---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ξέσπασμα Οργής – Αίσθησης Εγκατάλειψης και Κατάπληξης Στελεχών ε.α. μετά από «Ένα Ξαφνικό Ξέσπασμα του Πρωθυπουργού στο ΚΥΣΕΑ»


Γράφει ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Αντγος ε.α Μαυροδόπουλος Παντελής

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ε.α στελεχών ευρισκόμουν στην Λάρισα, όταν στο κινητό τηλέφωνό μου άρχισε να λαμβάνεται σωρεία μηνυμάτων, σχετικά με το παρακάτω κείμενο, το οποίο είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα KRANOSGR.


Αρχή κειμένου: <<Ένα ξαφνικό ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά για τις διαμαρτυρίες των ένστολων σχετικά με τη δραστική μείωση του μισθού τους εκδηλώθηκε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ!»

Περιμένοντας και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός συνομιλεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία... του υπουργείου Άμυνας, όπου ευθέως τους ζητά να βγουν και να πουν στα Σώματα των στρατιωτικών όλη την αλήθεια για τις περικοπές της μισθοδοσίας τους.

Η... ελίτ

«Ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής μας να πετσοκόψουμε τους μισθούς των υψηλόβαθμων αντί να προβούμε σε αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών τσακίζοντας έτσι τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Ήταν επιλογή μας να διασώσουμε τους μικρούς και να κόψουμε από 45 έως 60% τις αποδοχές των μεγάλων!», είπε και πρόσθεσε πως «δεν επιλέξαμε την εύκολη οδό που ακολούθησαν Γάλλοι, Γερμανοί ακόμη και Ισραηλινοί σχεδιάζοντας μαζικές απολύσεις στα στρατεύματά τους για να διατηρήσουν τα προνόμια της ελίτ των στρατιωτικών». Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ λέγοντας: «Είναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος τη μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνάει το 60%! Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσετε, ώστε οι ένστολοι να ξέρουν το παρασκήνιο, να ξέρουν όλη την αλήθεια και να μη διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν το τι συμβαίνει στους άλλους στρατούς».

Δεν το... χαρίζουν

«Είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος βάζοντας και αυτός τη δική του δημοσιογραφική πινελιά, συμφωνώντας πλήρως με το ξέσπασμα Σαμαρά. Και για μην ξεχνάμε, ο Αντ. Σαμαράς δεν θέλει να παραχωρήσει το στράτευμα ούτε στη Χρυσή Αυγή αλλά και ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ που τελευταία ερωτοτροπεί πολιτικά με τους «αγανακτισμένους» ένστολους...>> τέλος κειμένου.


Σε ένα μάλιστα μήνυμα, που μου απεστάλη, από ανώτατο αξκο  ε.α.,  στο οποίο είχε επισυναφθεί το υπόψη κείμενο, τα παρακάτω σχόλια – παρατηρήσεις  προβληματίζουν και θλίβουν τα μέγιστα. «Στρατηγέ  Μαυροδόπουλε  κ. Πρόεδρε της ΕΑΑΣ, αντέδρασε ή  παραιτήσου αμέσως, αλλιώς θα μείνεις στην Ιστορία.  Μας έχουν κάψει και πουλήσει από χέρι και μας βρίζουν και από πάνω. Πεινάμε, χάνουμε τα σπίτια μας και μας αποκαλούν και  Ελίτ, εμάς που προερχόμαστε από τις πιο φτωχές τάξεις του λαού και οι περισσότεροι δεν έχουμε άλλα εισοδήματα?  Εμάς που  μια ζωή μέρα νύχτα μας έβγαινε η ψυχή στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με χαμηλές αποδοχές, συνεχείς μεταθέσεις και εξοντωτικό ωράριο. Λένε δε και ψέματα υπονοώντας με γενικότητες ότι παίρναμε μεγάλες συντάξεις, ενώ οι μεγαλύτερες μετά από σαράντα περίπου χρόνια υπηρεσίας δεν ήταν πολύ πάνω από τις δύο χιλιάδες πριν περικοπούν μέχρι και 60%. Αλήθεια τι θα μας πουν για τις δικές τους συντάξεις και μισθοδοσίες όπως και αρκετών άλλων?

Τι θα μας πουν για την αναλογικότητα και ίση μεταχείριση που αποτελούν αρχές και κοινωνικά δικαιώματα του Ευρωπαϊκού και Εσωτερικού μας δικαίου? Πώς θα αντιμετωπίσει κάποιος τη ζωή του, την οποία είχε σχεδιάσει πριν από τις απότομες και άκρως υπέρογκες περικοπές? Θα έπεφτε δηλαδή το Κράτος αν ήταν πιο ορθολογιστικές και κάτω από τα νούμερα που έγιναν? Αλήθεια πως ισοπεδώνονται τα πάντα καθήκοντα, βαθμοί υπηρεσίες? Τι είδους πολιτεία είναι αυτή? Θα χανόταν δηλαδή ο κόσμος για να μπορούν οι απόστρατοι αξιωματικοί να αντιμετωπίζουν βασικές ανάγκες τους, για παράδειγμα το χαράτσι, ώστε να μην τους κόβεται το φως?

Τις τράπεζες τις ανακεφαλαίωσαν, ενώ αυτές στα δάνεια των αποστράτων δεν προέβησαν μέχρι τώρα, παρά τις αιτήσεις που έγιναν, σε ελαφρύνσεις μέσω επιμηκύνσεων του χρόνου αποπληρωμής? Τι θα μας πουν για τις ευθύνες τους για την σημερινή κατάντια? Τι θα μας πουν για όλους τους επίορκους ή διεφθαρμένους που μένουν ατιμώρητοι? Τι θα μας πουν για την αναξιοκρατία που εφήρμοσαν στις ΕΔ ως κόμματα εξουσίας, για την εγκληματική αδιαφορία στην αναδιοργάνωση, για την μικροπολιτική και προχειρότητα και σε άλλους  ζωτικούς τομείς της Άμυνας?

Αναφέρουν με ανακρίβειες για ξένους στρατούς ότι κράτησαν υψηλόμισθους τους μεγάλους εις βάρος των μικρών. Υποστηρίζουν ότι οι περικοπές που έγιναν σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών των ΕΔ είχαν στόχο να μην κοπούν από τους μικρούς, ενώ και αυτούς τους πετσόκοψαν.

Μιλάνε ότι δεν θέλουν να παραχωρήσουν το Στράτευμα σε κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δυστυχώς και κατονομάζουν, πέραν από κάθε δημοκρατική δεοντολογία. Το στράτευμα ανήκει στο λαό, στο έθνος, δεν ανήκει και δεν παραχωρείται από κανένα σε κανένα. Τα στελέχη του είναι ελεύθερες προσωπικότητες, για να  κρίνουν και να συγκρίνουν. 

Κύριε πρόεδρε των ε.α στελεχών του Στρατού, ας γίνει γνωστό σε όλους ότι  παραχωρούνται οι δεδομένοι, οι έγκλειστοι, οι δούλοι και οι χαρακτηρισμοί αυτοί  δεν ταιριάζουν  σε αυτούς που έλαχε η τιμή δια βίου να είναι έτοιμοι να πέσουν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία οδηγώντας τους στρατιώτες τους στο θάνατο. Όσο για την ατυχέστατη φράση ότι κάποιο κόμμα ‘’ερωτοτροπεί’’ με το στράτευμα, πέραν ότι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου ανακρίβεια, τι είμαστε εμείς για να ερωτοτροπήσει κάποιος?»


Αυτά και άλλα πολλά μου επεσήμαναν συνάδελφοι ε.α, τα οποία έλαβα σοβαρά υπόψη και θα πράξω ανάλογα σε συνεργασία με τους προέδρους των άλλων ενώσεων αφού διερευνήσω το θέμα.

Στο δίλλημα παραιτήσου ή αντέδρασε με ευθύνη θα επιλέξω αγωνιών και αγωνιζόμενος, το δεύτερο όπως έκανα και τότε που λόγω των υπέρογκων, άδικων, άνισων περικοπών έγινα στόχος λίαν προκλητικών φραστικών ύβρεων και απειλών και μαζί με τους προέδρους των άλλων ενώσεων ε.α. των κλάδων των Ε.Δ. προβήκαμε σε επιτυχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενημέρωση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, ενημέρωση της κοινής γνώμης από τον τύπο και το διαδίκτυο για τις θέσεις μας τόσο για τη φτωχοποίηση των στελεχών ε.ε  και ε.α των Ε.Δ., αλλά και της οικονομικής εξόντωσης του λαού, από τα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο καθώς  και την δυσμενή επίδραση αυτών στην Άμυνα.


Αν δε αυτά, τα οποία αναρτήθηκαν στην υπόψη ιστοσελίδα έχουν πραγματικά λεχθεί, όπως αναγράφονται στο υπόψη κείμενο, από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα, αυτό με θλίβει ιδιαίτερα διότι δεν ευτελίζουν μόνο πρόσωπα και καταστάσεις, που αφορούν στη καρδιά της Άμυνας, αλλά και προσβάλουν και ευτελίζουν το δημοκρατικό ήθος μας

                                                          Αντγος ε. α  Μαυροδόπουλος Παντελής      

                                                                              ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: