---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δείτε τι απάντησε ο Σταϊκούρας στον Βλαχογιάννη για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών

«Ασαφής», χαρακτήρισε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στην ερώτησή του σχετικά με τη «Χορήγηση επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».
Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει: «Σε απάντηση της απ10812/20-5-2013 Ερώτησης , που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη, από πλευράς δικής μας αρμοδιότητας σας πληροφορούμε τα εξής:
Με τις διατάξεις της παρ 2 του άρθρου 15 (δεύτερο κεφάλαιο) του ν.4024/2011, προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων – Παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές, όπως οι περιοχές αυτές καθορίζονται κάθε φορά με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως.
Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 2 του άρθρου 4 του ν.4024/2011, οι υπάλληλοι και λειτουργεί που δεν εμπίπτουν ευθέως στις διατάξεις της παρ 1 του άρθρου αυτού, καθώς και οι κατηγορίες υπαλλήλων και λειτουργών που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του μέρους β του ν,3205/2003 και γενικά όλοι οι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του δεύτερου κεφαλαίου του ν.4024/2011, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 17 (οικογενειακή παροχή).
Το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο και οι αποδοχές του καθορίζονται ρητά από τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 (μέρος β) του ν.3205/2003, όπως τροποποιημένες ισχύουν , καθώς και από τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν4024/2011 (όσον άφορα την οικογενειακή παροχή).»
ΣΧΟΛΙΟ: (1) Τι μας λέει εδώ ο Σταϊκούρας: Όταν δεν θέλεις να δώσεις υπερωρίες, όταν δε θέλεις να δώσεις επιδόματα, ονόμασε το μισθολόγιο ειδικό και καθάρισες. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλα τα μισθολόγια, αλλά αυτών που τους έχουμε στο χέρι. Α ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται... (2) Επαληθεύεται, εμμέσως, η πληροφορία που είχαμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει βρει το κονδύλιο για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και δεν επιτρέπει την υλοποίηση το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: