---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τελετή παράδοσης - παραλαβής Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς, Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 13:00


     Κατόπιν αποφάσεως του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), τοποθετήθηκε Διοικητής 1ης Στρατιάς ο Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.  Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 13.00 στο Στρδο «Στγου Νικ. Πλαστήρα».
     ΣΧΟΛΙΟ: Το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού, πιστεύοντας ότι εκφράζει πλήρως τα 630 εγγεγραμμένα μέλη του, δηλώνει ότι διακατέχεται από συναισθήματα χαρμολύπης αφού ένας λεβέντης, άξιος, κύριος και προσητός προς όλους Αξιωματικός παραδίδει σε έναν ικανότατο και ισάξιο Συνάδελφο του. Ευχόμαστε υγεία και στους δύο, καλή τύχη στον παραδίδοντα και καλή επιτυχία στον παραλαμβάνοντα Διοικητή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. 

     Ποιος είναι ο νέος Δκτης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ; Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Ν. Μανωλάς ήταν στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1959 στην Αθήνα. Ο Χρήστος Μανωλάς αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980. Επιλέχθηκε από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις το 1981 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. Στη συνέχεια διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στην πόλη Weingarten της Γερμανίας. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (1991-1993) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ (1993-1995). Το 1995 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στο ΚΕΑΠ απ΄ όπου το 1996 του ανατέθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης στην Βοσνία Εργεγοβίνη η οποία και αναπτύχθηκε στην Βοσνία Εργεγοβίνη και αναλαμβάνει τη Διοίκηση του BELUGA γκρουπ στην πόλη του Βίσοκο για 2 1/2 χρόνια στις αποστολές IFOR και την SFOR. Το 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα και αποφοιτεί από τη Σχολή Πολέμου και διοικεί το 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών το 1999. Το χρονικό διάστημα 2000-2003 τοποθετήθηκε στο JCSC στον Τύρναβο Λάρισας, στη θέση του Διευθυντή J3JOPS και στη συνέχεια του Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Εν τω μεταξύ αναλαμβάνει τη διοίκηση του ελληνικού τάγματος στην ISAF για έξι μήνες (Δεκ. 2001-τέλη Μαΐου του 2002). Κατά την περίοδο 2003-2004 αποφοιτά από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών. Από το 2005-2008 υπηρετεί στο SHAPE ως Δντης 9ου ΕΓ (ACOS J9) και το 2008 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως Δντης Δ5 (Εθνικά και Διεθνή Σχέδια). Το 2009 τοποθετείται διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και ακολούθως αναλαμβάνει τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κατά την περίοδο 2010-2011. Το Μάρτιο του 2011 προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, στη νήσο Ρόδο. Τον Ιανουάριο του 2012 διορίζεται Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Ιούλιο του 2012 προάγεται σε Αντιστράτηγο. Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις του Ελληνικού Στρατού αντίστοιχα του βαθμού του, το Μετάλλιο του ΝΑΤΟ και του Βελγίου, αφού διοίκησε βελγικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις (IFOR). Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς μιλάει αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά. Είναι έγγαμος με τη Μαρία Σαραντάκου. Έχουν δύο κόρες, τη Βασιλική και Θεοδώρα οι οποίες είναι φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης.
www.larissanet.gr

2 σχόλια:

ΣΜΥ Τάξη 73 Α είπε...

είμαι σίγουρος ότι και στην νέα σου θέση ως Στρατάρχης θα διαπρέψεις. Συγχαρητήρια και πάλι. Οι προβλέψεις μας, τότε στην Βοσνία για την περαιτέρω εξέλιξή σου βγαίνουν αληθινές.
Φιλικά
Παράσχου Γιάννης

Apostolos είπε...

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΌ facebook:

Kostas Maniatis: Συγχαρητήρια Στρατηγέ Σοφιανίδη Γ για την 38χρονη παρουσία σας και πορεία στο Στρατό είσαστε πραγματικό κόσμημα, καλή τύχη Αντιστράτηγε Μανωλά Χρ έχετε τις δυνατότητες και τις ικανότητες να κάνετε πολλά για το Στρατό, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Νικος Καλαμακιωτης: Καλη τυχη και στους δυο!!!!

Giorgos Chatzimallis: Δυστυχώς ετσιείναι η ζωή κάποις ερχεται κάποιος φευγει!!!! ΚΑλή τυχη και στους δύο !!!

Panagiotis Filippou: ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Κ. ΜΑΝΩΛΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.....

Παράσχου Γιάννης: είμαι σίγουρος για την επιτυχία σου Στρατάρχα όπως και σε όλες τις προηγούμενες θέσεις.