---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Και το ΕΚΟΕΜΣ στον υπολογισμό του ποσοστού μείωσης της σύνταξης των Αποστράτων του Στρατού

     Παραλάβαμε σήμερα το παρακάτω έγγραφο από την ΕΑΑΣ που μας ενημερώνει ότι αντί να αφαιρεθεί το ΕΚΟΕΜΝ και το ΕΚΟΕΜΑ (όπως είχε υποσχεθεί ο ΥΕΘΑ) από τον υπολογισμό του ποσοστού μείωσης των συντάξεων των συναδέλφων της Αεροπορίας και του Ναυτικού, προστέθηκε το ΕΚΟΕΜΣ στον αντίστοιχο υπολογισμό μείωσης συντάξεων των αποστράτων του Στρατού Ξηράς. Μετά όταν εμείς λέμε ότι βρισκόμαστε υπό διωγμό ή ότι το ΥΠΕΘΑ είναι ανύπαρκτο, μας λένε υπερβολικούς. Και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνεχίζει να κωφεύει...
     Για ενημέρωση σας αύριο Παρασκευή συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων για περαιτέρω αποφάσεις κινητοποιήσεων.    

     Και το σχετικό έγγραφο του ΥΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ όπου αναφέρει ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και η ΕΛ.ΣΤΑΤ. εντάσσουν τα ΕΚΟΕΜ στον Κοινωνικό Προϋπολογισμό και δίνει εντολή στα Γενικά Επιτελεία για εφαρμογή και αναφορά εκτέλεσης. 

2 σχόλια:

Thanasis είπε...

Αναρωτιέμαι αν ο Καράμπελας έχει αποφοιτήσει απο την ΣΣΕ καθώς και γιατί η κάθε αναπροσαρμογή-εξορθολογισμός (ειδέ παρικοπή) γνωστοποιούνται λίγες ημέρες πρίν την καταβολή των δικαιουμένων.
Ευχαριστώ

Μιχάλης Γιαννακόπουλος είπε...

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Όχι βέβαια ότι δεν το περιμέναμε. Από τον κ. ΥΕΘΑ φυσικά δεν περιμένω να "ιδρώσει" κάπως. Εξάλλου ανήκει στο πολιτικό κατεστημένο (ένθεν και εκείθεν) που χρόνια τώρα "μας περιβάλει με στοργή και ενδιαφέρον" !!!! Απορώ όμως. Οι κ.κ. ΥΦΕΘΑ, οι οποίοι τυγχάνουν και απόστρατοι συνάδελφοι και οι οποίοι υποτίθεται ότι προσπαθούν για όλους εμάς (ε.ε & ε.α), δεν ιδρώνουν καθόλου ?? Δεν εξοργίζονται έστω και κατ' ελάχιστον ?? Μήπως μία παραίτησή των θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν. Αν μη τι άλλο θα είχε και ένα σημειολογικό χαρακτήρα. Και μην προφτάσει να αντιτάξει κάποιος ότι η παραίτηση δεν ωφελεί και εκ των έσω κερδίζονται οι αγώνες. Αγώνες για πια θέματα πλέον. Όλα είναι καταγεγραμμένα, έχουν συμφωνηθεί, έχουν εγκριθεί και έχουν δρομολογηθεί. Μήπως επί όλων των θεμάτων τα αποτελέσματα έως τώρα δεν ήταν αρνητικά ? Και δεν βλέπω κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει την δυναμική που υπάρχει προς το αρνητικότερο.
Μήπως θα πρέπει πλέον, παράλληλα με τις κινητοποιήσεις και με τυχόν άλλες μορφές αντιδράσεων, να υπάρξουν συλλογικές νομικές ενέργειες προς τους διοικούντες από τις επίσημες ενώσεις αποστράτων, ασχέτως εάν είναι ΝΠΔΔ εποπτευόμενα από τον "αξιότιμο κ. ΥΕΘΑ"
Σχης (ΤΧ) ε.α Μιχάλης Γιαννακόπουλος