---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η ελληνική πλευρά της Κόστα Ρίκα: Τρεις πανέμορφες πόλεις της, η Αθήνα, η Σπάρτη και η Ελλάδα

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας την Κυριακή για την πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ, ωστόσο, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής έχει αρκετά ελληνικό χρώμα. Ο λόγος για τρεις πόλεις της οι οποίες ονομάζονται Grecia (Ελλάδα), Atenas (Αθήνα) και Esparza (Σπάρτη) και έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Η πανέμορφη Grecia, όπως αναφέρει το echoes.gr, θεωρείται μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Κεντρικής Αμερικής και το όνομά της δόθηκε προς τιμήν της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η ιδρυσή της μας μεταφέρει στο 1825 και ο τότε νομάρχης της περιοχής και αργότερα πρόεδρος της χώρας, Ζοζέ Ραφαέλ ντα Γκαγιέγος, της έδωσε αυτό το όνομα, καθώς ήταν φιλέλληνας και υποστηρικτής της ελληνικής επανάστασης. Οι περίπου 15.000 κάτοικοί της είναι γνωστοί για την φιλοξενία και την απλότητά τους, ενώ στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και συγκεκριμένα με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου. Η πόλη είναι
χτισμένη σε υψόμετρο 999 μέτρων, διαθέτει υπέροχο ήπιο κλίμα και παραμένει δροσερή ακόμη και το καλοκαίρι, ενώ, οι φιλόξενοι κάτοικοι, τα μοναδικά φυσικά τοπία και η πλούσια βλάστησή της προσελκύουν πλήθος τουριστών όλο τον χρόνο. Μάλιστα, στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Plaza Hellenica (Ελληνική πλατεία) στην οποία δεσπόζει η προτομή του Αριστοτέλη, προσφορά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού το 1997. Από τα αξιοθέατα της πόλης, η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes που είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από προκατασκευασμένα ελάσματα χάλυβα σε ασυνήθιστο βαθύ κόκκινο χρώμα, το Περιφερειακό Μουσείο, το Μουσείο με τις πεταλούδες αλλά και το «World of Snakes» το οποίο στεγάζει πάνω από 50 είδη ερπετών από όλο τον κόσμο. Ακούγεται ίσως απίστευτο, αλλά αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι τουρίστες συρρέουν στην Grecia. Στην είσοδο της πόλης εκτός από την επιγραφή «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα» υπάρχει και μια προσπάθεια απομίμησης του Παρθενώνα σε μινιατούρα.


Κοντά στην Gracia υπάρχει και ένα μικρό χωριό με το όνομα Αθήνα. Βέβαια είναι αρκετά διαφορετική από την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς, είναι γεμάτη πράσινο, με καθαρό αέρα, χτισμένη σε υψόμετρο 698 μέτρων, σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από καταπράσινα βουνά. Σύμφωνα με το National Geographic, μάλιστα, το χωριό αυτό έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο.


Τέλος από μια «Ελλάδα» δεν θα μπορούσε να λείπει η Σπάρτη. Η Esparza ιδρύθηκε το 1851 με την ονομασία Sparta και με το πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας και της ισπανικής προφοράς το όνομά της μετατράπηκε σε Esparza. Είναι μία ήσυχη πόλη που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, φημισμένη για τα grecotacos της, δηλαδή τοπικές πίτες αλά ελληνικά από ντόπιους μάγειρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: