---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Επ' ευκαιρία της ημέρας των Αποστράτων της ΕΛΑΣ αναρτούμε κείμενο που κυκλοφορεί στο facebook με τίτλο "Τι πρέπει να είναι ο Αστυνομικός"

Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι σε τέτοιο βαθμό διπλωμάτης, ώστε διευθετώντας διαφορές μεταξύ δύο ατόμων να κάνει και τους δύο να νομίζουν ότι είναι κερδισμένοι. Αλλά αυτό δεν θα το κατορθώσει εάν... είναι ειλικρινής.
- Θα πρέπει να παίρνει στο λεπτό αποφάσεις, που ένας δικηγόρος θα χρειαζόταν μήνες. Αν είναι βιαστικός θα δείχνει αδιάφορος, αν είναι γεμάτος φροντίδες θα μοιάζει με οκνηρό.
- Πρέπει να φθάνει πρώτος σε κάθε συμβάν και να είναι αλάθητος στις διαγνώσεις του.
- Πρέπει να ξέρει να παρέχει πρώτες βοήθειες και να βεβαιώνεται ότι το θύμα γυρίζει στο σπίτι του αρτιμελές, γιατί αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος.
- Πρέπει να γνωρίζει κάθε τύπο όπλου και το χειρισμό του, να το τραβάει εν κινήσει και να χτυπάει εκεί που δεν πονάει.
- Πρέπει να είναι ικανός να καθηλώνει δύο άνδρες, που ο καθένας τους έχει τη διπλάσια σωματική διάπλαση και τη μισή ηλικία από αυτόν, χωρίς να τσαλακώνει τη στολή του, ή να γίνεται βίαιος.
- Πρέπει να είναι παντογνώστης για να μπορεί να πληροφορεί μια μητέρα πού θα βρει φάρμακα για το μωρό της μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αλλά να γνωρίζει συγχρόνως που μπορεί να συναντήσει κανείς όλες τις αμαρτίες του κόσμου (χωρίς όμως να δοκιμάζει καμία από αυτές).
- Πρέπει να είναι ικανός να εξιχνιάζει από μία ανθρώπινη τρίχα ένα έγκλημα, να βρίσκει το όπλο του εγκλήματος και να ανακαλύπτει το δράστη. Αν όλα αυτά τα κατορθώσει θα θεωρηθεί απλά τυχερός, αν όμως αποτύχει θα θεωρηθεί ακατάλληλος για τη δουλειά του.
- Όταν παίρνει προαγωγή, θεωρείται ότι έχει πολιτική ή άλλη εύνοια, αν μένει όμως στάσιμος, ότι είναι μπουμπούνας.
- Συμπέρασμα: Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι κοινωνικός λειτουργός, γιατρός, διπλωμάτης, δικηγόρος, εγκληματολόγος, σκληρός άνδρας, αλλά και ιππότης. Και βέβαια ένας επαγγελματίας, που με τον πενιχρό μισθό του θα πρέπει να θρέψει την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: