία και του παρέδωσαν το Μακελειό στις συντάξεις και τα μερίσματα των αποστράτων το Επιχειρήματα για τη μη Επιβολή Διπλής Μείωσης στις Συντάξεις των Αποστράτων και το Επιχειρήματα μη πρόσθεσης του μερίσματος των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ στη μικτή Σύνταξη των Αποστράτων σε εφαρμογή του ν.4093/2012
     Βλέπουμε λοιπόν ότι: (1) Εκτός από τις ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ενώσεις αποστράτων της Αθήνας και των Παραρτημάτων τους στην επαρχία (Λάρισα, Ξάνθη, Πιερία, Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα κλπ), έχουν ενεργοποιηθεί και μεμονωμένοι απόστρατοι. (2) Ο κ. Σταϊκούρας αν και έχουμε πολάκις καταφερθεί εναντίον του, όταν ενημερώθηκε ορθά, ενδιαφέρθηκε αμέσως και αναζήτησε απάντηση επί του αιτήματος μας να μην αδικηθούμε και πάλι (3) Ουδείς γνωρίζει το μέγεθος της αδικίας που πρόκειται να συντελεστεί εις βάρος των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Ουδείς γνωρίζει τι υπέγραψε, αλλά και ουδείς γνωρίζει τι δεν υπέγραψε. Δυστυχώς όλοι τους έβλεπαν μόνον αριθμούς. Το ίδιο διαπιστώσαμε κι εμείς στη Λάρισα με όσους βουλευτές συναντηθήκαμε. Οι μόνοι που δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν ούτε καν στο αίτημα μας για συνάντηση ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σαχινίδης, ο οποίος μας αγνοεί επιδεικτικά εδώ και 2 χρόνια. Είναι και ο μοναδικός που πιθανόν να γνωρίζει λεπτομέρειες για το μακελειό στις συντάξεις των αποστράτων και στους μισθούς των εν ενεργεία συναδέλφων μας.  
     Επί της ουσίας της απάντησης του ΓΛΚ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταϊκούρα διαπιστώνουμε ότι: (1) Στην υποπαράγραφο 1β παραδέχεται ότι υπάρχουν δύο αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρείου. Κατά την άποψη μας ισχύει η προγενέστερη. (2) Στην παράγραφο 2 αναγράφεται καθαρά ότι η αναδρομικότητα αφορά όλα τα ειδικά μισθολόγια. Δείτε κι εδώ Αναδρομικές Κρατήσεις vs Αναδρομικές Επιστροφές. (3) Στην παράγραφο 3 φαίνεται ότι μας κάνουν και χάρη αν και ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ο ΥΠΕΘΑ ή δεν ξέρω ποιος άλλος, σκέφτηκε "το 2014 θα είναι άλλος, εγώ να τη βγάλω καθαρή". Έτσι το 2013 η μεσοσταθμική μείωση των εν ενεργεία στελεχών και κατά συνέπεια των αποστράτων ανέρχεται στο 8% (μικρότερη στους μικρούς βαθμούς και μεγαλύτερη στους μεγάλους γι' αυτό και καταρρακώνονται οι συντάξεις των αποστράτων που οι αποστρατευτικοί βαθμοί, όπως είναι φυσικό, είναι και μεγαλύτεροι). Σημειώνεται εδώ ότι δεν υπολογίζεται η κατάργηση των οδοιπορικών που κάλυπταν ένα μικρό μόνον μέρος των υπερωριών, ούτε και η κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας. (4) Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται και δεν επιδέχεται παρερμηνείας ότι το 2014 θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς όπου η μεσοσταθμική μείωση θα ανέλθει στο 10% (Φυσικά με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αφορά και τους αποστράτους). Άρα τα περί "όχι άλλων μειώσεων" που δηλώνει ο κ. Πρωθυπουργός "αν κάνουμε ότι πρέπει", ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, όχι όμως για τα παιδιά του άλλου Θεού, τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Καλοπροαίρετα πιστεύω ότι δεν τον έχουν ενημερώσει ορθά. Είμαι σίγουρος ότι οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων στη συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ενημερώσουν όπως πρέπει τον κ. Πρωθυπουργό. (5) Τέλος, στην παράγραφο 4 φαίνεται καθαρά ότι η κλιμακωτή μείωση των συντάξεων 5 ή 10 ή 15% του Ν.4093/2012, αφορά και τους αποστράτους.


     ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι φυσικό και μέχρις ενός σημείου λογικό, μέσα στην αγωνία να σώσουν την Ελλάδα οι κυβερνώντες, όπως δήλωναν (δεν είναι ειρωνικό) να έβλεπαν μόνον αριθμούς ή να τους έπαιρναν έτοιμους, πλην όμως σήμερα με νηφαλιότητα μπορούν να διορθώσουν στο μέτρο του δυνατού οφθαλμοφανείς αδικίες, που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ στα παρακάτω θέματα: (1) Το μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων να είναι λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, πράγματι ειδικό  και όχι φτωχολόγιο. Δεν είναι τυχαίο ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί μεταξύ των συναδέλφων μας, είναι μια φράση "...Ειδικό Μισθολόγιο ΕΔ και ΣΑ". (2) Οι απόστραρτοι να υποστούν μία και όχι τρεις μειώσεις στις συντάξεις τους. (3) Τα μερίσματα των μετοχικών ταμείων ως μη επιδοτούμενα - χρηματοδοτούμενα από το κράτος να μην προστεθούν στη σύνταξη προκειμένου να καθορισθεί η κλιμακωτή μείωση ή να προστεθούν κατά το ήμισυ. (4) Να αρθούν τα αντισυνταγματικά ηλικιακά κριτήρια που στάθηκαν αφορμή για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων (προεκλογική υπόσχεση ΝΔ). (5) Να αρθούν οι περιορισμοί στην εργασία των αποστράτων. Δεν βοηθούν στη μείωση της ανεργίας, την επαυξάνουν.

3 σχόλια:

nikmix είπε...

συγχαρητηρια αποστολε, για τον αγωνα που κανεις. θελω μια διευκρινηση, αν το γνωριζεις. στις κλιμακωτες περικοπες των συνταξεων που θα γινουν, οταν λεει π.χ οτι στις συνταξεις απο 1500 εως 2000 ευρω, μειωση 10 τοις εκατο, τι εννοει 10 τοις εκατο στο ποσον που παιρνεις, η 10 τοις εκατο στο ποσο που ξεπερναει τα 1000 ευρω, δεδομενου οτι οι συνταξεις κατω των 1000 ευρω δεν θιγονται?

Apostolos είπε...

νομιζω οτι το γραφουν καθαρα: "αα. άνω των 1.000,00 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ."

Unknown είπε...

Μπραβο παιδια επιτελους μετα απο 2 χρονια ισως με καλο τροπο και οχι αουα να πειστουν για τις αδικιες,ειδικα στους αποστρατους.